• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Co si myslite o drticich odpadu do kuchyne?
    MIST
    MIST --- ---
    GUDRUN: to ma tisice moznosti, na sladko, na slano....delam to casto diteti do skoly.

    SARAJ: ja taky a nebo sunku, tunaka. Ale to se na stul v horku moc nehodi. Asi nejradeji ma muj syn ty se smazenou a cerstvou cibuli. Jeste tam pridavam lupeni salatu. To ji bez pobizeni.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MIST: Jj.taky velice oblíbené. Do některých dávám kuřecí prsa.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MIST: ten nazev jsem neznala, ale vyhodi to spoustu inspirativnich obrazku, dik!
    MIST
    MIST --- ---
    TRISSIE: tohle je vdecny jidlo na party, budes mit uspech
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MIST: díky, myslela jsem si to, ale radši si chci být jistá, ať si neudělám před hosty ostudu.
    MIST
    MIST --- ---
    TRISSIE: rozlezet, pokud v tom nemas vylozene neco, co pusti stavu (cerstvy nakrajeny rajcata treba)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MIST, SARAJ: a je lepší je udělat pár hodin předem a nechat rozležet v ledničce, nebo na poslední chvíli?
    MIST
    MIST --- ---
    TRISSIE: tortilla pinwheels myslis?...delam se smetanovym syrem (lucina), trosku kysele smetany a do toho pridavam ruzne, co dum da - susene rajcata/basilku/cesnek nebo smazenou cibuli/zelenou cibulku.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    TRISSIE: zeleninovy CC - drzi, jen nevim, jestli to splnuje to teple počasí... hummus?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    na dětskou narozeninovou oslavu bych chtěla vyzkoušet tortilly ve stylu rolády (plněné a krájené na kolečka asi 1-2cm) - nějaký nápad, co do nich, aby to nebylo suché, drželo to dobře pohromadě, bylo to child friendly (takže žádné chilli papričky, plísňové sýry a podobné chuťově výrazné záležitosti) a zvládlo to i teplejší počasí?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    DIVER: Já je nepočítala, ale má je normálně v "kurníku" na zahradě. Kromě nich chová i slepice, kachny, králíky a včely.


    ADELHAIDA: Tak ztracená se mi nepovedla, respektive povedla až příliš. Rozplizla se natolik, že jsem je pak skoro nenašla. Housku, máslo a lososa testnu zítra, díky.
    DIVER
    DIVER --- ---
    BONEMINA: btw. kolik má těch křepelek? a kde? viděl jsem je chovat i ve sklepě v kleci...
    DIVER
    DIVER --- ---
    BONEMINA: jistě. uvařit natvrdo.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    BONEMINA: Já jsem teda nikdy neměla takovýhle zdroj, ale nejvíc mi vždycky chutnala vařená na tvrdo na čerstvém bílém chlebu (bageta/veka) s máslem a uzeným lososem.

    Pak jsou ještě výborná coby ztracená vejce v jemných polévkách, jako je třeba kulajda, nebo dýňový krém.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    KURE: Myslím, že na vejce jsi tu asi největší expert, takže ti budu věřit :)
    KURE
    KURE --- ---
    BONEMINA: tezko bude jidlo kde vejce vynikne vic, než v smaženym vejci. :)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Přivezli jsme si od švagra skoro stovku křepelčích vajíček. Minivolská oka jsou sice roztomilá a dobře pasují do salátů, ale říkám si, jestli to není škoda. Znáte nějaký recept, ve kterém by ta křepelčí vejce mohla opravdu vyniknout? Něco, co se slepičími není ono a potřebuje to opravdu ta křepelčí.
    Mám jich dost a chce se mi experimentovat.
    AIJA
    AIJA --- ---
    JAJITA:
    Taky mi to krájení a chystání trvá asi moc dlouho...
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    JAJITA: tak hodinu a půl..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam