• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CUKI: nemají klasické internetové bankovnictví, jen aplikaci (za mne mínus). Karta může být jak fyzická, tak virtuální, mám obě, do zahraničí rozhodně fyzickou! Bezkontaktní platby (třeba mobilem) nejsou zdaleka tak kompatibilní, jako fyzická karta. V EU ještě možná ano, ale mimo EU je to fakt bída, byli jsme ve střední Americe a mobilem zaplatil kamarád akorát v Hondurasu a ještě ne všude. V Nikaragui, Salvadoru, Guatemale a Belize měl smůlu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    BUNDA:
    PUEBLO:
    A k tomu potřebuju jen apku do mobilu? účet bude pouze virtuální a karta v penežence taky?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PUEBLO: nechceš doporučit? Po dobu 3 měsíců budeš mít úrok na spořáku přes 4 % (a já po dobu 1 měsíce) :D
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    web Partners banky

Nulová přirážka k měnovým kurzům
    Při platbách kartou v cizí měně u nás neplatíte žádnou dodatečnou přirážku. Ani o víkendu. Platby a výběry z bankomatů v cizině i nákupy na zahraničních e-shopech převedeme přímo kurzem Evropské centrální banky. Férový přístup bez skrytých poplatků, který jinde nenajdete.

nice...asi si jdu stahnout další appku :D
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PUEBLO: já tedy mám obojí (a ještě Erste Premier a spoustu dalších účtů). Pro KB jsou jednodušší podmínky, stačí jen obrat (100 000 Kč měsíčně), u ČSOB jsou podmínky hned tři - obrat (tuším 70 tisíc), platby kartou (3 ks pro splnění podmínek vedení, 5 ks pro výhodnější úrok na spořáku) a objem spravovaných prostředků (300 000 Kč k poslednímu dni v měsíci). Do objemu spravovaných prostředků se počítají i investice u Patrie, ale kupodivu ne DIP u ČSOB.
    CUKI
    CUKI --- ---
    BUNDA: jo tohle je +0,54%
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CUKI: používají kurz ECB bez přirážky. Naposledy jsem platil v Německu v neděli večer s kurzem 24,318
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    PATRIKCHRZ: diky, porovnam to s CSOB Premium. Přijde mi to hodne podobne co se tyce karet, podminky mírnější a libi se mi ze nabízí vic benefitu za používání ve formě různých bonusu na spořáku, hypo, různé cashbacky a slevy......než KB (mají nejake vůbec?)
    CUKI
    CUKI --- ---
    BUNDA: A ty mají teď jaký kurz ať to můžeme porovnat?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PUEBLO: bohužel nemám, jen jsem s ní platil, vybírat jsem nepotřeboval.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CUKI: Tak můžeš tam mít peníze převedené celou dobu, to už je na tobě. Já těch pár sec a dvě kliknutí klidně absolvuji, když mi zůstatek u Partners na zaplacení nestačí.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PUEBLO: každé je na něco jiného, mám obojí (a ještě Fortissimo, Akcentu, Citfin). Pro platby kartou ale nic nemůže konkurovat Partners (samozřejmě je mi jasné, že tuhle politiku nemůžou držet věčně).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CUKI:
    ano, kurzy se velmi liší, přirážka ke středovému kurzu ECB může být 0 a taky přes 4 %
    Test kurzů karet při výběru hotovosti: Se kterými kartami nejvíce ušetříte v bankomatech? - Měšec.cz
    https://www.mesec.cz/clanky/test-kurzu-karet-hotovost-bankomat-srpen-2025/

PUEBLO: tak přejdi na Tarif Exclusive se službou Premium. Zdarma při obratu na účtu 100 000 Kč (klidně nalej-vylej). Zdarma platební karta Visa platinum, pokud si zřídíš kreditaku MC World Elite, která je normálně placená, tak k tomuto účtu ji máš zdarma (a jsou tam 4 vstupy do salonků v systému Dragon Pass). Máš tam asistenci na silnici (nejen k autu, ale i k jízdnímu kolu).

PUEBLO: aktuálně vychází nejlépe Partners. Kurz ECB střed.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    CUKI: moo proces EasyExchange mi take neprijde nijak jednoduchy....v Revolutu to udělám za cca 15 sekund :D

EasyExchange

Jak probíhají obchody

Standardní proces realizování plateb - zahraničních i tuzemských - pro naše smluvní klienty:
    Klient zadá příkaz ke konverzi přímo na webu v tzn. Klientské zóně, kde uvede všechny potřebné údaje. Není potřeba volat makléři, vše lze vyřídit z počítače či z chytrého telefonu.
    Klient je e-mailem informován o přijmutí příkazu společností. Zároveň je klient vyzván k zaslání finančních prostředků na sběrný účet společnosti a na e-mail obdrží konfirmaci obchodu (účetní doklad o sjednaném obchodu) s rekapitulací všech podrobností (kurz, měny, částky, účty aj.).
    Klient odešle finanční prostředky na sběrný účet společnosti bankovním převodem.
    - Jakmile klientovu platbu zaregistrujeme připsanou a zkontrolujeme správnost výše a variabilního symbolu, přijde klientovi automatická zpráva e-mailem, že prostředky byly připsány.
    Poté společnost Easychange odešle konvertovanou měnu na cílový účet. Cílový účet může být buď účet klienta, nebo i účet třetí osoby (dodavatele apod.).
    - Pokud jsou finanční prostředky klienta připsány na sběrném účtu EasyChange alespoň hodinu před koncem provozní doby, jsou ještě v rámci daného pracovního dne odeslány ve vypořádávacím cyklu, který probíhá ještě v čase do konce provozní doby. V případě pozdějšího připsání jsou prostředky námi odeslány až následující pracovní den. Upozorňujeme ovšem, že některé tuzemské banky mají pro převody cizích měn limitní čas jen do 14:59.
    - Po odeslání platby na cílový účet přijde klientovi vždy na e-mail PDF doklad o vypořádání celého obchodu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    BUNDA: Jakože před každou platbou budu něco někam převádět? To je velice praktické. :-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    PUEBLO:
    Easy exchange: Nakupujete EUR:
    24.403 EUR/CZK
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    CUKI: tak 824kc pro me jsou fajn peníze :)

EasyExchange ma 24,401 takze nejlepší za 48802kc / 2000 eur

banku chci zmenit ze s přechodem na KB+ me Komercka chce pripravit o služby které sem mel v cena a chce za ne extra peníze...
    Ty služby dostanu u CSOB nebo Moneta Gold zdarma nebo levněji

BUNDA: zatim takto postupuju s Revolutem který dobíjím českou kartou....problem nastává když potřebují vybrat cash. Třeba v Německu, Rakousku, Chorvatsku nemají banky (euronet ignoruju) Revolut rady a ty poplatky jsou tam často šílené....nemas zkušenosti s výběrem cash v zahranici s Partners kartou?
    Nyni cash vybiram z Moneta Eur karty a směnu dělám v Moneta appce, coz je zdlouhavější ale Monetu Eur kartu mi v Evropě nikde tak nepenalizovali jako Revolutku
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CUKI: měnit banku ani trávit nějak moc času s tím nemusíš. Partners si založíš z mobilu a před platbou si okamžitou platbou převedeš na kartu peníze z tvé stávající banky a zaplatíš výhodně kartou Partners.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SMOKY: :-D To je obchodní tajemství, kdybych ti to řekl tak bych tě pak musel zabít.

Ne vážně tak prostě vidíš že je to zrovna dost dole tak nakoupíš. V zimě kdy to potřebuju to bývá naopak spíš nahoře.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PUEBLO: Nemám představu jak jsou na tom ostatní společnosti a kolik je to na easy exchange. Až budu na PC tak se podívám. Ale ten kurz mi přijde hodně rozdílný a i tak mi to nepřijde jako velké drama, kvůli kterému měnit banku a trávit tím čas.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam