• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FATBOZZ: vajíčková pomazánka s domácí majonézou.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    FATBOZZ: Quiche https://kitchenette.cz/clanek/13-quiche
    či španielska tortilla
    Tortilla de patata [bramborová tortija] — Kluci v akci — Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/...luci-v-akci/1137-recepty/1031-tortilla-de-patata-bramborova-tortija/
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Nějaké oblíbené recepty jak uvařit hooooodne vajec? Idealne slané věci.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    v čem je solný květ jiný, než odpařovaná mořská sůl?
    teda krom výroby/vzniku a ceny ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kdyby někdo hledal spokojená kuřata/králíky/křepelky (zaváží na I.P.Palvova). Slepice mají masné plemeno a poráží mladé.

    Stateček Na Rachačkách
    17 mins ·
    ZÁVOZ DO PRAHY VE STŘEDU 26.6.
    nabízíme potraviny z našeho hospodářství. Celý chov je registrovaný, pod stálým veterinárním dohledem ( pohoda zvířat, salmonela, atd.). Krmíme výhradně bez GMO, samozřejmě bez léčiv atd.
    slepičí vejce volný chov 1CZ0413 vel. L 60 Kč/10 ks
    křepelčí vejce 45 Kč/18 ks
    chlazená slepice, asi 1,1 kg, 110 Kč/kg
    chlazené kuře, asi 1,5 kg, 120 Kč/kg
    chlazený králík, asi 1,9 kg, 200 Kč/kg
    chlazená křepelka, asi 200g, 350 Kč/kg
    Objednávky do pondělí večer 24.6.2019, závoz ve středu 26.6 dopoledne na vaši adresu v Praze, minimální objednávka 600 Kč. Info 603 462 562
    FAT
    FAT --- ---
    ADELHAIDA: Mám výpečky se zelím a houskové nesmím...
    :-(
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    FAT: Já myslím, že je to jen o tom, že z nových je to vlastně škoda. Stokrát lepší jsou jen tak s tvarohem a pažitkou. Ale když máš chuť na knedlíky, nebo na kaši, tak proč ne. Mívaj trochu víc vody, tak leda tomu je potřeba přizpůsobit recept.
    FAT
    FAT --- ---
    FITH: Díky, vyzkouším.
    :-)
    FITH
    FITH --- ---
    FAT: Presne, i z novych i ze starych, vzdycky vyjdou skvele :o)
    FAT
    FAT --- ---
    FITH: No to jo, to je asi běžný recept. Já jsem myslel na to, že jsou teď jen NOVÉ brambory. To je děláš stejně i z nových?
    FITH
    FITH --- ---
    FAT: Mam jeden zaruceny,vzdy se povedly.

    1 kg uvarenych brambor ve slupce,vychladlych
    14 dkg solamylu
    14 dkg krupice,pouzivam radeji detskou krupicku
    1 vejce
    sul

    Brambory prohnat lisem na brambory. Smichat se zbytkem surovin. Vytvorit dve sisky,ktere dame na paracek opatreny kapesnikem a varime v bohate pare 20 - 25 min. Obvykle delam jen z polovicni davky a dam mensi vejce. Muzete varit i ve vode, v pare mi chutnaji lip. Obcas je delam v podobe kouli a jsou taky super.
    FAT
    FAT --- ---
    Mám trošku lamí dotaz. Jak udělat DOBRÉ bramborové knedlíky, když nemám staré brambory? Vždycky jsem slyšel, že z nových to nejde. Někdo nějaký vyzkoušený recept?
    Díky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    https://twitter.com/VPestilenZ/status/1140437217619390465

    A tohle loupání česneku budu muset zkusit...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ANNIKA: Z fenyklu je taky hodně dobrý italský rizoto. Jen rýže, fenykl, tymián (ten je taky protinadýmavej) a trocha bílýho vína (se vyvaří) a parmazánu. Na léto je to hodně dobrý jídlo.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A asijské vývarové polévky s nudlema. Imho pho bez cibule a chilli by projít mohlo.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jo a polenta by mohla projít. Uvařit kukuřičnou krupici v osoleném vývaru na hustou kaši, rozprostřít na vymaštěný plech a nechat vystydnout. A pak buď jíst rovnou a nebo nakrájet a opéct a používat jako další variantu přílohy


    Polenta a její správná příprava – Kuchařka pro dceru
    https://www.kucharkaprodceru.cz/polenta-recept/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANNIKA: hele tak výpek z masa můžeš, ne? Přilij trošku vína a vývaru, vyvař a dodej trošku tuku a najel na přílohu.

    Jinak zkus ten čertvej fenykl - je fajn do salátu - normálně se základní zálivkou - citron/ocet + olej + sůl + případně cukr

    Co vajíčka, vajíčka vadí? Tofu? Žampiony/hlíva?

    Jáhly a pohanka?

    Jinak v tescu mají ovesné krupky - když to uvaříš jako rejži, tak je to moc dobré a zase to chutná jinak. A teda ovesná kaše se dá dělat se slanejma posypkama.

    20 Savory Oatmeal Recipes | Eat This Not That
    https://www.eatthis.com/savory-dinner-oats/

    Pro malé nemocné čínánky jejich makty vaří congee - rýžovou kaši s masem vařenou ve vývaru
    Ground Pork and Corn Congee (Chinese Rice Porridge) Recipe | Serious Eats
    https://www.seriouseats.com/recipes/2014/09/grond-pork-corn-congee-recipe-dim-sum-chinese.html


    Mrkni případně na low fodmap http://lowfodmapdieta.cz/low-fodmap-dieta/
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNIKA: Non Gassy Vegetables
    Bell peppers.
    Bok choy.
    Cucumber.
    Fennel.
    Greens, such as kale or spinach.
    Green beans.
    Lettuce.
    Spinach.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Chjo, mám strašně debilní kojící dietu - žádné mléko, brambory, zelenina zatím prošla jen mrkev a dýně, zbytek leda v mikroskopickém množství, zle mi dělal třeba i celer ve vývaru nebo cuketa, ovoce taky jen trochu a jen něco, plus bych neměla kynuté ani prášek do pečiva...

    A absolutně netuším, co vařit. Zatím jedu stylem maso a suchá příloha, ovesná kaše, banánové palačinky. Doslova gurmánske hody :-/

    Nemá běkdo nějakou inspiraci, případně inspiraci na zdroj, než pojdu na kurdeje?

    Vyhnout se tomu ještě chvíli nemůžu, dítě má tak brutal koliky a divoké reakce na cokoliv nadymaveho/nevhodného, že to nehodlám riskovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam