• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GUDRUN: tak holt instantní jíška, stačí nechat chvilku probublat i v tom pomaláku.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    GUDRUN: Měla jsem za to, že zahušťování spočívá v tom, že se v zahušťované kapalině něco dostatečně rozvaří. A pokud ani chleba ne, tak už nevím.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LORAIN: to už nedoženu, guláš je hotovej a v crockpotu, kde chleba dodatečně nerozvařím.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GUDRUN: zeleninou z vývaru do guláše
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    GUDRUN: chlebem
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    normálně guláš nezahušťuju, jen nechám vyvařit a rozvařit cibuli, ale te´d ho dělám pro 15 lidí a chtěla bych ho víc omáčkovitej. Čím zahušťujete?
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    MUTHA: dik :)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    MUTHA: jak peces ten kvetak?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    BALAENA: Jasny, diky, uz se mi z te skoly neco vybavuje. (ted si teda jako debil pripadam, ale necham to tu pro podobne pripady jako jsem ja)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    VENIKA: samozřejmě že má živiny. ne všechno v mase je rozpustný ve vodě
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Mam mozna trochu dementni dotaz, ale co uz. Ma maso z vyvaru jeste nejake ziviny, nebo je to proste hmota?
    Treba hovezi vyvar delam kolem 12hod, predpokladam, ze vetsina je uz vyvarena ve vode? (a ne, neptam se proto, abych ho vyhazovala, jen me to tak napadlo)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MONROE: tak nedelej vyvar, ale cirou zeleninovou.. nebo lehce zahustenou .. kvetakovou treba.. nebo ja mam docela rada tuhle polivku, je takova pikantnejsi

    Kuřecí polévka s nudlemi | Apetitonline.cz
    http://www.apetitonline.cz/recepty/873-kureci-polevka-s-nudlemi.html
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MONROE: mne to prijde teda desne nesourody
    vejce jsou dost vyzivny na to, je davat ke 4 chodovymu menu, ale ok (nicmene zni mi to jak variace na slaninu s vejci, coz je fakt vyzivny jidlo, zvaz, jestli to musi byt vejce se slaninou)
    polivka jak pisou ostatni soudruzi, spis vyvar s nudlema nebo tak neco
    kruti nudle bych udelala stir fry.. se zeleninou.. pripadne co nalozit krutu do jogurtu a druhy den osmahnout? to bude dost stavnate.. potom k tomu treba nejaka omacka se smetanou.. peprova, horcicna.. k tem hranolkum..

    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    hele, jestli ti na tom jídlu záleží (a když se ptáš zde, tak asi jo), tak uvař něco, co znáš jak chutná a co umíš uvařit skvěle. Experimenty si nech raději na jindy. Polévku bych osobně k tomuto několikachodovému menu udělala nějakou "vodovou", aby strávník vůbec měl šanci sníst všechny chody.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MONROE: Zebra imho ne. To je desnej risk. To za to nestojí.

    Šel bych ještě na nejakej salát nebo kompot. Já mám takovou chuť na kompot u babičky k obědu! Jsem si sám sobe udělal chutě :-D
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    JAJITA: tak to ma bejt, to je dobre. ja to vyridim cinanovi, co me to naucil. je to jeho technika
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    DEVIL: díky křídlům připraveným dle prvního doporučení jsem byla za hvězdu!

    bylo to fakt mega dobré, ta crcačka s tím se vyplatila ;)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LORAIN: dělala jsem podle tohohle receptu na švestkovej už ledasjakej, včetně rebarborovýho, a všechny byly dobrý :)

    Švestkový koláč s mandlemi | KITCHENETTE
    https://kitchenette.cz/clanek/245-svestkovy-kolac-s-mandlemi
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Nějaký osvědčený rebarborový koláč? Normálně dělám z lineckého těsta se zakysačkou, ale tentokrát bych ráda něco zdravějšího. Když ne bezlepkový tak aspoň celozrnný. Ale dobrý ;-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    MOIRAIN:
    Zrovna včera jsem likvidovala starší rohlíky a pečivo. Do nádivky "co lednice dala" se mi bílky hodily:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam