• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    QUANTI: Ja som ho naložila do červeného s mrkvou a s petržlenom na noc. Bourgignon znie fajn :).
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    já bych si dala zvěřinový bourgignon...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MART1NKA: Prave se mi zacaly sbihat sliny na jelena na smetane, jelena s omackou z portskeho, jelena se zeleninou ala ratatouille, ...
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Mám tu kus skôr libového jeleňa. Čo s ním?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FATBOZZ: CrockPot je na to víc, než vhodný. :-D
    AIJA
    AIJA --- ---
    FATBOZZ:
    no někdy se to tak semele:-)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    AIJA: Jednohrncová vařba, to je teda pařba :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FATBOZZ: Bigosu vařím kotel a část si rovnou mrazím na líný dny.
    AIJA
    AIJA --- ---
    FATBOZZ:
    O víkendu jsme byli na Gulášofestu a měli tam i bigos. Excelentní záležitost!
    Byl podle receptu šéfkuchaře Karla Drápala, a bez hub:-)
    Občas ho spáchám v rámci jednohrncové vařby. Ony ty recepty si každý poupravuje podle svého.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Narazil jsem na pěkný gulášoidní recept... Až budou houby, tak vyzkouším
    Polský bigos — Kluci v akci — Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/832-polsky-bigos/
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Taky je můžeš jen vypeckovat, sestohovat do krabiček v mrazáku a udělat marmeládu až seženeš sklenice.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    RUTHLESS: Udělej normalne dřeň s cukrem a treba limetou/mátou a vraž do mrazáku.)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: Jako udělat si nejake “pyré” a zamrazit mě napadlo jako jedno z těch nej řešení...

    Zavarovat nemuzu, byt dvou kluku neoplývá jaksi dostatečným množstvím sklenic... :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: nevim jak, ale v indicky v letnanech delaji bozi merunkovou limonadu a vim, ze zaklad tam maji z rozmackanych merunek, je v tom rozmaryn.. daji do toho sodu.. urcit je tam i nejaky cukr a citron... a je to fakt dobry.. jsem si rikala, ze to bych nekdy udelala, ale u nas je uz po merunkach..
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Spolubydlící přinesl strašně moc meruněk. Takovejch těch malejch mrcek, sólo se jist nedaj a je jich opravdu hodně. Někdo nejakej nápad?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GLOBALISTA: inu Československá kapusta :-D
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Mě učila vařit moje polská babička, takže vůbec nevím, o čem se bavíte. :)))
    FAT
    FAT --- ---
    GLOBALISTA: Koupil jsem mladou kapustu a byla vzhledově stejná, téměř, jako zelí. A ani tu typickou vůni malém neměla. Byl jsem z toho docela rozvrkočenej...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GLOBALISTA: Achjo. Děláte mi tu desne chutě. Zitra snad zkusím udělat zadelavanou kapustu
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    JAJITA: Koupila jsem to v krabici s kapustou, kde asi polovina exemplářů byla prakticky nekadeřavá. Měla jsem to za kapustu do té doby, dokud nepřijela těhotná sestra a nevzdychla, jak tu pěkně voní zelí. Popravdě doteď pořádně nevím, jestli to byla kapusta nebo zelí. Po vytunění slaninou, klobásou a kořením už jsem to nerozeznala vůbec. Tipuju na mladou kapustu a zmatení z horka. Ach jo :)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    JAJITA: viděla jsem tuhle rané zelí, co vůbec jako klasická hlávka zelí nevypadalo. Za kapustu bych ho asi nevyměnila, ale kdyby bylo trochu zelenější, tak kdo ví... ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam