• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    MOIRAIN: Tak Jungmannova, no.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    VIKY_K: kde? Jungmanova zástávka neexistuje
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    SOFIJKA: Na Jungmanově (zastávka) je prodejna čerstvých mořských ryb, prý dobrá
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    BONEMINA: v Kauflandu na Podbabě nakupuje máma ryby pravidelně, doporučuje si popovídat s obsluhujícíma pánama (bejvaj tam Arabové), poraděj, co je zrovna čerstvý a na co se vyplatí počkat do příštího tejdne, protože to bude v akci :-)

    a teď otázka, kam mám na dobrou tresku (ty rybí karbanátky/krokety, co doporučoval Hennyville musim vyzkoušet) jet já, když žiju v cenru Brna a jsem pojízdná jen mhd a nemám kartičku do Makra?
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    SPLIFFBOY: to jo, ale to je velkej obchod. v tech malejch co vyjmenovala BONEMINA fakt ne. a to zdaleka nemluvim o nejakym rybim labuznictvi
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BONEMINA: vzplala plamenem-musi jit na panev sucha, zadna voda :-) sjed si do makra, jedinej slusnej, duveryhodnej zdroj ryb pro maloobchod, ver mi.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Mě nevadí rybí chuť ani rybí pach, ale ty mrchy se mě snaží zabít. Třikrát už mi zapíchly kost do krku, že to muselo jít přes chirurgii, (kosti co nemusely na chirurgii ani nepočítám), jednou mi na pánvi vybuchlo filé a vzplálo jasným plamenem a jednou mi vyskočila konzerva z ruky tak, že mě pořezala na zápěstí. Prostě jsem už vůči nim paranoidní, ale to neznamená, že po mě nejdou :)

    KLAAR: Díky, Podbabu mám právě v dosahu, příští úterý otestuju.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    jen tak na okraj. uz jsem se s par lidma (za svoji desetiletou praxi po celym vesmiru) co nejedli ryby setkal a nejakou cast z nich jsem uz naucil ty ryby jist. vetsinou se stava, ze to, co vam, nerybomilcum na tom nechutna, je prave to, ze ta ryba proste a jednoduse neni cerstva, cili smrdi a nema tu chut, kterou cerstva ryba ma. doporucuju si koupit jednu opravdu cerstvou rybu (vlk, prazma, sv petr, ....) a jednoduse ji celou upict a pak se rozhodnout, zda mi ryby opravdu nechutnaji, nebo je to vlastne naprosto fantasticky jidlo.
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    KLAAR: ryby, samozrejme, pardon :)
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    BONEMINA: v kauflandu na podbabe i vypichu v utery supr syby. a levny. treska obcas svetla i tmava. ted dokonce ruzovy dorady - prazmy.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BONEMINA: Já, kterej třicet let nevzal do huby rybu, protože z nich okamžitě reflexivně bleju, se teď učím jíst ryby a überčerstvý jsou to jediný, co požiju (a k svýmu vlastnímu šoku si i pochutnám, zatím mám na kill listu tuňáka, lososa a slávky). Nevím, do jaké míry máš rozvinutou svoji rybofobii, ale je šance, že pokud to zvoráš nějakou průměrnou, rozmraženou, připozasmrádlou rybou z marketu, tak si ji tím moc nepoléčíš. Já se svou fobií potřebuju jen a pouze high end upameganejlepší rybu na světě. Rybí karbanátky z tresky z alberta bych kosil, sotva na ně pomyslím.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Já zas nepotřebuju nějakou high end upameganejlepší rybu na světě, před hodinou z moře vytaženou, v tomhle směru jsem jen malý krok před bydlenkou. Stačí mi, aby ryba nebyla plná vody. Na to, abych se stala rybí labužnicí, neaspiruju.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    náhodou, nevím, jestli je to pravidlo, ale třeba v kauflandu na spojovací mě "rybí koutek" docela mile překvapil..
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    BONEMINA: tak tam slusnou tresku nekoupis :I
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    HENNYVILLE: Příště. Pokud se teda dá v běžné obchodní síti sehnat slušná treska, v dosahu mám jen Billu, super a hyperAlbert, malé Tesco a Kaufland.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BONEMINA: vecna skoda !
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    HENNYVILLE: Byly prodávané coby čerstvé, ale spíš to byla nějaká rozmraženost nacpaná vodou.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BONEMINA: pokud mrazeny, bohuzel spatny no. to me nenapadlo te na to upozornit.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    HENNYVILLE: Obyčejné tresčí filety. Asi byly nějak extra zavodněné od výrobce.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BONEMINA: z ceho jsi to delala ? z jake ryby ?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    HENNYVILLE: Trochu se ochladilo, tak jsem to dnes večer spáchala. Půl hmoty jsem ochutila podle receptu, do druhé půlky přidala ještě nasekanou čilipapričku. Šmrdlání přes utěrku je sranda, čištění utěrky je opruz. Výsledek ale trochu ztroskotal (asi) na blbé rybě, hmota byla tak řídká, že se z ní nedaly tvarovat ani noky lžicí, ani kuličky rukama, vyloženě to teklo. Smažit se to moc nedalo, tak z toho vznikly pečené karbanátky. Ale chuť stála za to (chilliverze ještě o fous víc). Jako člověk, který ryby vyloženě nerad, říkám, že tohle zopakuju, minimálně ještě letos. A lepší pochvalu tomu asi dát nemůžu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam