• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    EDERA
    EDERA --- ---
    SAL: Zkousel to muj syn nekdy pred rokem. Mam pocit, ze prave podle Cuketky. Hovezi na to jsem opatrovala nejake onake v Makru. Netusim, cim to korenil ale urcite ne jen soli. Susil to v troube u babicky, protoze pry ma byt pri suseni pootevrena a nase domaci trouba je premoudrela a pri otevreni dvirek se vypne.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SQUZZA: jo, ale z italskejch je tam shrnutý prosciutto jako jedno jediný a nejblíž tomu pak je tyrolskej nebo jakej špek :-D
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SAL: vytorrenti tuhle knizku http://www.amazon.com/Charcuterie-Craft-Salting-Smoking-Curing/dp/0393058298 ta zodpovi vsechny tve otazky tykajici se masa a soli.
    konkretne beef jerky strana 55

    SAL
    SAL --- ---
    VECTOR: Tak pardón, filtrovala jsem, ale kde nic, tu nic. Mrknu teda na cuketku.
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    SQUZZA: iberico je vyhradne z cernych prasat krmenych zaludy...
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    LUCIASHECK: serano i iberico tam je... prej jde predevsim o jiny prase... ale co jsem koukala tak i wikipedie nabizi dost informaci..
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    SAL: uz se to tu resilo spoustukrat, v troube to jde, ale vetsina lidi doporucovala susicku na ovoce. filtruj tenhle klub, nebo "VARIS - VARIM - VARIME". pripadne pan cuketka o tom ma na webu clanek
    SAL
    SAL --- ---
    Máte tu někdo zkušenosti se sušením masa? Nějaké fígle, na co si mám dát pozor, a vlastně jaké maso mám použít? Koření, nebo by stačila jen sůl? V troubě to půjde ne?
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    MACHALIK: Na tydle věci uz zasadne repkovej, ma nejneutralnejsi chuť... Párkrát jsem zkouše i slunecnici, rejzi, kukurici ale je to zbytecne drahy a bud to nepoznas takže zbytecny a nebo v pripade toho kukuricnyho to tomu vohejbalo chuť jinam a to je taky naprd.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEMONOFANARCHY: nějaký tuk a víc fazolí/ domácí vejce. Případně k tomu chleba.

    Cronometr na půl plechovky červených fazolí říká 11 g bílkovin a 32 g škrobů a 1/3 z toho je nestravitelná vláknina- žádnej zázrak, na to že to má být základ večeře. Z té zeleniny moc živin nevytáhneš - voda, vláknina, trochu cukrů.
    DIVER
    DIVER --- ---
    DEMONOFANARCHY: chleba do druhy ruky :)
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    Snazim se trochu omezit spotrebu masa, protoze poslednich par let to byla fakt jizda a ne ze bych mel problemy se zabijenim pro jidlo rad vezmu pusku a pujdu do lesa na jelena, nicmene velkochovy zvlaste v pripade drubeze moc supportovat nechci, tak jsem dnes po prichodu dom naslel v lednici nejakej lilek, cuketu, rajcata, fazole atd s trochou chilly parik, soli a pepre to bylo celkem fajn(ano je tyden do vyplaty:D) nicmene snedl jsem toho fakt velikej talir a mel jsem galaktickej hlad i pres pul plechovky fazoli obsazenych, co do takove zeleninove "sabdží" kejdy pridat?

    http://goo.gl/aUe7Aw
    SPUNT
    SPUNT --- ---
    ZUZKAOU: Hm, tak typ C asi běžně nekupuju, to zkusím. Různé poměry jsem zkoušela. Vajíčko mamka prý taky nedávala, ale můžu zkusit :-)
    Dík
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SPUNT: potřebuješ škrobnaté brambory (varný typ C), dává se tam často i vajíčko a pak záleží na tom, jestli se u vás doma dělaly moučné a nebo hodně bramborové - pak je potřeba přidávat polohrubou mouku postupně, jen do té doby kdy se to nebude moc lepit - čím méně mouky, tím hůř se s tím dělá, ale tím je to bramborovější.
    SPUNT
    SPUNT --- ---
    Možná úplně hloupý dotaz, ale...
    ...zkoušela jsem už několikrát udělat klasické bramborové placky (rozuměj NE bramborák, ale ty menší, silnější, z vařených brambor, co se jí i za studena a nejlepší jsou s bílym kafem), ale pořád ne a ne trefit tu chuť, co si pamatuju z dětství. Přitom je to úplně jednoduchy recept, kde snad není co zkazit (uvařené brambory, mouka, sul). Máte někdo nějaký trik třeba na typ brambor???

    Díky
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    HENNYVILLE: Hovňajs, EU rozhodla jinak.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    A zelí.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    na Hane rostou jen brambory a repa. a chmel.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    JESSE_MORENO: A olej jsi použil jakej?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    JESSE_MORENO: A tak zrovna šalvěji i estragonu se v mém truhlíku daří.
    Asiže úrodná Haná!
    Akorát ten koriandr nespolupracuje :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam