• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CUKI: základní účet "tarif pro jednoho" je zdarma bez podmínek (podmínka, 5 plateb kartou, je jen, pokud chceš bonusový úrok na spořáku)
    CUKI
    CUKI --- ---
    Koukám na partners a za ten chtěj pade měsíčně, tedy bych musel utratit asi 120k Kč v cizí měně za rok abych byl na nule :-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PATRIKCHRZ: Přecházel jsem na ně z Revolutu, který mi nevyhovoval nutností převádět peníze předem.

Přepínání podkladových karet, mám ji jako defaultní platební metodu jak na mobilu, tak na hodinkách. Okamžité zamykání karty, když nechci aby se s ní platilo (mívají i další, ČSOB třeba ne)

Nutnost psát si se supportem přes mobil beru za mínus.

Btw. víkendovou nedávno zrušili
    REFINS
    REFINS --- ---
    Neporadili byste banku s nejlepším kurzem a okamžitým převodem v EUR? Chci si jet do Německa pro auto a přece jen každý poplatek je otravný :D
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NAVARA: ale Curve IB taky nemá, nebo už jo? Co vlastně za těch 150 korun dostáváš?
    Horší kurzy (než Partners), nižší limit pro výběr z bankomatu (než Partners),... Jo, je to "úložiště" platebních karet, můžeš si třeba do platebního prstenu nahrát Curve (což u Partners nejde, protože je to Visa) a pak přepínat podkladové karty, otázkou je, jeslti by mi to za 1800 Kč měsíčně stálo. Vím, že někteří lidé přes Curve obcházejí získávání bonusů na některých kartách, protože i fyzická platba Curve se na podkladové kartě bere jako elektronícká platba a sám jsem jednu dobu využíval cashback, protože na podkladové kartě bylo bráno jako platbě - až jsem narazil na roční objem plateb :D.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PUEBLO: No spíš je to o tom, co potřebuješ zaplatit. Zásoby nakupuju v supermarketu. Naftu taky někde v civilizaci (na jednu nádrž ujedu 1200km).
    V Albánii jsem byl naposled za války. To tam jeli marky a dolary. Horší už to nebude. :-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PATRIKCHRZ: Jo, měl bych dodat že jim platím ten 150kč/m tarif, kde jsou limity vyšší - oproti free tarifu se mi to vyplatí, s ostatními jsem to pravda nesrovnával.

Neexistence IB je pro mne blocker pro Partners.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NAVARA: mám, resp. měl jsem, je tam omezená částka na výběr z bankomatu, tuším to bylo asi 4,5 tisíce za měsíc? Kurzy obdobné jako Revolut, tj. s přirážkou o víkendu.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Používám na online platby Curve - bere si peníze z podkladové karty v momentu platby, mají tam i výběry z bankomatů, ale to jsem netestoval.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PATRIKCHRZ: Já tam autem přijedu, takže kreditku už nepotřebuji. BTW protože nemám zaměstnavatele a stálou výplatu na účet, tak jsem u FIO nepochodil. Vy nemáte výplatu? To jste bezdomovec? Asi tak to tam vypadalo. :-)

Karty mám obě, jen je sebou nenosím a nepoužívám. Taky mám ještě hromadu šeků dolary i Eura. To už je spíše taková nostalgie :-)
    XARGH
    XARGH --- ---
    PATRIKCHRZ: jen dodam, ze v ty tabulce je uvedenej kurz pro Mastercard World Elite, kterou vlastni POUHE jednotky procent uzivatelu Revolutu, jenz je soucasti Revolut Metal programu, kterej stoji 400kc/mesicne. n
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Ještě je tu jedna vyfikundace. Dobít cizí měnu z Partners karty přímo na Revolut (tj. nedobíjet koruny a měnit v Revolutu, ale dobít rovnou dolary, eura,...). Ale pozor, jen do 100 000 Kč v měsíci, pak už si Partners účtuje poplatek(tuším 2 %). Nebývalo to, ale někteří kulišáci přišli na to, že kurz ECB má zpoždění, takže když šla koruna dolů, "vyměnili" takhle pár milionů a obratem na Revolutu za vyšší kurz prodali ...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PUEBLO: z fyzických směnáren používám alfaprague.cz

Ale eura jsem naposledy koupil přes devizovku Citfin, poslal převodem do Raifky a na přepážce vybral (u Exkluzivního účtu je jeden výměr v měsíci zdarma)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PUEBLO: jo tam jsem si bral hotovost před cestou. Dostal jsem 24,70 a pak stejně platil Partnerskou, protože měla lepší kurz.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    CUKI: mno to bych byt tebou si nějakou pohotovostní cash vybral v cesku raději :))) kamarád byl v Albanii - spis v horách než u more a na platbu mobilem se mu vysmívali a posílali ho do 30km vzdáleného města kde byl nějaké euronet bankomat :D

pokud si v Praze tak fajn kurzy mají zde https://www.exchange-vip.cz/
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CUKI: Rakousko, Slovinsko, Bosna s Hercegovina, Černá Hora, Chorvatsko, Maďarsko vše bez problému mobilem a tou Partnerskou.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CUKI: to neděláš dobře Jaromíre :). Do zahraničí minimálně dvě karty, jedu MC, jednu Visa. A pokud si chceš půjčovat auto, tak ještě kreditku.

Můj tip pro Turecko
    Jeďte do Turecka, je tam pro Čechy levně (zkušenost) - Měšec.cz
    https://www.mesec.cz/clanky/jedte-do-turecka-je-tam-pro-cechy-levne/
    CUKI
    CUKI --- ---
    PUEBLO: Já bankomat na cestě použiju zpravidla jednou a to když potřebuju mince do prádelny :-)

Všechno jinak platím mobilem. Karty u sebe ani nenosím.

Letos jedem přes Balkán Řecko a Turecko, tak jsem zvědavej :-)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    aktuální akce Partners, když už se tu o nich mluví

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam