• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    Kdyz sem pracoval v "koncentracnim tabore", tak sem delal staff lunch vzdycky kdyz nam zbyly z cuket (1 tydne). Byly jako jedna z priloh. Ja je podelne rozriz, vydlabal, vymackal vodu a nandal do nich mlety s korenim, rejzi, susenejma rajcatama a dlabanim a zasypal strouhankou. Vsichni kolegove meli popaleny patra jak to zrali moc rychle kdyz to vyslo z trouby...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    Na tu cuketu tu nekdo daval dobrej tip cuketa ala testo na pizzu bez mouky. Je to trivialni. Cuketa pepr sul vejce tvrdej sejr olej
    http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/cuketova-pizza tady podrobnejs
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak cuketa - opéct na másle/olivovém oleji s troškou česneku a použít jako přlohu.

    Případně orestovat s česnekem a cibulkou, podlít troškou bílého, přidat na závěr bazalku nebo jiné bejlí a pak to smchat s těstovinama a posypat parmezánem. Volitelně k tomu přidat rajčata.

    Velkou vydlabat, vydlabané maso udusit na cibulce, přidat česnek a mleté maso a bylinky, přpadně rajčata a zapéct.

    Přidat do quiche

    Grilovanou smíchat do zeleninového salátu

    Rattatoulie

    nakrájet či naspirálovat na cuketové nudle.

    Jak připravit cuketové nudle – wikiHow
    https://www.wikihow.cz/Jak-p%C5%99ipravit-cuketov%C3%A9-nudle

    a vždycky se dá nakrájet na klínky, smíchat s jarní cibulkou, promazat kimčchi pastou (zázvor, česnek, korejské papričky, rybí omáčka) a nechat chvíli proležet a postupně zkvasit - patř to mezi sezonní kimčchi, které se jí hned další den
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    TESSS: repno-bramborovy salát, znáš ode mě. Cuketu nevím, většinou ji že zoufalství ugriluju, případně s další zeleninou pridávám k těstovinam primavera.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TESSS: jak je velká ta cuketa?

    Pokud se ti nechce dělat jen řepný salát, pečená řepa + zálivka, nebo k tomu ještě cibuli, přpadně petrželku, tak do toho (řepa+ cibule+ zálivka + petrželka) hoď ještě cherry rajčátka a uvařenou drobnozrnnou čočku. A nech to rozležet.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    Ja delam z repy nejradsi salat. Upecu v alobalu, oloupu, nastrouham nahrubo, sul pepr med ocet citron stava olej a do toho ctvrtkrouzky cibule a do lednice... no a druhej den to je pak nemalej herak
    TESSS
    TESSS --- ---
    Mam doma cuketu a cervenou repu, ktera je spis bila a sladka, ale uchovava si zemitou chut. Nejaky napad? Neco mam v merku, ale necham se pripadne inspirovat. Pls bez masa, ale s tim si kdyz tak poradim. Dik
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Ale mám doma brusinky z Fínska, ktoré treba spotrebovať.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    QUANTI: Ja som ho naložila do červeného s mrkvou a s petržlenom na noc. Bourgignon znie fajn :).
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    já bych si dala zvěřinový bourgignon...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MART1NKA: Prave se mi zacaly sbihat sliny na jelena na smetane, jelena s omackou z portskeho, jelena se zeleninou ala ratatouille, ...
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Mám tu kus skôr libového jeleňa. Čo s ním?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FATBOZZ: CrockPot je na to víc, než vhodný. :-D
    AIJA
    AIJA --- ---
    FATBOZZ:
    no někdy se to tak semele:-)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    AIJA: Jednohrncová vařba, to je teda pařba :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FATBOZZ: Bigosu vařím kotel a část si rovnou mrazím na líný dny.
    AIJA
    AIJA --- ---
    FATBOZZ:
    O víkendu jsme byli na Gulášofestu a měli tam i bigos. Excelentní záležitost!
    Byl podle receptu šéfkuchaře Karla Drápala, a bez hub:-)
    Občas ho spáchám v rámci jednohrncové vařby. Ony ty recepty si každý poupravuje podle svého.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Narazil jsem na pěkný gulášoidní recept... Až budou houby, tak vyzkouším
    Polský bigos — Kluci v akci — Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/832-polsky-bigos/
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Taky je můžeš jen vypeckovat, sestohovat do krabiček v mrazáku a udělat marmeládu až seženeš sklenice.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    RUTHLESS: Udělej normalne dřeň s cukrem a treba limetou/mátou a vraž do mrazáku.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam