• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZOBECEK
    ZOBECEK --- ---
    GUDRUN:
    WILDENBURY_SQ:
    tak musím dát zpětnou vazbu (i když s týdenním zpožděním) - nakonec jsem udělala "budapešťskou" jen sem použila lučinu a ředila jogurtem. Byla moc dobrá, ale největší úspěch měl dip z nivy (utřít nivu se zakysanou smetanou, sůl, pepř, trochu mušk. oříšku). Díky ;)
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    BEBERA: presne tak nejdriv se mozna budou xichtit (kdyz jim to popises) ale ja uz mam prave ozkouseno i na starsi generaci ze je tim velmi prijemne prekvapena.... ono to nakonec neni zas tak daleko (co do chuti a struktury) od omacek ktere delame u nas.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    JESSE_MORENO: dík, to je skvělý tip. Ze začátku jsem si říkala, jestli mátová omáčka nebude na konzervativní strávníky moc, ale aspoň bude mít babička s dědou nový zážitek :)
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    JESSE_MORENO: tohle

    Jamie Oliver Roast Shoulder of Lamb
    https://www.youtube.com/watch?v=lhWIrf-9_gw
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    BEBERA: jo kotlety se delaj naruzovo... asi je muzes udelat i vic ale je to to same co s hov. steakem tzn. spravne to rozhodne neni...

    jestli si chces bejt jista vysledkem tak bych naopak sahl po levnem prednim (plec) dal ho do pekace se zeleninou a bylinkama poradne prikryl nekolika vrstvama alobalu aby zadnej vzduch nemohl utect ven a dal do trouby rozpalene na max a hned stahl na 150 stupnu. Takhle podle velikosti masa neco mezi 3 a 4 hodinama a bude to krasne rozpadave ale ne suche... dobrota a jednoduchy jen to trva.

    mrkni na recept jamieho olivera ze serie Jamie at home dil Lamb (jehneci) dela to tam s teplou matovo kaparovou omackou a stouchanou korenovou zeleninou a je to fakt pecka
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Artycoky. Nejaky vychytavky?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANNNA: dík, asi taky nechám péct dlouho při nízké teplotě, to je taková jistota...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SALO: tak to bylo v Tescu..
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    BEBERA: Peču pomalu bez přidané vody pod dobře přiléhající poklicí v přiměřeně velké nádobě (nejradši jenom rozmarýn, česnek a sůl, teplotu trouby kolem 150°, 4-6 hodin - podle toho, jaký mám kus masa), ve finále nechám dojít kůrku pod grilem.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KASUMI: Díky. Podle fotky vypadá maso well-done, bylo to měkké? Takovéhle kotletky jsem měla vždy v restauraci uvnitř skoro krvavé...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    mne se ted osvedcily docela ty jehneci kotletky, ale uz narezany ... nepeceny v kuse, jen minutky na panvi
    ale to chce fakt kvalitni jehneci, mlady, s mene tukem
    tyhle konkretne uz byly nalozeny z MarksSpencer (rozmaryn, citron, olej +-), ale delaly se fakt chvilku
    [ KASUMI @ JIDLOOO, ZRADYLKOOO...fotky drazdici chutovy poharky aneb slintaci klub :) ]
    anebo jsem delala hrbet
    [ KASUMI @ JIDLOOO, ZRADYLKOOO...fotky drazdici chutovy poharky aneb slintaci klub :) ]
    mela jsem krasny cisty kusy masa .. ale zaboha si nepamatuju recept :/ nekde jsem to googlila
    pocitam, ze jsem to opekla na panvi a pak 10-15 minut pekla v troube..
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KASUMI: ještě nemám, teprve budu objednávat podle zvoleného receptu...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BEBERA: a jakej kus masa mas? co budes delat? kotletky? plec? raminko.. ?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Chystám velikonoční menu pro větší rodinu a potřebovala bych ultimátní recept na pečené jehněčí, jde mi hlavně o postup. Našla jsem vícero receptů a často se shodují v poměrně krátké době pečení. S pečením jehněčího nemám moc zkušeností, děláme jej jen pomalu dušené a maso je vynikající a měkké. Nerada bych měla vysušenou žvýkačku, na druhou stranu rare a medium rare by u babičky s dědou určitě neprošlo...
    SALO
    SALO --- ---
    VECTOR, VENIKA, DAWIDOS: vdaka za tipy, obehnem si to. :)
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    SALO: Sapa
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    SALO: muslim, ze jsem je videla ve Wine food marketu na Smichove. Ale za cenu teda nerucim.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    SALO: Rozhodne je maj v makru.
    SALO
    SALO --- ---
    POHODAVOLE: dik!
    (debata o osobnych chutovych preferenciach nebude produktivna. :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SALO: asi jsem barbar, ale zena mi nekde onehda par kusu koupila a neprisly mi nejak extra oproti nalozenym, ale urcite se ti zeptam, kde je vzala..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam