• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    EDERA: Proc nesmi litina do mycky?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    EDERA: jj, jedna z nejpovedenějších věcí, který kdy ikea udělala :-D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    EDERA: moc pěknej. Zapamatuju si, kdyby přišla investiční příležitost, díky :) ale aktuálně bude mít asi přednost spíš ten papiňák.
    EDERA
    EDERA --- ---
    QUANTI: Ten litina zvenku, modrý smalt uvnitř má moje máti. Ale s tímhle http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/50232842/ se to nedá srovnávat. Na pomalé dušení/pečení je to ideální.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    EDERA: i na indukci! Taky mám, pak jeden nepřilnavej na připalující se věci typu čína se škrobem, chilli s fazolemi... a jednu litinu, tu ale teda ne z ikey, ale ten klasický babičkovský hrnec litina zvenku, modrý smalt uvnitř. Dva malé rendlíky s držadlem na věci typu špenát, omáčka na pizzu, příkrmy pro mimino, a dvě teflonové pánve (aktuálně taky 365). A několik skleněných pekáčů/zapékacích misek.
    EDERA
    EDERA --- ---
    FESTER: Základ je u nás Ikea 365+ - nerezové hrnce a rendlíky všech velikostí. Poměr cena/výkon zcela ideální. Jde to na plyn, jde to do trouby, jde to do myčky... A pak velký litinový hrnec (rovněž Ikea) - k nezaplacení na svíčkovou, líčka, pečenou kachnu etc. Ten teda do myčky nejde.:-( Doplňkově pak papiňák Fagor, skleněné zapékací mísy (např. na lasagne), palačinkové pánvičky...
    GRISS
    GRISS --- ---
    Ted jsem dodelala kosmatice

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PETRUSKA: studené s hořcií, křenem a okurkou do sendviče z dobrého chleba. Nebo teda do klasického rizota. Případně se smaženou cibulkou a třeba dušenýma houbama jako náplň do pirožků.


    Ale studené pečené prase je prostě nejlepší s chlebem.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    PETRUSKA: stir fry
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    PETRUSKA: podla mojich skusenosti to bude dost obschle, jedine to ozivit nejakou omackou (ja teda vecsinou robim "na paprice") alebo mozno do pastety by to slo
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Přivezli jsme si z víkendu zbytky pečeného prasete - jak to zpracovat? Napadají mě zapečené těstoviny, ale ještě toho dost zbyde - když to zmrazim, bude to pak hnusný?
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    FESTER: Revere copper bottom, ty starý silný. Omlácenej wok od Laošanů.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MOODYCAT: Jo a papinak po mamce, taktez sklenena zapekaci misa, co je s nami uz dvacet let a snese vse od kurete po chleba, plechova zapekaci miska IKEA 365+
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    FESTER: Na panvich IKEA za 39 Kc, ktery nepripalujou a po pul roce je muzu vyhodit, kdyz chci. Na starych smaltovanych hrncich po babicce. Noze mi postaci takove ty Tescoma s modrym uchytem, netupej se a na to moje vareni :) je to ok.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    generic keramika nuz, generic panvicka s neprilnavm povrchem za kilo, vetsi panev s tlustym dnem nerez, starej nuz co se narozdil od superultradobryho nezlomil, keramicka zapekaci nadoba noname, hrnec 1l-3l-6l smalt, parak.

    znacka je mi u prdele dokud to netece/da se nabrousit/da se umejt
    FESTER
    FESTER --- ---
    Otazka :
    na jakem naradi doma varite ? myslim tim hrnce, panve a podobne...
    moje oblibena znacka a na cem varim je Caphalon

    Calphalon - Calphalon Official Website – Cookware, Bakeware, Electrics, Cooking Tools, and More.
    http://www.calphalon.com/Pages/Home.aspx
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    URPUTNIK: bramborovej salát s koprem (uvařit brambory, nakrájet na větší kostky, smíchat s koprem a jarní cibulkou, osolit, opepřit, přidat něco dobrého oleje a zakysanou smetanu. Nechat proležet v lednici) a k tomu tedy plátek opečeného uzeného, pokud to chceš nezbytně kombinovat. Pokud to necheš kombinovat, tak místo toho uzeného dej rybu/plátek kuřete.

    Případně - nové brambory s tvarohem posypané sekaným koprem.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    URPUTNIK: Co francouzske brambory (treba podle Vaňka) a do toho nasekat kopr? Docela si to umim predstavit.
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    mam tu cerstvej kopr a pulku kupovany uzeny kyty .. napada prosim nekoho neco zajimavyho z obeho? internet mi nabizi takovyhle smakulady, to uz radsi udelam koprovku a krenovku :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    zkoušel jste někdo dát na gril kroupová jelita? Jak to dopadlo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam