• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    Snazim se trochu omezit spotrebu masa, protoze poslednich par let to byla fakt jizda a ne ze bych mel problemy se zabijenim pro jidlo rad vezmu pusku a pujdu do lesa na jelena, nicmene velkochovy zvlaste v pripade drubeze moc supportovat nechci, tak jsem dnes po prichodu dom naslel v lednici nejakej lilek, cuketu, rajcata, fazole atd s trochou chilly parik, soli a pepre to bylo celkem fajn(ano je tyden do vyplaty:D) nicmene snedl jsem toho fakt velikej talir a mel jsem galaktickej hlad i pres pul plechovky fazoli obsazenych, co do takove zeleninove "sabdží" kejdy pridat?

    http://goo.gl/aUe7Aw
    SPUNT
    SPUNT --- ---
    ZUZKAOU: Hm, tak typ C asi běžně nekupuju, to zkusím. Různé poměry jsem zkoušela. Vajíčko mamka prý taky nedávala, ale můžu zkusit :-)
    Dík
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SPUNT: potřebuješ škrobnaté brambory (varný typ C), dává se tam často i vajíčko a pak záleží na tom, jestli se u vás doma dělaly moučné a nebo hodně bramborové - pak je potřeba přidávat polohrubou mouku postupně, jen do té doby kdy se to nebude moc lepit - čím méně mouky, tím hůř se s tím dělá, ale tím je to bramborovější.
    SPUNT
    SPUNT --- ---
    Možná úplně hloupý dotaz, ale...
    ...zkoušela jsem už několikrát udělat klasické bramborové placky (rozuměj NE bramborák, ale ty menší, silnější, z vařených brambor, co se jí i za studena a nejlepší jsou s bílym kafem), ale pořád ne a ne trefit tu chuť, co si pamatuju z dětství. Přitom je to úplně jednoduchy recept, kde snad není co zkazit (uvařené brambory, mouka, sul). Máte někdo nějaký trik třeba na typ brambor???

    Díky
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    HENNYVILLE: Hovňajs, EU rozhodla jinak.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    A zelí.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    na Hane rostou jen brambory a repa. a chmel.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    JESSE_MORENO: A olej jsi použil jakej?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    JESSE_MORENO: A tak zrovna šalvěji i estragonu se v mém truhlíku daří.
    Asiže úrodná Haná!
    Akorát ten koriandr nespolupracuje :D
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    MACHALIK: Zkus, je to trochu prcacka ale je to tak silnej koncentrat ze to fakt vydrží... Do litrove flasky jsme použili takovej vetsi svazek, cca 100 - 150g?

    Jinak samozřejmě jde udělat i jim oleje tímto způsobem, ja delam jeste chilli protože třeba do salátu mi to chutná víc než čas od casu narazit na kousek papricky...

    A z bylinek je jeste problematicjy sehnat salvej a estragon takže to asi taky vyzkousim
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    JAJITA:
    MACHALIK: Presne tak, žít a prezivat není to samé! ;)
    DIVER
    DIVER --- ---
    ted jsem na to narazil pres dnesni vydani Lidovek. hezkej web na asijsky jidla. delaj ho tri holky tady v cesku:

    Viet Food Friends
    http://www.vietfoodfriends.cz/

    https://www.facebook.com/vietfoodfriends
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    JESSE_MORENO: Mimochodem, moc dobrý. To zkusím.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SQUZZA: to je víceméně to, co potřebuju, jen mi tam jaksi chybí ty druhy :-D rozlišují toho nějak málo :-D

    zajímají mě hlavně takový jako san daniele, di parma, serrano, iberico a podobně
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Nežijí!
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Lidé žijí i v jiných městech, než je Praha :)
    Nicméně děkuji za tipy.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Koriandr mám teď normálně na záhonu i v truhlíku. Docela často stříhám a používám, ale část nechávám na semínka na příští rok nebo na dosetí, když vím, že za týden ho budu potřebovat. Jediný problém jsou svilušky, pokud je truhlík doma na okně. Pověsila jsem ho teď na plot na chatě a dobrý.
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    Ad Koriandr:

    Zkusil jsem udelat tohle:

    How to Make Basil (Herb) Oil | Recipe + Technique
    https://www.youtube.com/watch?v=Qvb1iSIwgsk


    jen jsem bazalku nahradil koriandrem... uz to mam v lednici asi dva mesice a je to uplne super oproti cerstvemu koriandru to ma i tu vyhodu ze pri tepelne uprave to neztrati 90% chuti jako se tomu v pripade cerstveho deje.

    Samozrejme si to nemuzete uplne efektne nahazet na hladinu sveho domaciho Pho ale salaty, sendvice, ruzne guacamole ale i majonezy tim jdou ochutit naprosto dokonale... ja uz domu cerstvej nekupuju :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Nemáte někdo povědomí o existenci nějaký stránky/blogu, která by nesla porovnání různých druhů sušené šunky (italské i španělské)?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam