• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    PUEBLO: Napiš Joudovi otázku, jakým způsobem podporují přechod od nich do jiné banky.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    NELDE: Maji stesti ze mam co delat, rak pockam par dni jestli se ten jouda neozve a pk pujdu na schuzky ke konkurenci :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    PUEBLO: Tak pak doporučuji užít ty kódy níže a hlasovat nohama (-;
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    NELDE: Takze dalsi krok klienta aby banka podala informace….uz jsme jich udelal dost :))
    NELDE
    NELDE --- ---
    Zavolej na infolinku a chtěj jiného bankéře.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    Komerčka fakt už neví jak mě vytočit…

Mám od nich celkem dost produktů v celkem slušném objemu.

Po převodu na KB+ jsem měl nějaké dotazy. Přes Messenger restovali rychle ale na složitější věci bylo odpovědí, že se mi ozve můj bankéř. Zanechal jsem nacionále a telefonní číslo. To bylo před dvěmi týdny.

Čekal jsem pár dní a pak jsem si řekl, že mu zavolám, nezvedl to a nezavolal zpět.

Napsal jsem mu minulou středu email ať navhrne v tomhle týdnu termín na telefonní rozhovor nebo Teams.

Nemá žádný out of office ale prostě dodnes neodpověděl….

Asi si ho najdu na Instagramu a začnu ho spamovat tam? 😂😂

Ta banka se mi zdá 🥹🥲
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    REFINS: 7FFUPC :)
    MUXX
    MUXX --- ---
    REFINS: MR667C
    REFINS
    REFINS --- ---
    Nechcete někdo na sdílet kód k doporučení na Partners? Chci založit účet, tak kdyby se to někomu hodilo…
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    GHOSTSTALKER: btw počítá se tam i Patria DIP
    CUKI
    CUKI --- ---
    GHOSTSTALKER: To je super výhoda dostat pár fufňů na víc za to, že o 4k nenávratně přijdu.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    GHOSTSTALKER: ale jen na omezenou částku, teď nevím, půl nebo milion. Na navíc se to v tom jejich systému “hádá” s výhodami ČSOB Premium, ve fóru na Finexpertu to dost lidí reklamuje. Musí se to kontrolovat
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    FYI, CSOB nabizi 4 % na sporaku pri prispevcich aspon 4k/mesic do jejich penzijka.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    PUEBLO: Wero je dilem techto bank tak snad brzo i v Česku

PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    PATRIKCHRZ: okamžité SEPA platby musí mít všichni 9.1.2027 https://www.penize.cz/osobni-ucty/463482-okamzite-platby-v-eurech-budou-povinne-kdy-je-banky-spusti

Hodně mě zajímají Wero platby - okamžitá SEPA ale ve formě spíš Apple Pay včetně komplet tokenizace, takže jsou transakce privátní
    Wero - Digital payment wallet
    https://wero-wallet.eu/

psal jsem si s lidmi z KB technické podpory a na okamžitých SEPA EUR pracují a Wero studují a asi se zapojí protože na tom pracuje jejich matka SG
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CUKI: něco za něco :). Nebo používat Partners jen v zahraničí a pro platby do zahraničí. takhle to mám já, hlavní účet mám jinde.

V diskusním fóru se psalo i o možnosti "vyžebrat" tarif pro dva na pobočce zdarma
    Partners Banka - FinExpert.cz
    https://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&t=1313575&st=0&sk=t&sd=a&start=2160
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PATRIKCHRZ: nicméně ani u jedné neočekávám nějaké dobré kurzy.

Nicméně můžeš si tam založit eurový účet, směnit peníze dopředu přes devizovku a na místě jen zaplatit. U FIO banky má účty třeba Easychange, asi by se dalo telefonicky dohodnout, že to smění "ihned", ty jim pošleš koruny z účtu FIO na jejich účet FIO a oni zpátky na tvůj eurový účet pošlou eura a ty to pak pošleš jako instant SEPA prodejci auta. Jen to chce si vše zařídit dopředu, sepsat s Easychange rámcovou smlouvu a domluvit se, jestli by to takto "ad hoc" šlo.

Varianta 2 je, jak v jiném fóru popisoval člověk při koupi auta v Polsku. Partners kartou vybrat z bankomatu hotovost na místě. Lepší kurz jinde nedostaneš. Ale pozor na to, bankomaty dost rády účtují za použití zahraniční karty poplatek, takže ještě zjistit, která bankomatová síť poplatek neúčtuje. https://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&t=1301027&start=585
    CUKI
    CUKI --- ---
    PATRIKCHRZ: To je ale dost nepraktické. V tom mi vyhovuje FIO 3 účty 4 karty vše můžeme ovládat a vidět oba.

Jen tam není možnost dětského účtu, takže to mám zase u ČSOB.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CUKI: může mít každý svůj účet (prostě nebudete jen mít společný), tedy každý bude mít "tarif pro jednoho"
    Já mám jednu fyzickou a jednu virtuální, ale obě na moje jméno, používání jinou osobou by bylo v rozporu s podmínkami banky.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PATRIKCHRZ: Hmm jedna karta je na prd, pokud tedy oba nemohou používat stejnou :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam