• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    K8Z
    K8Z --- ---
    MIST: díky, to znám, ale připadá mi to spíš namáčecí. Asi jsem blbě vysvětlila, šlo mi o to, čím se ve výsledku zalejou ty nudle a v čem se dovaří..
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MACHALIK: Moje máma má ke Kenwoodu mlýnek na maso i lis na těstoviny, až se k ní dostanu, tak to kvůli tobě prozkoumám a zkusím natočit. :) Z hlavy si vybavuju jen to, že lis na těstoviny po nacvaknutí do těla přístroje nedrží úplně napevno, ale má trochu vůli, viklá se. Jak se chová jeho konec jsem nikdy nepozorovala, vždycky se soustředím na to prolézající těsto. :)
    MIST
    MIST --- ---
    K8Z: nagoogluj si thajskou burakovou omacku (thai peanut sauce).
    K8Z
    K8Z --- ---
    dám to i sem.. měl by někdo nápad na omáčku ke stirfried rýžovým nudlím s chřestem, fave a hráškem? k tomu pak bude ještě losos, takže jsem přemýšlela o něčem citronovo-pomerančovým, hodně pálivým a sladkokyselým, vzhledem k dnešnímu počasí, ale nějak nemůžu na netu najít nic kloudného.. dík :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WITCHIE: Nejlíp je to vidět na tom mlejnku, jak se "uklání". Asi nemáš moderní mobil, že bys to dokázala natočit někdy, že?
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    MACHALIK: koukala jsem na ty videa a ta tvoje vada je pod moje rozlisovaci schopnosti asi. Nevim zda je to to samy co u tebe ale vsimla jsem si u svyho kusu nejakych nepravidelnosti rytmu ci co, a zezacatku me to zarazilo, vahala jsem zda je to v poradku, ale na fci to vliv nemelo a zvykla jsem si a neresim to. Takze ti asi nepomuzu.
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    mrte petrzele padne do obdoby tech vlocek, v apetitu tomu rikaj tabouleh :)
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    VRATENKA: Spis maso jako takovy bylo dobry a nijak zvlast drahy (nechtela jsem teda svickovou), a hlavne vyzraly. A mam v planu tam nekdy jit pro rybu, nebo musle, celej jejich sortiment mi prijde dost slusnej.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    DOOMBRINGER: A jestli ti po tom všem, co tu proběhlo, ještě nějaký koriandr zbyde, můžeš si udělat koriandrové mojito...
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    DIVER: Nemam.
    DIVER
    DIVER --- ---
    DOOMBRINGER: máš nějakej zvláštní důvod koriandr nazývat španělsky? :)
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    BEBEBE: Rynek me vubec nenapad, jak je zastrcenej, tak jsem tam byla asi jednou, i kdyz na Pankrac jezdim nakupovat dost casto. Mas tam dobry zkusenosti s reznikem?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    THEODORT: to zní neskutečně jedle!
    DOOMBRINGER: petržel narvi do čehokoliv z mletého masa - sekáná, kuličky, karbanátky/hamburgery.

    Na koriandr udělej mexický večer - plněné pšeničné tortily a nebo, seženš-li kukuřičné tacos a náplń posypeš sekaným koriandrem spolu s jarní ciblkou a zbytkem petrřele, popřípadně chilli, které posypeš stejnou směsí a k tomu nachos a salsu a guacamole, kam koriandru taky zahučí spousta.

    Další varianta je nějaká asijská polívka a třeba letní závitky, kdy dovnitř narveš bylinky. Příapdně rajčatový a nebo zelný salát, kam ten koriandr přidáš.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    VRATENKA: Pankracky rynek?
    Mimo urcenou lokalitu pak The real meat society, ale to mas asi fakt z ruky.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    THEODORT: Díky za tipy, ale mám to z Barcelony trochu z ruky.. ;-)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DOOMBRINGER: pesto se dá udělat v hmoždíři, pokud to pomůže
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    btw, mam doma mixer a slehac za asi odnos.. (P10 Zabehlice) a jinak kdyz jsem si sel rano pro svacu do lidlu, videl jsem tam mixer od nich (slehac+tycak+sekac kombo) za petikilo, a vicemene odpovida mymu Philips co stal 1500..
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Jedna věc co mě diskvalifikuje... Nemám mixér.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    DOOMBRINGER: petrzelove pyre z ovesnych vlocek byl za posledni rok top co se prilohy k rybe tyce.. (vlocky uvarit, proplachnout od skrobu a vymackat, pak rozpustit trochu masla, do toho vlocky, rozredit lehce rybim vyvarem, pridat par lzic rozmixovany petrzele a je hotovo..)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam