• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    TRISSIE: To nemám a rozhodně je to dobrej nápad.

    BRUKEV: Nevím teda, jestli je to mými schopnostmi v kuchyni, nebo v jiných místnostech, ale setkávám se s nadšením u čehokoli, co uvařím (včetně obskurností typu pohanka se špenátem). Ale bude-li místo šunkafleků raději 12 hodin o hladu v práci, nikdo mu nebude bránit :P.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BRUKEV: dávám do nich uzený a špenát miluje, takže sežere a rád :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LUCIASHECK: a chlap ti je nesežere, bo šunkafleky (se špenátem) v mém okolí žerou chlapi, jen když jim žena za to slíbí něco opravdu pekelného v postelových hrátkách, nebo předtím týden nejedli :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BEBEBE: já mám lasagne v kategorii "vyžaduje málo aktivní, ale hodně pasivní přípravy" - ragú totiž vařím bokem ve velkém množství a mrazím, takže do lasagní chystám jen ten bešamel a nastrouhám sýr.
    Ale chápu, že asi ne každý má na mrazáku tři kila ragú do zásoby :-)
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    ADITU: Cizrnu bych mohla, zrovna nedávno říkal, že by si jí v něčem dal. K tomu násobnému množství - minule jsem upekla kilovej chleba a udělala tuňákovou pomazánku z dvojnásobného množství než obvykle, protože jsem chtěla, aby na mě zbylo. Prozíravě jsem si dala plátek ještě ten večer. Po jednom dni v práci na mě čekala patička chleba a lžíce pomazánky. (což mi stejně snědl ráno, protože snídal dřív než já) Podotýkám, že k tomu měl na dvě velké porce dušeného vepřového s houbama. Přitom váží necelých 70 kg. Asi je ještě ve vývinu :D

    TRISSIE: Lasagně by byly fajn, akorát je to příprava tak na hodinu a ušpiním hodně nádobí. Dnes potřebuju fakt něco, co nakrájím, nahážu do hrnce a konec. Ale nějaký zapečený těstoviny by šly.LUCIASHECK: Díky vám za nápad, vlastně je vůbec nemám v repertoáru. A něco se špenátem nebylo dlouho.

    REONA: Mám za muže tvého muže :)) Polívka je to jediný, co zbyde i na mě :D (díkybohu za to)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BEBEBE: šunkafleky se špenátem na velkej pekáč. Daj se jíst i studený.
    REONA
    REONA --- ---
    BEBEBE: Co husté polévky? Gulášovka, zelňačka atd. Moc práce s tím není, ohřívané jsou stále dobré a v zimě i dost oblíbené (pokud nemáš za muže mého muže, pro kterého prostě jakákoliv polévka není jídlo).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BEBEBE: pastýřský koláč (já dělám klidně ze zbylého pečeného masa jakéhokoli druhu, ale tradiční je kuřecí, jehněčí nebo hovězí, dobře jde použít i mleté)
    zapečené těstoviny/lasagne

    ale popravdě, prakticky cokoli, když se toho udělá dost - většinou vařím od všeho šest porcí (je nás pět), pět se sní hned a tu poslední si bere do práce manžel nebo si to ohřívám já, když pracuju z domova.
    ADITU
    ADITU --- ---
    BEBEBE: Guláš, cizrnu na paprice, variaci na čočkový dhal :) Jestli je problém jen v tom, že většina zahučí v něm, zkus vařit z dvoj- až trojnásobného množství surovin :)
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    Co vaříte, když potřebujete, aby toho bylo na víc dní a nevadilo tomu ohřívání v mikrovlnce? Nejlépe něco úplně jednoduchýho, do tlakovýho hrnce, nebo nějakej eintopf do trouby, abych nestála v kuchyni a mohla se učit.
    Klidně úplně obyčejný věci, potřebuju inspiraci na jídlo pro přítele do práce. Protože já se vařím s pečení a omáčkama, rajská, koprovka, guláš, vrabec, chilli con carne, čočkovej daal a podobný věci, na který mám taky chuť, dám si sotva jednu porcičku, protože mám jídlo v práci a on to pak všechno sní sám. Už se cítím ukřivděně :D
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    Mexican Black Beans recipe | Epicurious.com
    http://www.epicurious.com/recipes/food/views/mexican-black-beans-84

    konecne odpovidajici recept na pastu z cernych fazoli jak v Las Adelitas.. (mozna jsem objevil zas jednou Ameriku, ale..)
    ozkouseno jako priloha, salsa, pomazanka, tapas, pobyt v lednici tomu taky nevadi..
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    JAZDA: já rád tenhle recept s parmskou šunkou, bude jistě fungovat i s jinou sušenou... ale nepřijde ji tam moc no.

    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    JAZDA: Saltimbocca a velká párty:-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Zamrazit.
    JAZDA
    JAZDA --- ---
    nemate prosim tip na neco, kde zuzitkuju schwarzwaldskou sunku? mame ji kapku vic nez napadu na jeji zpracovani.
    MIST
    MIST --- ---
    ZUZKAOU: diky, skvelej tip. Mame dneska cocku s uzenym, cast oddelim na salat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jen pro připomenutí - nejlepší novoroční čočka je ottolengiho salát s celerem, lískovými ořechy a mátou.

    Celeriac and lentils with hazelnuts and mint
    http://www.ottolenghi.co.uk/celeriac-and-lentils-with-hazelnuts-and-mint-shop

    JAJITA: jasně - stejně je převaříš. Pokud ti během skladování nenavlhly, tak by na nich nic moc nežádouího nemělo narůst.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    JAJITA: naprosto v klidu
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Když tu mám sušené houby shitake s min. dobou trvanlivosti 24.11.2015, můžu je s klidem použít do polívky, která je myšlena na 2-3 dny?
    KURE
    KURE --- ---
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DIVER: a za tu původní cenu ho někde mají, měli? Jde mi o to, že se nyní v hypermarketech rozmohl trend na kuchyňské načiní za body. Je uvedena původní cena a cena "u nich". Nepamatuji se, že bych dané zboží našel na netu ani podle značky. Snad možná nyní Tefal v Kauflandu.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    RUFO: Tak sem to nakonec koupil, tak sem zvedavej
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam