• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MONROE: ty hele - přej si k vánocům Kuchařku pro dceru a Hovory s řezníkem. jsou tam moc pěkně vysvětlené základní principy toho jak různé suroviny a postupy fungujou, takže pak to člověk líp chápe, než když jenom jde podle receptu.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    MONROE: tady je pekne ukazany co a jak: https://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10005186-hovezi-maso-2-starene-maso-a-steaky

    cca od osme minuty je priprava
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MONROE: Koupit prvotřídní vyzrálé maso. Pak dle internetů, klidně.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOODYCAT: hele teď o tom někdo psal.

    https://www.facebook.com/kami.celorocnikucharkacz/posts/1988409024741086?pnref=story

    K večeři vývar z krůtích krků s vaječnými mraky a potom falešný kebab z obraného masa z vařených krků (maso jsem promíchala s olivovým olejem a kořením a v troubě prudce pekla asi 30 min do křupava, podobnost s kebabem byla překvapivě vysoká a jinak nepříliš populární maso z obíračky zmizlo v mžiku)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MOODYCAT: upect, zmrzit, a na narezaku nakrajet. Pak vohrat a zrat. V mase je ale spousta mouky a dalsich mrdek na to, aby to drzelo pohromade a nerozpadalo se to. Musi se to namlit fakt na kasi. Neni to tak jednoduchy jak se zda..
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Da se nejak v domacich podminkach docilit kebabu? Jde mne predevsim o ten zpusob nakrajeni masa.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    IDENTITY: tak zatím jsem tu večeři nedělala, takže díky za tip :)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    QUANTI: S křížkem po funuse, koukám, ale i tak: pomazánkový máslo, jedny sardinky ve vl. šťávě (slité), lžička hořčice, tyčák s metličkou na konci. Je to hotový do minuty a jako "honem potřebuju pomazánku" bohatě stačí.
    Anebo pomazánkový máslo s troškou tvarohu, prolisovanýho česneku a strouhanýho Gran Padana (možno dosolit). Dtto.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Na rybickovou pmazanku doporucuju uzenou makrelu. To je fakt nejlepsi vec.
    MAKOTAK
    MAKOTAK --- ---
    QUANTI: Anebo nakrájet nadrobno sušená rajčata a umixovat.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    QUANTI: já dělám rychlovkovou česnekovou pomazánku z toho (+ sůl a pepř) - obě děti milují :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    díky, tak asi udělám rybičkovou :)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    QUANTI: přidat k němu tuňáka/uzenou makrelu a je výborná pomazánka. Nebo namazat na chleba a bohatě poklást jarní cibulkou/pažitkou.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    QUANTI: pomazánka téměř jakákoli, mám za to, že jsou i recepty třeba i na tiramisu z pomazánkového másla
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    QUANTI: pomazánkové máslo jsme doma dávali do rybičkové pomazánky (tomatové rybičky, cibulka najemno, pomazánkové máslo, popř. dosolit)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    přivezli mi omylem s nákupem pomazánkové máslo (neochucené), já to normálně nekupuju, co bych z toho mohla vytvořit? :D
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    NECRO_BUTCHER: to mi je jasne. Ta smetana se tam dava az na konci :)
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    FRENNET: jo ale to maso na svíci se furt peče bez smetany.. :-)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    NECRO_BUTCHER: aha, takhle :). Ja uz je parkrat jedla, jednou na vine a pak na smetane. No obecne mi maso na vine moc nejede, tak jsem je chtela udelat jak se delava svickova, na smetane.
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    FRENNET: může a nemusí bejt.. ty líčka samy o sobě maj dost výraznou zajímavou chut, tak je jedu na tahkle na čisto.. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam