úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
HENNYVILLE
---
---
23:03:53 7.7.2015
1 odpověď
+2
QIWAS
: no, me by zajimala tahle vec : "Začněme tím, že si jednotlivé kusy masa opláchneme"
dal jsem to necetl, ale to umejvani masa me zajima. Proc ?
QIWAS
---
---
22:44:27 7.7.2015
1 odpověď
HENNYVILLE
: Koukám, že milovník pupků.. A v čem je problém?
HENNYVILLE
---
---
17:49:13 7.7.2015
1 odpověď
QIWAS
: to je tvuj blogysek nebo tvuj recepticek ?
QIWAS
---
---
14:50:16 7.7.2015
1 odpověď
+1
Ideální věc při vedrech co nasytí i chlapy!
P.S.: Vyzkoušeno a potvrzeno!.)
Flank steak na salátu s červeným zelím, jablky a zázvorovou zálivkou
BONEMINA
---
---
20:55:56 4.7.2015
ZUZKAOU
: Má budoucí pec bude mít i tuhle fíčuru :)
Ale na ty prodávaný jsem asi měla mimořádnou smůlu, chutnalo to jak vysušený rohlík sypaný cukrem se skořicí. Jsem holt zmlsaná tetuškou Kukovie.
MILHAUZ
---
---
20:06:54 4.7.2015
+3
salmorejo uz tady probehlo, jen ho pripominam, protoze na tyhle vedra je to genialni jidlo. studena rajcatova polevka, ktera osvezi, zasyti a uzasne chutna.
jeden z receptu:
http://jamon.cz/jamon/61-salmorejo
mam k tomu 2 vychytavky:
1/ jedno varene vejce rozslehat do polevky
2/ pridat poradnou spetku kuminu
k vareni vajec: koho bavi food lab, tak kenji tam ma legracni prispevek o vareni vajec.
http://www.seriouseats.com/2014/05/the-secrets-to-peeling-hard-boiled-eggs.html
ZUZKAOU
---
---
19:54:38 4.7.2015
1 odpověď
BONEMINA
: tak on i ten prodávaný není špatný. Ale mnohem lepší než v peci, je to nad uhlíky. Viz každá příručka táborníka a hadi na klacku ;-)
BONEMINA
---
---
19:14:33 4.7.2015
1 odpověď
ZUZKAOU
: Ale klasický trdelník, s dostatečným množstvím másla, žloutků a vlašáků, ten je rozhodně jiná liga neý ty podivnosti z trhů.
Příští rok už na něj budu mít adekvátní pec, takže se bude trdlit pořádně. (a ve vaší Zastávkové chlebové peci by to myslím mělo jít taky)
MIST
---
---
18:56:05 4.7.2015
ZUZKAOU
: tak ona mluvila o trdelce ( vysloveno podivne), to neslo ani vygooglovat a ze to koupila v Praze a jak to bylo dobry, vubec jsem nevedela o cem je rec.
ZUZKAOU
---
---
18:49:26 4.7.2015
2 odpovědi
+8
MIST
: tak trdelník s českou tradicí nemá nic společného, fskutčnosti jde o maďarsko-slovenskou záležitost, která díky příznivému poměru náklady/prodejní cena ovládl "staročeské trhy".
MIST
---
---
17:41:20 4.7.2015
1 odpověď
VENIKA
: promin, uz jsem dotaz smazla, ano - to je ono, Fester mi uz taky dal link na trdelnik.
Tady se tomu rika chimney cake a byla jsem uplne zaskocena, ze nevim, co se u nas doma v Praze prodava :D
87HIGHFLYER
---
---
10:18:26 4.7.2015
ZUZKAOU
: ty soba nudle jsou super!
ZUZKAOU
---
---
21:36:22 3.7.2015
ZUZKAOU
: a letní závitky!
THEODORT
---
---
15:28:02 3.7.2015
ZUZKAOU
: je mi to jasny, to bylo hlavne kvuli ostatnim :)
ZUZKAOU
---
---
15:26:25 3.7.2015
3 odpovědi
+5
THEODORT
: aha - přiznám se, že jsem ho moc nečetla, jen jsem našla nějaký, co vypadal rozumně, chlodník dělám tak nějak od oka. Ten dadalův postup vypadá moc dobře, to zkusím příště.
Jo a zítřejší večeře bude soba nudle nastudeno.
Zaru Soba Recipe - Japanese Cooking 101
https://www.youtube.com/watch?v=l8BCDXkwHwI
THEODORT
---
---
15:07:05 3.7.2015
1 odpověď
+3
ZUZKAOU
: hele ten recept na cholodnik je nejakej divnej.. chybi tam jarni cibulka, brambora, repa se normalne strouha a nedela se onanie rozdel na 3 tretiny a cast rozmixuj a janevimco blabla, a vajicka nejsou na ozdobu ale jako podstatna cast polevky - zloutky se roztiraj do zakladu a bilky nasekat na co nejjemnejsi kousky, az pak je to genialni..
asi jako tady..
http://www.dadalovakucharka.cz/pol/polr0190.html
KLAAR
---
---
0:40:53 3.7.2015
1 odpověď
+2
ZUZKAOU
: tak chlodnik hodim pristi tyden na menicko misto gazpacha! ;) dik za tip!
ZUZKAOU
---
---
21:46:29 2.7.2015
VIKY_K
: ty jse měla za poslední měsíc tak pětkrát. Stejně tak různé verze těstovin.
VIKY_K
---
---
21:16:16 2.7.2015
1 odpověď
ZUZKAOU
: Brambory na loupačku tvůj požadavek asi nesplňují, co? Ty u nás byly dneska. Zítra bude šopský salát s pečivem.
KEMENTARI
---
---
20:19:22 2.7.2015
+1
ZUZKAOU
: Já mám zrovna něco podobného jako ty: pečená paprika, cuketa a červená cibule + zelená drobná čočka + nadrobený balkán. Olej, bylinky atd. podle momentálního průletu kuchyní.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam