• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    ADAMM: 1.5% pro banku a 0.5% (+spread?) pro anycoin
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    zaznamenali jste? :) 1,5% asi není úplně pro mě, ale zase - třeba to někdo ocení...

Bitcoin v bankovní apce - Partners Banka
    https://www.partnersbanka.cz/bitcoin
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    XCIDER: jo, jo. Problém byl, že já do toho Liberce dojel a oni nebyli schopni ten akční spořák založit :)
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    PATRIKCHRZ: az ted? :) uz kdyz jsem tam pracoval (cca 3 roky zpet), bylo tvoje jmeno mezi lidi z operations velmi "popularni" a mluvili o tom, ze ti vypovi smlouvu, tusim kvuli pripadu, ze jsi pozadoval nejakou vyhodu, kterou meli mit jen klienti, co si pojedou zalozit ucet na nejakou nove otevrenou pobocku v prdeli typu Liberec nebo Hradec :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    PISTA1: Zrovna ty dětské účty tam maj asi nejlíp.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SPIKE411: hlavní je asi strategie "založ a zapomeň", prostě "motivují" lidi, aby se příliš nezajímali o aktuální podmínky jejich produktů, já měl devět různých účtů a na některých třeba úrok jen lehce přes procento.
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    Aktuální poznatek. Mám kreditku u Fio Banky, výhradně kvůli půjčování auta v zahraničí. Mám na ní limit jen 10.000 Kč, ale lze si ho zvýšit přednabitím vlastních peněz z běžného účtu. Když ovšem člověk chce přednabité peníze dostat z kreditky zpět, tak jediná cesta je výběr přes bankomat, jinak nelze.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    PISTA1: tohle jsem absolvoval pred rokem, chvili me i bavilo se s nima hadat na zakaznicky lince, ze to chci rusit datovkou, nebo jim poslu vypoved s overenym podpisem postou, coz mi i v nejaky slaby chvilce nabidli, ale pak sami sebe popirali. Kazdopadne jsem si tam tu pulhodinu taky odsedel, pak jsem zjistil, ze stejne zrusili jen cast uctu (mel jsem tam premiovy bezny ucet, sporak a devizovy). Nakonec si to nejak narovnali, aspon se to tak jevilo, nez mi v lednu prisel na domnele zruseny devizovy ucet prehled poplatku za rok 2025. Linka me zas chtela nutit dorazit, kdyz jsem vitezoslavne nasel v nejakym sanonu doma moji kopii vypovedi potvrzene na pobocce, zrusili to bez kecu. Pachut zustala ;)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tenhle měsíc doplácím hypo u ČSOB, tak přecházím zpátky k mBance. Dostalo mě že na zrušení čehokoliv u ČSOB musím na pobočku, kde pracovník vyplňuje spoustu papírů. Přehazují si vás mezi sebou, protože jeden může zrušit spořák a normální kartu, ale už ne kreditku a dětský účty. Byl jsem tam hodně přes půl hodiny. Za celu dobu se ani jeden nezeptal proč to ruším, jestli nechci zůstat, absolutní nezájem.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    PATRIKCHRZ: Co z toho ta banka má, že nezvyšuje úroky stávajícím klientům?
    Spoléhají na to, že velká část jich je líná založit nový účet (ať už ve stávající bance, nebo v jiné, ještě výhodnější)?
    Vytvářením „nových“ produktů nějaký manažer vykáže aktivitu, za kterou dostane bonus?
    Můžou tím klientům nacpat nějaké nové restrikce, které by jim v rámci změny obchodních podmínek neprošly?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DJFRACTAL: no, mně před pár týdny vypověděli všechny účty :), asi se Lapčíkovi nelíbilo něco na mém Facebooku :D

Hlavní dvě negativa:
    1) potichu snžují sazby po pár týdnech až měsících, aby opět přišli s novým akčním účtem - takže to chce sledovat
    2) neumí okamžité platby

Výhoda: není nutné plnit podmínky obratu a plateb kartou

aktuální konkurence:
    mbank, Creditas, Raifka, Partners - všichni s podmínkami
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SPIKE411: Pro upřesnění: měl jsem na mysli, že doporučuje to srovnání na fóru E15, které udržuje jeho kamarád.
    Ale přiznám se, že nevím, kdy ho dělal naposledy.
    Každopádně diskuse o aktuálně nejlepších spořácích se tam vede non-stop, stačí zalistovat na konec vlákna.

Ad spořák u VÚB (a běžný účet kdekoliv, třeba u mBank) – pro něj může být nepraktické, že se k úsporám nedostane ihned (nefunguje okamžitý převod). Potvrzení o daňovém domicilu je drobnost.

[PATRIKCHRZ @ Osobní finance - Investice, úvěry, spoření, pojištění]
    [SPIKE411 @ Osobní finance - Investice, úvěry, spoření, pojištění]
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    DAVIDOWITCH: X portálů dělá pravidelné srovnání.

Tady to máš v přehledné tabulce i s podmínkami.
    Nejlepší spořicí účty v srpnu. Porovnali jsme, kdo dá víc | Peníze.cz
    https://www.penize.cz/sporici-ucty/491845-nejlepsi-sporici-ucty-v-srpnu-porovnali-jsme-kdo-da-vic

Můžete se třeba domluvit s potomkem, pokud zvládne pět plateb kartou za měsíc, že mu každý měsíc otočíte na účtu 15 tisíc. Pak má smysl mSpoření Plus u mBank.

Požadovaná stránka je dočasně nedostupná.
    https://www.e15.cz/sporici-ucty-srovnani
    Spořicí účty - srovnání - Měšec.cz
    https://www.mesec.cz/produkty/sporici-ucty/

Popř. PATRIKCHRZ opakovaně doporučuje
    A tip jak splnit počet plateb
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    DAVE_PAGE: XCIDER: ok, taky doufám ze tam nemaji nějaké přiblblé limity, nebo "dojděte si na pobočku" záseky. Taky jsem si to před lety založil jen kvůli úroku, který byl tehdy skoro 6%, ted jsou z toho 3%. Zatím mi taky šly vždy prachy přeposílat z/do různých bank. Jen mě napadlo zda se poslední dobou s nima někdo nekočkoval kvůli nějaké prkotině.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    DJFRACTAL: Trinity je o nicem z hlediska pouzitelnosti uctu, absence kreditky, debilniho IB, ale zrovna toho ze ti penize nevyplati, bych se neobaval, maji i oproti jinym CZ bankam extremne konzervativni strategii, v zasade neinvestuji do niceho krome developerskych projektu a i to je jen mensi cast portfolia, vetsina jim proste hnije na uctu u CNB. Nebyt repo sazby jaky jsou, nemohli by vubec prosperovat....
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    DJFRACTAL: trinity jsou experti na silene zmeny uroku. Mel jsem u nich prachy asi 5 let, ale abych dostal lepsi urok, musel jsem zakladat nove a nove ucty. Pred rokem me to prestalo bavit a prachy jsem prevedl jinam. Zustalo mi tam 6 uctu ;) ale nikdy jsem nemel problem s vytazenim penez ven.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Dítěti je čerstvě 18. Dítě je a ještě dlouho bude chodit do školy. Dítě hledá nejlepší možný účet pro sebe a svých cca 10 tisíc korun úspor a 2000 měsíčně příjmů. Takže na prémiové účty na sebe má dítě smůlu.

Má nějaká banka něco kde by pomohlo prémiový produkt rodiče? Já vím že sem takhle měl nějaký lepší účet díky tomu že táta měl velké obraty. V KB. Před víc jak 20 lety.

(Dítě teď má účet u Raiffky a není úplně schopné držet těch 10 plateb takže místo úroků má často smůlu.. )
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Tak jsem se zas nechal zlákat na další spořící účet u Trinity, ale než jsem odeslal první platbu, zasekl se mi palec a tak si říkám radši se tady zeptám, zda s Trinity nejsou poslední dobou problémy, zádrhely, nečekané obstacles... Ne že by měly být, jen jsem to už dlouho nesledoval a je možné, že ty peníze budu na podzim potřebovat.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SPIKE411: pokud se něco nezměnilo, tak půjčí jen do cílové částky (tj. naspořeno + úvěr), nicméně je možnost těsně před úvěrem cílovou částku navýšit (a zaplatit to 1 % z navýšení)
    C8400
    C8400 --- ---
    CERMI_FOX: na pouhý převod USD-USD je metoda 1. i 2. OK. Wise asi levnější (6.11 USD) https://wise.com/help/articles/2827506/how-do-i-receive-money-with-my-usd-account-details
    Pro měnovou konverzi (pokud do XTB/Degira posíláš Eura) lepší Wise anebo nějaký dedikovaný směnárník.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam