• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    ZUZKAOU: Krémovou s houbama, konzistencí podobně jako rissoto. Uvařenou poctivě promíchat s omáčkou a máslem. Nebo místo houbové omáčky rajčatovou s parmazánem a rukolu na závěr.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nějaký tip na něco s trahoňou (israeli couscous) co bude letní, nebude to salát ala tabouleh a nebo polévka?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Pak jsou tu jeste panve kameninove, zena ji ma a nemuze vynachvalit. Dokonce i ja v pozici myčky nemám problém s mytím. Staci pritlacit houbickou s mekkou stranou a jde to samo

    Nerezová pánev na indukci s nepřilnavým povrchem GRANITEC | KOLIMAX
    http://www.kolimax.cz/...RIsAKVI5QbefwM-81cd1WsnLp3Oas7HCbwcxJMtfYXjQt1YeZwLQIQDbHJd1xgaAiA8EALw_wcB
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KASUMI: Dobrá poznámka:-D Viděla jsem je právě i prodávat a za tu cenu bych si to koupila, kdybych nějakej kousek neměla.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    DEVIL: je fakt, ze nejake polodusene houby jsou v mrazaku. Moc dik
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LADY_MYSKA: podelne ji rozpul, rozpuleny casti naolejuj, sulpepr a na pecici papir obrat plochou casti na plech a pec v troube cca 20 minut. trochu zmekne a po tech 20ti minutach tu pulku jednu zvedni a pichni do masa vidlickou a zkus na ni to maso navinout. kdyz to pujde, je hotova. kdyz ne, tak ji muc dalsich treba 10 minut.
    mela bys z toho masa mit proste spagety. je to docela dobry, ale chce to nakou mastnotu. ja sem udelal houby na masle a pak pridal pesto a kdyz byla dyne hotova, tak sem to tam nakydal do ty dyne a zral primo z ni..
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Mam tu jednu spagetovou dyni, prosim vas, co s ni?
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    KASUMI: nojo, tak to jsme na tom podobně :-)

    QUANTI: zkusim se porozhlídnout nebo se třeba ozve někdo, kdo má delší zkušenost
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    PAKOBYLKA: zatim nemam reseni..
    chci zkusit tu litinu.. ale zatim jsem se k tomu nejak neodhodlala:)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PAKOBYLKA: jako hlavu ti na to na špalek nedám, ale za ten půlrok jsem žádné vyboulení nepozorovala, na rozdíl od nějakého levnějšího teflonového hrnce taky z ikey.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    QUANTI: už se trochu bojim kupovat s tim, že to SNAD bude ok :-)
    páč takhle už jsme koupili dvakrát
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    KASUMI: a co to teda nedělá? chce to litinu?
    my se nějak zasekli na keramice...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PAKOBYLKA: teď obyč sklokeramika. Ale měla jsem ji i na indukci asi půl roku a přišlo mi že dobrý.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    PAKOBYLKA: jo, tohle mi udelaly vsechny keramiky na indukci.. a lehky panve..
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    QUANTI: hele a na čem vaříš? já měla vždycky pánve v pohodě, nic se mi na ně nelepilo, ale jak jsme přešli z plynu na indukci, tak všechny pánve, i drahé, co jsme pořídili, se prostě tak nějak zkroutěj, palačinku na nich neudělám, tuk steče na okraje a prostředek se vyboulí. Vztekáme se s tim už dlouho a zatim jsme nenašli pánev, co to nedělá. Asi na to musí být nějaká dostatečně tlustá, ale tloušťku skoro nikde neuváděj, takže doteď nevím, co vlastně pořídit, aby to nedělalo
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ADELHAIDA: myslis nejlepsi pomer cena vykon, kdyz jsi to zdedila, tze zadarmo? :D
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    CMLKA: V dobrém bazaru pravděpodobně seženeš litinovou pánev (a další nádobí ) za pár kaček. Já jsem po strejdovi zdědila takovou velmi typickou pánev, zvenku černou, zevnitr tmavě modrou, dřevěné madlo. Je k ní i poklicka a je to asi nejlepší poměr cena výkon u nádobí, kterej jsem zatím potkala.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MUTHA: ale je dost tezka a taky draha ne?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    QUANTI: ale jo, ta vypada docela pricetne i docela bytelne
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    CMLKA: s touhle si vystačím úplně na všechno od vajíček přes řízky a čínu po steaky (jako, jasně, když má někdo rád steaky, tak si na to pořídí něco vytuněnějšího, ale na můj jeden steak za rok to stačí - vydrží to jednorázově i poměrně vysokou teplotu): http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/10329898/
    28 pro dva, 24 když vařím jen pro sebe
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam