• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VECTOR: co klasická bramboračka?
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    VECTOR: rostena na houbach:-) miluju ji uz od dom co mi ji delala babicka:-) ja delam platky i nudličky s ryzi nebo stouchanym bramborem:-)
    IKA
    IKA --- ---
    VECTOR: Vianočná kapustnica.:)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    mam doma pytel susenejch hribu na platky, nakej tip na omacku k masu nebo polivku? jeste jsem se susenejma houbama nepracoval, krom tech "asijskejch"
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    AIJA: To snad ne :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    LENZIE:
    A to ji ještě střihnete kdo chce stehno, ne?
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    MACHALIK:My to ale máme na jednu večeři (nebo spíš oběd) :D
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    MACHALIK: dva lidi jednu kachnu? dyk je to dutý :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    LENZIE: Kachnu dva sežerou za dvě jídla. Půl kachny máte na jednu večeři :)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    JAJITA: Jsme na to dva - zase abychom se necpali kachnou po zbytek týdne :)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    LENZIE: Asi bych vzala ještě jednu půlku kachny :)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KASUMI: To vypadá dobře - asi dojedu pro pomeranče a rybí omáčku :) Díky.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    LENZIE: ja se chystam brzo na tenhle
    ale jeste jsem ho nezkusila
    http://www.kucharinka.cz/kachna-na-asijsky-zpusob/
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Pomoc - nevím, co to bylo za nápad, ale koupili jsme půlku kachny. Někdo nějaký osvědčený recept? :) Díky!
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    MACHALIK: V Itálii přece nebývá tak drahá, jen u nás prostě syrová klobása není klasické zboží, tak se na to drbne přirážka. Jako jo, existujou i nějak fermentované syrové klobásy, ale běžně kupná salsiccia je okořeněná různou směsí kořením, dokoplá trochou kyseliny citronové a čau, takže v základě máš pravdu (ale já to typicky nedokořením a mám v mrazáku zásoby dovezené... v ceně normálního dobrého masa).
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    THEODORT: Velmi pěknu jsme pořídili v Tescu (na Andělu) u pultu s masem. Byla to až poslední možnost, když jsem oběhla všechny masny v okolí, a byla jsem velmi příjemně překvapená.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    PICHPE: to jo, ale tady byl recept se syrovou, když je tepelně upravená, tak je to samozřejmě jiná...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Napadá mě, že je to artisanální produkt z dovozu a pravděpodobně nějakejch speciálních prasat (Luciasheck by věděl), tak je tam přirážka z přirážky z přirážky. Je nějakej důvod, proč ekvivalentní věc nedělají řezníci tady?
    PICHPE
    PICHPE --- ---
    MACHALIK: Ono je to slozitejsi, protoze zalezi na tom, jakou salsicciu kupujes. Druhu je x a ne kazda je syrova!
    Salsiccia - Wikipedia
    http://it.wikipedia.org/wiki/Salsiccia
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: To je to jediný, co mě napadlo, že se to v tom střevě uleží (což může i doma). Ale jelikož je salsiča neskutečně drahá vždycky (což nechápu, při ceně 300+ Kč/kg dosahuje poloviny ceny hovězí svíčkové a převyšuje cenu vepřové panenky, co v tom jako je? Zlato?), tak chci porozumět, jakej je důvod si nekoupit mletý vepřový a neprosolit ho a neprosypat oregánem a česnekem či kýho šlaka v salšiče je, a nepoužít to.

    Jinými slovy: co je salsiča jinýho než mletý maso s kořením v obalu, aby stála šestinásobek hodnoty toho mletýho masa?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam