• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    EDERA
    EDERA --- ---
    QUANTI: Ten litina zvenku, modrý smalt uvnitř má moje máti. Ale s tímhle http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/50232842/ se to nedá srovnávat. Na pomalé dušení/pečení je to ideální.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    EDERA: i na indukci! Taky mám, pak jeden nepřilnavej na připalující se věci typu čína se škrobem, chilli s fazolemi... a jednu litinu, tu ale teda ne z ikey, ale ten klasický babičkovský hrnec litina zvenku, modrý smalt uvnitř. Dva malé rendlíky s držadlem na věci typu špenát, omáčka na pizzu, příkrmy pro mimino, a dvě teflonové pánve (aktuálně taky 365). A několik skleněných pekáčů/zapékacích misek.
    EDERA
    EDERA --- ---
    FESTER: Základ je u nás Ikea 365+ - nerezové hrnce a rendlíky všech velikostí. Poměr cena/výkon zcela ideální. Jde to na plyn, jde to do trouby, jde to do myčky... A pak velký litinový hrnec (rovněž Ikea) - k nezaplacení na svíčkovou, líčka, pečenou kachnu etc. Ten teda do myčky nejde.:-( Doplňkově pak papiňák Fagor, skleněné zapékací mísy (např. na lasagne), palačinkové pánvičky...
    GRISS
    GRISS --- ---
    Ted jsem dodelala kosmatice

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PETRUSKA: studené s hořcií, křenem a okurkou do sendviče z dobrého chleba. Nebo teda do klasického rizota. Případně se smaženou cibulkou a třeba dušenýma houbama jako náplň do pirožků.


    Ale studené pečené prase je prostě nejlepší s chlebem.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    PETRUSKA: stir fry
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    PETRUSKA: podla mojich skusenosti to bude dost obschle, jedine to ozivit nejakou omackou (ja teda vecsinou robim "na paprice") alebo mozno do pastety by to slo
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Přivezli jsme si z víkendu zbytky pečeného prasete - jak to zpracovat? Napadají mě zapečené těstoviny, ale ještě toho dost zbyde - když to zmrazim, bude to pak hnusný?
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    FESTER: Revere copper bottom, ty starý silný. Omlácenej wok od Laošanů.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MOODYCAT: Jo a papinak po mamce, taktez sklenena zapekaci misa, co je s nami uz dvacet let a snese vse od kurete po chleba, plechova zapekaci miska IKEA 365+
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    FESTER: Na panvich IKEA za 39 Kc, ktery nepripalujou a po pul roce je muzu vyhodit, kdyz chci. Na starych smaltovanych hrncich po babicce. Noze mi postaci takove ty Tescoma s modrym uchytem, netupej se a na to moje vareni :) je to ok.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    generic keramika nuz, generic panvicka s neprilnavm povrchem za kilo, vetsi panev s tlustym dnem nerez, starej nuz co se narozdil od superultradobryho nezlomil, keramicka zapekaci nadoba noname, hrnec 1l-3l-6l smalt, parak.

    znacka je mi u prdele dokud to netece/da se nabrousit/da se umejt
    FESTER
    FESTER --- ---
    Otazka :
    na jakem naradi doma varite ? myslim tim hrnce, panve a podobne...
    moje oblibena znacka a na cem varim je Caphalon

    Calphalon - Calphalon Official Website – Cookware, Bakeware, Electrics, Cooking Tools, and More.
    http://www.calphalon.com/Pages/Home.aspx
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    URPUTNIK: bramborovej salát s koprem (uvařit brambory, nakrájet na větší kostky, smíchat s koprem a jarní cibulkou, osolit, opepřit, přidat něco dobrého oleje a zakysanou smetanu. Nechat proležet v lednici) a k tomu tedy plátek opečeného uzeného, pokud to chceš nezbytně kombinovat. Pokud to necheš kombinovat, tak místo toho uzeného dej rybu/plátek kuřete.

    Případně - nové brambory s tvarohem posypané sekaným koprem.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    URPUTNIK: Co francouzske brambory (treba podle Vaňka) a do toho nasekat kopr? Docela si to umim predstavit.
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    mam tu cerstvej kopr a pulku kupovany uzeny kyty .. napada prosim nekoho neco zajimavyho z obeho? internet mi nabizi takovyhle smakulady, to uz radsi udelam koprovku a krenovku :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    zkoušel jste někdo dát na gril kroupová jelita? Jak to dopadlo?
    K8Z
    K8Z --- ---
    MIST: díky, to znám, ale připadá mi to spíš namáčecí. Asi jsem blbě vysvětlila, šlo mi o to, čím se ve výsledku zalejou ty nudle a v čem se dovaří..
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MACHALIK: Moje máma má ke Kenwoodu mlýnek na maso i lis na těstoviny, až se k ní dostanu, tak to kvůli tobě prozkoumám a zkusím natočit. :) Z hlavy si vybavuju jen to, že lis na těstoviny po nacvaknutí do těla přístroje nedrží úplně napevno, ale má trochu vůli, viklá se. Jak se chová jeho konec jsem nikdy nepozorovala, vždycky se soustředím na to prolézající těsto. :)
    MIST
    MIST --- ---
    K8Z: nagoogluj si thajskou burakovou omacku (thai peanut sauce).
    K8Z
    K8Z --- ---
    dám to i sem.. měl by někdo nápad na omáčku ke stirfried rýžovým nudlím s chřestem, fave a hráškem? k tomu pak bude ještě losos, takže jsem přemýšlela o něčem citronovo-pomerančovým, hodně pálivým a sladkokyselým, vzhledem k dnešnímu počasí, ale nějak nemůžu na netu najít nic kloudného.. dík :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam