• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    CUKI
    CUKI --- ---
    BUNDA: Jakože před každou platbou budu něco někam převádět? To je velice praktické. :-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    PUEBLO:
    Easy exchange: Nakupujete EUR:
    24.403 EUR/CZK
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    CUKI: tak 824kc pro me jsou fajn peníze :)

EasyExchange ma 24,401 takze nejlepší za 48802kc / 2000 eur

banku chci zmenit ze s přechodem na KB+ me Komercka chce pripravit o služby které sem mel v cena a chce za ne extra peníze...
    Ty služby dostanu u CSOB nebo Moneta Gold zdarma nebo levněji

BUNDA: zatim takto postupuju s Revolutem který dobíjím českou kartou....problem nastává když potřebují vybrat cash. Třeba v Německu, Rakousku, Chorvatsku nemají banky (euronet ignoruju) Revolut rady a ty poplatky jsou tam často šílené....nemas zkušenosti s výběrem cash v zahranici s Partners kartou?
    Nyni cash vybiram z Moneta Eur karty a směnu dělám v Moneta appce, coz je zdlouhavější ale Monetu Eur kartu mi v Evropě nikde tak nepenalizovali jako Revolutku
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CUKI: měnit banku ani trávit nějak moc času s tím nemusíš. Partners si založíš z mobilu a před platbou si okamžitou platbou převedeš na kartu peníze z tvé stávající banky a zaplatíš výhodně kartou Partners.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SMOKY: :-D To je obchodní tajemství, kdybych ti to řekl tak bych tě pak musel zabít.

Ne vážně tak prostě vidíš že je to zrovna dost dole tak nakoupíš. V zimě kdy to potřebuju to bývá naopak spíš nahoře.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PUEBLO: Nemám představu jak jsou na tom ostatní společnosti a kolik je to na easy exchange. Až budu na PC tak se podívám. Ale ten kurz mi přijde hodně rozdílný a i tak mi to nepřijde jako velké drama, kvůli kterému měnit banku a trávit tím čas.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    CUKI:

udelal jsem si ted rychlou simulaci

Moneta Smenarna v appce 2000EUR 24,5562 49112Kc
    CSOB Prodej 2000EUR 24,97 49936Kc

uspora u monety 824Kc
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    CUKI: a tu dobu, kdy je kurz nejvyhodnejsi konkretne poznas jak ? :)
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    PUEBLO: skoro me az rozesmalo....KB me vyzvali k prevodu na KB+, klikam klikam a na konci zvolim ze nechci platit Cestovni pojistěni extra (navíc za plnou cenu i když na webu mají 50% slevu :D) ...tak to napíše ze převod nemůže byt dokoncen a ze mi zavolá poradce...... parchanti fakt
    CUKI
    CUKI --- ---
    PATRIKCHRZ: Z čeho přesně těch 5% restauracích a podobně berou?
    Je v těch kartách a kurzech vážně takový rozdíl?

Já třeba na platby používám výhradně fio. Pravda eura měním přes easyexchange. Ale za prvé nakupuji částku, kterou utratíme s rodinnou za 3 měsíce v zahraničí a za druhé víc než konkrétní kurz spatřuji výhodu že nakupuji v době kdy je to nejvýhodnější. Jinak kolik může dělat rozdíl řekněme na 2000E?
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    PATRIKCHRZ: hm hm dik moc....uz i Moneta umi v appce prevody za fajn aktualni trzni ceny...EUR účet i karta je free ...

no po 10 letech me nakrkla KB kde jsem mel fajn podminky, 2 gold karty atd ....ale převádějí me na novou platformu KB+ a na kartách mi zrušili jak Cestovni Pojisteni tak i car assistance ... nabízejí tarify a on individualni nabídce se nechtějí bavit....

tak hledat alternativy. dívám se prave na CSOB Premium a Moneta Gold účet...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PUEBLO: standardní kurz deviza-prodej. Mají tedy nějaké zvýhodnění a vratky, třeba 5 % zpět v restauracích (je nutné aktivovat https://www.csobpremium.cz/documents/1302303/26296647/csob-premium-vratime-5-infolist-2025.pdf) , dříve měli akci 1,5 % zpět z plateb v zahraničí, ale už bylo ukončeno a ani tak to nebylo výhodné.

Je možné si zařídit třeba eurový účet a kartu k němu a eura někde nakoupit výhodněji (případně lze u větších objemů uzavřít s ČSOB dealingovou smlouvu), ale kartám s dobrými kurzy - Partners, mBank (kreditka Travel) konkurovat nemůže.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    ahoj, nemáte prosím někdo zkušenosti s ČSOB Premium a placením v zahraničí - jaký kurz aplikují? Umí nabídnout lepší kurz jako nyní už jiné banky...na jejich webu jsem to nikde nenašel a paní z online chatu odpověděla nejednoznačně :) díky
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE ZBYNEK: Tak jo, sorry, ale dalo chvíli práci to najít. "Okamžité platby se v současnosti netýkají hromadných plateb či trvalých příkazů."
    Okamžité platby – bleskové platby pro firmy i občany - Česká národní banka
    https://www.cnb.cz/cs/platebni-styk/certis/okamzite-platby/#acco_471feaac_2
    (schováno dole pod rozklikáváním "Kdy lze okamžité platby použít?")
    NELDE
    NELDE --- ---
    CUKI: Tak ono než programovat, aby to správně poslalo peníze poslední pracovní den před plánovaným datem v době vánoc, je pro programátora jednodušší to ukecat na posílání první pracovní den po (-;
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZBYNEK: tvl, fakt ne musel jsem se podívat. To má snad každá banka. Že by podobná idiocie jako nemožnost přes internet platit QR?

BTW na to jsem poslal dotaz a několik měsíců bez odpovědi.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    CUKI: Nedá.

Je zbytečné to víc probírat, psal jsem to jen jako zajímavý poznatek, někomu se to info může hodit... Prostě s tím takhle budu počítat a pro další platby budu mít větší časové rezervy.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZBYNEK: Tak hlavě pokud je o trvalý příkaz a vadí ti že to přijde později, tak se to dá nastavit na poslední pracovní den před...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: přesně tak, trvalé platby nejsou běžně v systému okamžitých plateb. Přece jen systém okamžitých plateb je "křehčí" a má docela často výpadky.
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Ne všechny banky jsou zapojené - třeba stavební spořitelny zatím nejsou.
    Tipnul bych si, že trvalé platby a inkaso nejedou "automaticky" v systému okamžitých plateb - možná se mýlím, ale je to dražší než standardní clearing.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam