• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    MAGE
    MAGE --- ---
    CUKI: IMHO je mobilni bankovnictvi lepsi (pozor mam Monetu ktera ho ma jedno z nejlepsich)
    Uz nekolik let se mi nestalo ze by mi prisla faktura bez QR kodu. Nevim co myslis tim ze by se QR kod nedal resit u vseho? QR kodem vystavenym z aplikace si dokonce posilame prachy mezi kamosema.
    A kdyz je nouze tak maji nektere banky i klasicke OCR.
    Furt me treba sere kdyz mi vystavi na ICO fakturu bez isdocu ktera se jeste neda kopirovat a davam si ji do nakladu. ALE s tim uz mi ted nastesti pomaha AI ktera dohromady s MCP uz dokaze resit tyto naklady sama.
    Mobilni bankovnictvi ma nejlepsi ochranu diky biometrii, tam se IB nechyta. Dokonce to jde tak daleko ze jich hodne prichazi na prihlasovani pres QR kod z mobilni aplikace.
    CATEE
    CATEE --- ---
    CUKI: Jen ze zvědavosti - čím je pro tebe bankovnictvi v mobilu bezpečenější než na PC?
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAGE: Vždy to bude tisíckrát snazší a jednoduší na počítači než na nějakém titěrném mobilu. A to jsou dneska takové metody že ti pošlou faktury jako nekopírovatelné PDF. QR je dobrej na něco co je jasně předdefinované, což se nedá řešit u všeho.
    Bankovnictví mobilu taky přichází o jednu z nejbezpečnějších metod ochrany.

Nechápu proč by taková funkce neměla být součástí IB? Hlavně ideálně by se měla dát blokovat.
    MAGE
    MAGE --- ---
    NAVARA: Sablony, QR kody, pretahovani penez mezi ucty pomoci drag'n'drop...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    STARDAY: U mne je tedy mobil-only jeden z důvodů, proč ani nebudu zkoušet Partners.

Na mobilu prostě nemám takový přehled o transakcích (vidím jich jen pár a větší display znamená jen větší mezery, abych náhodou neviděl více jak tři transakce najednou), když je kontroluji ve vedlejším okně oproti journalu,
    veškeré zadávání údajů pro platby je opruz kdy musím přepínat mezi aplikacemi (vteřiny umělého zpomalění),
    kopírovat údaje dlouhým podržením (místo rychlého ctrl+c/v - další vteřiny umělého zdržování),
    apod.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    CUKI: Protoze konkurence a inovace jsou v mobilu, ib je mrtva vyvojova vetev
    CUKI
    CUKI --- ---
    STARDAY: Třeba ne každý chce mít bankovnictví v jednom zařízení ze kterého potvrzuje přístup. Nevím proč by to nemělo být vidět v klasickém IB?
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    CUKI: No a?
    CUKI
    CUKI --- ---
    KASUMI: Jen v mobilní aplikaci. V IB to nemají. Byl jsem se osobně zeptat.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Koukam, ze u kreditky mam slusnej seznam..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Csob to ma

CUKI
    CUKI --- ---
    CERMI_FOX: Není ať koukám jak kukám nikde nic.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    CUKI: V aplikaci smart, u dane karty je moznost “obchody a sluzby s ulozenou kartou”
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    Koukam, ze i raiffka… nicmene prehled obchodniku, kde je karta ulozena, nijak neresi tu autorizaci predplatneho. V tom holt clovek musi zustat obezretny, co autorizuje. Coz uprimne povazuju za common sense.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    MUXX: Sporitelna/Erste to v george v detailu karty taky ma
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    NAVARA:
    tuším, že jsem zaslechl že až v loni nebo letos první z bank vůbec začala úvádět, jaké pre-autorizace na kartě máš

Tak zrovna předplatná jsou v mBank vidět roky.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    CUKI: v detailu karty, je tam něco jako "uložené karty u obchodníků"
    CUKI
    CUKI --- ---
    STARDAY: A kde to najdu? Jedná se o ČSOB.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    MUXX: Csob to u karet ma
    MUXX
    MUXX --- ---
    CUKI: Vsechno bude

Air Bank svým klientům v aplikaci ukáže, kde mají uloženou kartu a pomůže spravovat předplatná - Měšec.cz
    https://www.mesec.cz/aktuality/air-bank-svym-klientum-v-aplikaci-ukaze-kde-maji-ulozenou-kartu-a-pomuze-spravovat-predplatna/
    CUKI
    CUKI --- ---
    NAVARA: Tak si ji předplatí na tři roky + dopředu?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Mohlo by to vše fungovat lépe? Jasně že mohlo, ale žijeme v hnusném světě plném liných anebo hamižných lidí.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam