• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    KASUMI: a co to teda nedělá? chce to litinu?
    my se nějak zasekli na keramice...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    PAKOBYLKA: jo, tohle mi udelaly vsechny keramiky na indukci.. a lehky panve..
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    QUANTI: hele a na čem vaříš? já měla vždycky pánve v pohodě, nic se mi na ně nelepilo, ale jak jsme přešli z plynu na indukci, tak všechny pánve, i drahé, co jsme pořídili, se prostě tak nějak zkroutěj, palačinku na nich neudělám, tuk steče na okraje a prostředek se vyboulí. Vztekáme se s tim už dlouho a zatim jsme nenašli pánev, co to nedělá. Asi na to musí být nějaká dostatečně tlustá, ale tloušťku skoro nikde neuváděj, takže doteď nevím, co vlastně pořídit, aby to nedělalo
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ADELHAIDA: myslis nejlepsi pomer cena vykon, kdyz jsi to zdedila, tze zadarmo? :D
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    CMLKA: V dobrém bazaru pravděpodobně seženeš litinovou pánev (a další nádobí ) za pár kaček. Já jsem po strejdovi zdědila takovou velmi typickou pánev, zvenku černou, zevnitr tmavě modrou, dřevěné madlo. Je k ní i poklicka a je to asi nejlepší poměr cena výkon u nádobí, kterej jsem zatím potkala.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MUTHA: ale je dost tezka a taky draha ne?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    QUANTI: ale jo, ta vypada docela pricetne i docela bytelne
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    CMLKA: s touhle si vystačím úplně na všechno od vajíček přes řízky a čínu po steaky (jako, jasně, když má někdo rád steaky, tak si na to pořídí něco vytuněnějšího, ale na můj jeden steak za rok to stačí - vydrží to jednorázově i poměrně vysokou teplotu): http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/10329898/
    28 pro dva, 24 když vařím jen pro sebe
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    LUCIASHECK: no hele ja vlastne nevim, doted jsem mela jen nejaky teflonovy tefaly a ted tu strasnou keramiku, jako z teflonu jsem nejak dostala takovej divnej pocit, ale pokud je to dobra volba rozumny univerzalni panve do domacnosti, tak se mu vlastne asi nebranim, takze jinak, co tak doporucite jako univerzalni panev? jako nemusim varit uplne bez tuku, jen se to k ni nemusi extremne chytat :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    CMLKA: A chces neprilnavej povrch nebo neteflon, co drzi teplo? Ono se to ne uplne potkava (a keramika, ktera by mela byt jakoze oboji, je na pycu)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    CMLKA: jo neteflonovou, to jsem přehlídla, sorry.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    QUANTI: no ale ta je s teflonem, to uplne nevim ,jestli chci, ale rikala jsem si tu jejich nerez mozna....
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    CMLKA: jako pánev rozumné kvality za rozumnou cenu mám tu 365 z ikey.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    kdyz jsme u toho, nechala jsem si tuhle koupit jako darek k cemusi novou panev, dostala jsem s tim keramickym povrchem a teda od zacatku to je panev pro zlost, bez tuku se na tom absolutne neda varit, kdyz nedostatecne rozprostru tuk, tak se mi vsechno desne prichytava, prave presne i vajicka, takze budu muset poridit nejakou jinou, mate nejaky tip na dobrou panev za rozumnou cenu, pro zacatek? Asi neteflonovou, neco co drzi teplo? uz jsem koukala na nejake v ikee
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LUCIASHECK: Asi mas recht :-D
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MONROE: Da se udelat i uplne bez tuku, jak uz tu zaznelo.

    Jinak je dobrej figl olej v rozprasovaci, tim to mnozstvi opet vyrazne zmensis.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    MONROE: na indukci a panvi s keramikou delam omeletu na malej stupen uplne bez oleje, jiank todle se da udelat v zapekaci misce v troube taky uplne bez problemu bez oleje, jen to chce hlidat. Pripadne udelat jak michany vajicka ve vodni lazni, ale to nebude uplne omeleta
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    MONROE: Upřímně bych to zkusila uvařit spíš v hrnku, když už. To, že nebyla prokázaná škodlivost sáčku, vážně nezní příliš uklidňujícím dojmem a vaření v plastu celkově je podezřelé. Bylo to tu několikrát - zaručeně bezpečný nový materiál, o kterém se za pár let zjistí, že je karcinogenní, ničí plodnost, whatever...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    QUANTI: Nebo proste vařena :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MONROE: jestli nechceš smažit, udělej si ztracená :)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MONROE: bude to hnusný, protože to bude jen vařený vajíčko a nedojde tam k Mailardově reakci, ke které dochází na pánvi (i bez použití tuku), protože jsou tam vyšší teploty, na slušné teflonce uděláš omeletu bez tuku velmi snadno
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam