• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    JAZDA
    JAZDA --- ---
    GILLIATT: tak to me ani nenapadlo hledat :-) diky
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    JAZDA: Tady budou vědět nejlépe: [ REMOSKA ...recepty, tipy & triky ]
    HOUMAN
    HOUMAN --- ---
    Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    ZUZKAOU: Žlutá kukuřičná mouka a grits není to samý. Grits jsou z hominy, vápněný kukuřice. Z toho žlutýho se dělá kukuřičnej chleba, obalujou se v tom věci na smažení a tak.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TABBY: Do sekané dávám trošku hořčice, nadrobno nakrájený špek a na velmi drobno nakrájené rohlíky rozmočené v troše mléka.
    Do karbanátků přidávám jen koření, popř. zeleninu.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: dopadlo to dobre, diky
    jen jsem nemela polohrubou, dala jsem kelimek hladke a dosla hladka, tze byl kelimek hladke a kelimek hrube, polovina cukru, navic 1 vanilkovy cukr a pekla jsem to asi 30 minut.. s ostruzinama
    diky :)
    FAT
    FAT --- ---
    KASUMI: Případně https://www.facebook.com/groups/pecenivsehodruhu/ - spousta moc dobrých receptů.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: Nejsem fanda mrazenych veci. Zkusim ten kolac..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI: případně, pokud máš vhodné ovoce a nanukové formičky, tak rozmixovat 250g ovoce, 1 kelímek jogurtu, 50g cukru a udělat nanuky.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: Diky :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JOHNNY_BOSCO: v Sudetech? Na dobré kafe i na pražské poměry? Nope. Na Zastávce je pochopitelně velká mokka konvička, takže to není tak, že nejbližší kofein je šest kilometrů :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Nemáte někdo prosím tip na nějaký koláč s jogurtem? Mám asi deset kelimku bíle olmy klasické a potřebovala bych to asap spotřebovat. Ď
    JOHNNY_BOSCO
    JOHNNY_BOSCO --- ---
    6km na kafe.. Docela daleko
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ultimátní nabídka - hledám dobrovolného kuchaře na víkend (Upeč chleba) do Rychleb. Respektive někoho k mému kamarádovi, jehož slečna je poněkud nečekaně na rizikovém těhotentví a on nechce být sám v kuchyni.

    Požadavky:

    1. přijet na 14.-16.8. do Rychleb
    2. dát dohromady jídelníček a nákupní lístek na víkend pro 15 lidí, dodržet rozpočet (3000 Kč) a organizovat toho mého kamaráda, který chce být hlavně pomocníkem v kuchyni.
    3. být schopný/á si užít víkend na nádherném místě, v táborových podmínkách s velmi příjemným společníkem aka - nebýt pyča.
    4. Kuchyně zahrnuje plynový sporák na bombu, klasická kamna, ohniště a chlebovou pec, nádobí je dostatek, struhadla nejsou úplně marná, nože potřebujete vlastní a hodí se i vlastní prkýnko.

    Při stavění té pece, ve které teď budeme péct jsem vařila já, sama a s chřipkou a šlo to zvládnout zcela v pohodě - jsou to jen dva dny a nepříliš mnoho lidí.

    co za to?

    Peníze nemáme, ale budeme schopni proplatit jízdné. Ale není problém vzít někoho sebou děti/partneři (jen za a pak na Zastávce zůstat delší dobu - až do další neděle. Koupání v lomu cca 700 m, dobré kafe 6 km, na hřeben Rychleb 2 km, lesy hned okolo, Rychlebské stezky 30 km, polská jezera třeba na surfování 15 km.)

    Plus tedy možnost hrát si tou pecí při vaření a na sobotu večer a neděli ráno bude úplně čerstvé pečivo.



    Ve vlastní šťávě: Postav pec, upeč chleba | Ve vlastní šťávě
    http://www.rozhlas.cz/...ave/vevlastnistave/_zprava/ve-vlastni-stave-postav-pec-upec-chleba--1505860
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    JAZDA: Dělám v ní na chatě pečené cokoliv, neboj se toho, nikdy se mi nestalo, že bych vyhazovala jídlo. Remoska funguje dobře, jen je potřeba hlídat čas a koukat na to...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    JAZDA: Kuře, pod něj brambory a kořenovou zeleninu, péct v remosce a ideálně i ze spodu = na plynu. Je to super.
    JAZDA
    JAZDA --- ---
    nemate osvedcene recepty pro remosku? zatim jsem s ni nedelala a ted budu chvilku muset. je mi jasny, ze to zachvilku pujde vychytat, ale proc prochazet pres prvnich par zkazenych jidel, kdyz by nekdo tady moh mit užitečnou radu do zivota, ze
    JOHNNY_BOSCO
    JOHNNY_BOSCO --- ---
    LADAVAZA: Muzu necim nahradit ty brambory?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BONEMINA: co cuketový nákyp? Něco jako toto http://www.apetitonline.cz/recepty/7469-cuketovy-nakyp.html - s dobrým sýrem, bez měkkého salámu a s nějakou zelenou bylinkou uvnitř...
    TESSS
    TESSS --- ---
    ZUZKAOU: dik, skvely :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam