• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    GALE
    GALE --- ---
    TOOMIX: Tatarku nevedu, ale tohle je moje klasická letní snídaně.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TOOMIX: to není prasácké, to je výborné!

    jo, ještě trochu pepře ;)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MONROE: mám rád takový prasácký - pomazánkový máslo, na to dvě kolečka rajčete, na to trochu tatarky a čerstvou cibuli
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    MUTHA: houbovou omacku k nim delam ja, je to dobry!
    MIST
    MIST --- ---
    TRISSIE: rajskou
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: tipuju, že by to mohlo být dobré s opraženou pancettou nebo libovou slaninou a rajčaty.
    Já mám teď v plánu obyčejné bramborové s dýní a šalvějí.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TRISSIE: Mě napadá oblíbená sýrová omáčka s kuřecími nudličkami...
    OLKA
    OLKA --- ---
    TRISSIE: Dělala jsem je minule k uzenému masu, a byly velmi jemné, skoro až sladké. Určitě by se daly jíst i se špenátem, nebo něčím podobně výrazným.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TRISSIE: dýňové pyré. Noky jako takové nebudou tak výrazné
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TRISSIE: ja je delala i misto normalnich bramborovych knedliku, jen jsem do nich k tem ceskym jidlum nedavala parmezan. Myslim, ze jdou k drubezi i veprovemu, ale nejsem zadny knedlikovy specialista.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    mám chuť vyzkoušet dýňové noky. Doporučení na recept už mám, teď přemýšlím nad omáčkou.
    Jen na másle se šalvějí by u zbytku rodiny neprošlo; recept by měl být vhodný pro (konzervativní) děti.

    Nějaké doporučení? Moc si nedovedu představit výslednou chuť noků, takže si netroufám odhadnout, co se s ní bude dobře doplňovat a nebude se tlouct.
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    MIST: aha, super, díky, přesně tohle jsem potřebovala o smetaně vědět:). Vejce chystám zastřená, taky poprvý, snad se povedou:)
    MIST
    MIST --- ---
    GILLIATT: na trosce oleje orestuju houby, pak je odsunu bokem v hrnci a na volne misto dam maslo - moukou, udelam jisku. Priliju horky vyvar, pridam na kosticky nakrajene syrove brambory, kmin, bobkovy list, pepr, nove koreni. Kdyz jsou brambory mekke, tak pridam smetanu - je jedno jakou mas, jen sladka musi byt hodne tucna, aby se pri dochuceni octem nesrazila. Kyselou vetsinou trosku naredim vodou a rozkvedlam pred pridanim do polevky, aby nebyla hrudkovata. Nakonec kopr a ocet. Vejce delam zastrena.

    [ MIST @ JIDLOOO, ZRADYLKOOO...fotky drazdici chutovy poharky aneb slintaci klub :) ]
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    Ahoj, poradíte, prosím, jak na kulajdu? Nikdy jsem ji nevařila, konečně se na ni chystám, mám houby, kopr, brambory, vejce, ale ted koukám na recepty a někde se přidává zakysaná smetana, někde smetana na šlehání, někde oboje. Jak děláte vy? díky, díky
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    GEISHA: dělám podobnou jako Gale, ale z kysaný smetany nebo pomazánkovýho másla, případně kombinace, a přidávám jarní cibulku. jakej bílej základ zvolíš, záleží hodně na individuální chuti, důležitej je podle mě citrón a něco zelenýho tomu prospěje jak chuťově, tak vizuálně.
    GALE
    GALE --- ---
    GEISHA: Tuňák, Lučina nebo Gervais, nastrouhané vejce natvrdo, cibule, pepř, sůl, citronová šťáva. Výrazně koukatelnější je posypana pažitkou.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GEISHA: Zajimala by me kriteria vizualni tolerability, pripada mi, ze chutove se muzou lisit dramaticky, ale vypadaj vsechny skoro stejne :-D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MIST: Furt jsem dumala, co je u vás, mezi chřestýši, to mayo. No, odsedla jsem si. :-D
    MIST
    MIST --- ---
    jo jeste - tunak, vejce natrvrdo, mayo, horcice, kopr (popr. relish)
    MIST
    MIST --- ---
    GEISHA: nejlepsi to asi nebude, ale vetsinou mixuju co dum da - tunak ve vode, cibule, celerova nat, mayo, kysela smetana, citron. Tunak, horcice, mayo, cesnek, citron, snitlik, kapary. Nekdy pouzivam cream cheese.

    Nejaky osvedceny recept na kedlubnovy salat nemate?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam