• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GUDRUN: ve slaných nevím, ale ve sladkém zaměňuji, jenom bych asi přidala trochu tuku a možná to bude potřebovat naředit (u podmáslí se uvádí náhrada jogurtem a mlékem 1:1). Zajímavý recept, vyzkouším ;)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    Slané muffiny. S lososem, slaninou, cuketou, mozzarellou a rajčaty - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/slane-muffiny-0dq-/recepty.aspx?c=A120329_151605_recepty_job

    Muffiny s jarní cibulkou a slaninou, třetí recept v odkazu:

    250 g anglické slaniny
    1 jarní cibulka
    1 lžíce oleje
    270 g hladké mouky
    sůl, pepř
    špetka sladké papriky
    1 lžička prášku do pečiva
    1 lžička jedlé sody
    2 vejce
    250 ml podmáslí
    85 g másla
    1 kelímek zakysané smetany
    čerstvá petržel

    Jak velké je riziko zaměnit podmáslí a kysanou smetanu za dva jogurty?
    Díky!
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MACHALIK: máš nové léky?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Dneska jedeme nový level!
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    SPLIFFBOY: bylo to fakt moc dobré, díky za tip ;)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    JAJITA: Kompost
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    JAJITA: měl jsem minulý víkend tohle a bylo to fajn, zas něco jiného... http://www.labuznik.cz/recept/duseny-patizon-na-smetane-s-koprem-a-cesnekem/
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    JAJITA: nakrajej na platky, zblansiruj, osus, ochut, udelej vajecnou kejdu s nakejma bylinama (mouka vejce mliko sul pepr paprika x y) obal platky v mouce a pak v kejde a na panvi smaz na prepustenym masle
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    JAJITA: Zasaď ho do toho pole, co máš za barákem. Vyroste!
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    přitáhla jsem domů dost velký patizon, co nejlepšího z něj? filtr nic moc ;)
    díky předem

    machalika se tento dotaz netýká :D
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    MOODYCAT: Makro, zn. Tarrington House.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MOODYCAT: Zkusil bych tu prašivou ikeju. Jejich slitiňák je super.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Existuje neco jako relativne slusna litinova panev za pratelskou cenu?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DALEEN: teď jsem našla tohle při probírání letních časopisů na vyhození, třeba inspiruje.



    DALEEN
    DALEEN --- ---
    AIJA: To nezní špatně. Případně kdybych je nakrájela hodně na tenko, tak by z toho mohly být i lupínky na chroupání. Díky :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    DALEEN:
    Plátky ugriluj...nebo stačí dát na vymazaný plech a opéct. Posypat nějakým oblíbených kořením nebo česnekem a dát jako přílohu.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MACHALIK: Koupila jsem nový teploměr do trouby a podle něj nastavila 90 stupňů (na troubě 110). Překvapením bylo, že po otevření ráno omáčka bublala :( Takže tentokrát trouba ok, teploměr provar...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DALEEN: polivka.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    DALEEN: tak pak se zeptej machalika :D
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    JAJITA: Když mrazák je plný masa pro psa a ovoce z léta.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    DALEEN: když byly přebytky nejen gigantího zelí, mrazila jsem ho a v poho.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Mám doma několik kedlubnů gigantů. Co s nimi? Napadá mě akorát kedlubnové, zelí to se jednak rychle přejí a pak z něho rodina není úplně nadšená.
    REONA
    REONA --- ---
    DIVER: První celkem funguje, druhá je mrtvá :) Tak přemýšlím, jestli klikat na feferonky, ale asi jo :D
    [ Chilli aneb máte rádi ostré věci? ]
    [ Máme rádi pálivá jídla ]
    DIVER
    DIVER --- ---
    REONA: kde? :)
    REONA
    REONA --- ---
    DIVER: A já myslela, že dvě diskuze o chilli stačí a hle, ještě o další ani nevím :D
    DIVER
    DIVER --- ---
    BRUKEV: aktuálně řešíme my chillipěstitelé a chilližrouti :) recepty tady: [ Feferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko ]
    RADUSHI
    RADUSHI --- ---
    BRUKEV: variace na ajvar? jen je teda potreba dokoupit lilek...
    Ajvar - Serbian Red Pepper Relish Recipe
    http://cookingtheglobe.com/ajvar-recipe-serbian-red-pepper-relish/
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Dostal jsem asi kilo feferonek, kilo nepalivych baranrohů, kilo červené papriky.

    Napadlo mě udělat nějakou pastu, jak na to, co ještě potřebuju? Doma je česnek, imho chybí trocha rajčat, cuketa nebo lilek.
    Podusit se solí, pepřem a pak zalít olejem?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Bych dal tak 60-70, pac ty trouby premerujou a maji tendenci pect na o hodne vic, nez je nastaveno. Nedigitalni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam