• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    MYSUS
    MYSUS --- ---
    DEVIL: děkujuuu!
    MYSUS
    MYSUS --- ---
    DEVIL: něco jako odkaz? :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MYSUS: s tim krajenim zeleniny, ja uz sem temer kapituloval a odlozil vetsinu nozu. jen okrajim konce/oloupu a v japonsku sem si poridil mocnou mandolinu. na ty mam takovy 'univerzalni nastaveni nozu' a to kraji vsechno na stejno. salat okurka rajce paprika cibule trva cca 5 minut. mandolina = zaklad. skoda ze sem to neobjevil driv. takovyho casu by mi to usetrilo...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MYSUS: Teď na mě vyskočil Jamie, ze má vege kuchařku. To tipuju, ze fakt bude okolo těch 30 minut. Většinou to tak je od nej.
    MYSUS
    MYSUS --- ---
    chm, s tím krájením je to pravda... ale ideální recepty typu očistím a nakrájím a pak už se to kuchtí samo (v hrnci či troubě...)
    TESSS
    TESSS --- ---
    Jeste kvetakovy mozecek, leco by se taky melo vejt do limitu, kuskus, fazole z konzervy se zelinou a napr. ryzi. Vlastne je toho dost. Zalezi jak to chces "vymazlit"
    TESSS
    TESSS --- ---
    MYSUS: existuje docela v pohode kucharka, bud jeste pred revolucni nebo tesno po. Bohuzel jsem se prave prestehovala a knihy jeste nemam vybalené . Je zelena a brozovavana zhruba veskery popis, co ti mohu dat. A jestli mas v dosahu levne knihy tak tam, se neco obcas objevi. Ale jak rekl nerkro cosi :) ocisteni zeleniny chvili trva. Umyt a nakrajet rajcata, oloupat cibuli, mozna i cesnek a uvarit spagety + koreni asi se vejdes do limitu. Kdyz dáš ty rajcara z konzervy tak par minut usezris :)
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    MYSUS: imho základní příprava (tj, čištění, loupání, krájení, atd. atp.) trvá cca těch 30 min. na každý dobrý jídlo.. a zase potom s dobrou přípravou (např. předpošírovaný chřest, udělaný dressing, předvařené vejce, očištěná a nakrájená zelenina.. ) je všechno hotový za 30 min..

    To je tajemství kuchyně.. :-)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    FATBOZZ: francouzské brambory
    MYSUS
    MYSUS --- ---
    neměli byste tip na dobrou vegetariánskou kuchařku, aby se dalo v kuchyni strávit max 30 minut? :)
    FAT
    FAT --- ---
    FATBOZZ: Vajíčkový salát.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FATBOZZ: vajíčková pomazánka s domácí majonézou.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    FATBOZZ: Quiche https://kitchenette.cz/clanek/13-quiche
    či španielska tortilla
    Tortilla de patata [bramborová tortija] — Kluci v akci — Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/...luci-v-akci/1137-recepty/1031-tortilla-de-patata-bramborova-tortija/
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Nějaké oblíbené recepty jak uvařit hooooodne vajec? Idealne slané věci.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    v čem je solný květ jiný, než odpařovaná mořská sůl?
    teda krom výroby/vzniku a ceny ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kdyby někdo hledal spokojená kuřata/králíky/křepelky (zaváží na I.P.Palvova). Slepice mají masné plemeno a poráží mladé.

    Stateček Na Rachačkách
    17 mins ·
    ZÁVOZ DO PRAHY VE STŘEDU 26.6.
    nabízíme potraviny z našeho hospodářství. Celý chov je registrovaný, pod stálým veterinárním dohledem ( pohoda zvířat, salmonela, atd.). Krmíme výhradně bez GMO, samozřejmě bez léčiv atd.
    slepičí vejce volný chov 1CZ0413 vel. L 60 Kč/10 ks
    křepelčí vejce 45 Kč/18 ks
    chlazená slepice, asi 1,1 kg, 110 Kč/kg
    chlazené kuře, asi 1,5 kg, 120 Kč/kg
    chlazený králík, asi 1,9 kg, 200 Kč/kg
    chlazená křepelka, asi 200g, 350 Kč/kg
    Objednávky do pondělí večer 24.6.2019, závoz ve středu 26.6 dopoledne na vaši adresu v Praze, minimální objednávka 600 Kč. Info 603 462 562
    FAT
    FAT --- ---
    ADELHAIDA: Mám výpečky se zelím a houskové nesmím...
    :-(
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    FAT: Já myslím, že je to jen o tom, že z nových je to vlastně škoda. Stokrát lepší jsou jen tak s tvarohem a pažitkou. Ale když máš chuť na knedlíky, nebo na kaši, tak proč ne. Mívaj trochu víc vody, tak leda tomu je potřeba přizpůsobit recept.
    FAT
    FAT --- ---
    FITH: Díky, vyzkouším.
    :-)
    FITH
    FITH --- ---
    FAT: Presne, i z novych i ze starych, vzdycky vyjdou skvele :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam