• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    V holešovickej hale 22 začali nedávno predávať kaukazkí pekári okrem baklavy atd. aj toto: http://www.sras.org/manti
    je to fakt výborné, odporúčam keby ste mali cestu okolo.
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    HENNYVILLE: aha, vidis to, tak to jsem vedle, pardon..
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Oyster blade je loupana plec.
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    VECTOR: v au tomu rikaj oyster blade
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    ZUZKAOU: ja jsem na Svate Helene, k dostani to bude, kdyz si to rezervuju.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    ZUZKAOU: je, ve mestech bezne.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jinak přímo kližka je ten shin/shank, netuším ale, jak moc je běžně v UK k dostání.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VECTOR: brisket/shin/flank - v těch budeš mít kolagen a dušený budou fajn.

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    no vida jak sme se oba nezavisle na sobe shodli :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    VECTOR: imho beef shin. predni noha nebo zadni fore/hind shin nebo shank (vim ze se rika lamb shank, tak snad se to rika i s beef)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    VECTOR: klizka je shin of beef. zbytek nevim co chces.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Jak se rekne anglicky (britsky) maso na gulas (klizka)? Je to beef leg? Pripadne ekvivalenty pro jehneci/kozi maso. Jsem na dost odlehle ostrove mimo civilizaci a padla na me priprava vecere, maso se musi rezervovat predem, jinak dostanu random balicek s napisem "beef meat".
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    THEODORT:
    ZUBANA: Diky moc, vse jsem udelala.
    REONA
    REONA --- ---
    BRUKEV: Mno, ty hotové chutnají jinak, většinou jsou sladší, než co dělám doma, ale já bych rozhodně hlasovala za domácí. Vaflovací plotýnky mám coby součást toustovače, jedná se o nějaký prastarý Moulinex a jsem spokojená. Těsto používám tohle, jedná se o recept z Four seasons hotelu - nemůžu dohledat, kam jsem to už kdysi postovala, mám pocit, že jedno vejce vychází na půl deci.

    1kg hladke mouky
    1 litr vajec
    1/2 plnotucneho mleka
    2dc rumu
    4ks prasek do peciva
    2ks masla
    0.3kg cukr moucka

    Mixnout suchy veci
    Mixtnou tekuty veci
    A na konec maslo rozpustene

    Musi se to vydelit, tohle je sileny množství :-)
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    BEBEBE: nejlepsi zmrazit syrovy na tacu oddelene a kdyz jsem uz zmrzly muzou se sesypat do pytle- jako jahody napr
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    + bych je nechal poradne oschnout a lehounce prosypat nejakou moukou/krupici aby se neslepily a aby sly rovnou z mrazaku hodit do varici vody..
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    BEBEBE: syrovy
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    Kdyz mam spoustu testa na bramborovy noky, co je lepsi - zamrazit syrovy noky, nebo uvareny?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Dotaz na vafle/vaflovače.

    Nostalgicky jsme na ně zavzpomínali v práci a já se ptám.

    Pokud chci občas pár připravit pro děti, je lepší koupit si vaflovač, nebo zakoupit už hotové?

    Vaflovač je jistota na kvalitní těsto, to je jasné. Ale někde na Nyxu už proběhla debata, kde bylo několik tipů i na kvalitní vafle co by hotovku. Jen nevím, kde to bylo.
    TTYGR
    TTYGR --- ---
    PANDOVEC: louhuje se líp, ale stačí nakrájet víc zázvoru, jinak celkově proti černání citron přece :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam