• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    DEVIL: Tak asi na krevety taky nejsem ten spravnej clovek :D. Diky.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MOODYCAT: spravne upraveny krevety sou cerveny a takovy jemne krupavy. cim dyl tepelne upravujes, tim sou tuzsi a krupavost mizi. v podstate trvaj 2 minuty z kazdy strany a sou hotovy. pokud je chces jist poradne upraveny, muzes. jen proste budes muset silnejs kousat, ale zas takova tuha katastrofa to nebude. ja je mam rad krupavy...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: nakonec vyhrál guláš a musím říct, že to byl skvělej tip, dík!
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    DEVIL: Pockej, abychom si ujasnili pojmy, cilem je teda, aby byly krupavy? A to zas ja nechci, chci aby chutnaly tepelne upravene a ne syrove :D. Pro me krupavy = syrovy.
    Ono jestli pro muj mozek nejsou krevety trochu jako dyne.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MOODYCAT: cokoliv co delas s nima je nejdriv zprudka orestuj az sou skoro cerveny tak je vyndej na talir. V panvi kdes restovala odehraj ostatni suroviny a kdyz je skoro hotovo, chrstni tam krevety i se stavama z talire. Budou pak pekne krupavy. Nebo je muzes nechat syrovy a dat uplne na konec na vrch panv, zapnout broil fci v troube a dat do trouby a zmorit je pod tou topnou spiralou
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Díky všem:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOODYCAT: no chceš čerstvý, syrový, nemrazeny a opéct je jen z lehka.
    V ČR to znamená kupovat v nejake speciálce a zpracovat ještě ten den.
    TOULASE
    TOULASE --- ---
    87HIGHFLYER:
    za mě jsou bedly nejlepší na grilu, nebo v troubě na pečícím papíru.
    griluju je zprudka, vroubky nahoru, posolím, dám plátek másla
    FITH
    FITH --- ---
    MOODYCAT: Jaky mas,syrovy nebo vareny?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Já mám taky dotaz. Jak udělat krevety, aby nebyly gumový?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    87HIGHFLYER: Bedly na smetaně (nekoukej moc na net, obrázky jsou nechutný, ale je to dobrý, spíš improvizuj), dršťkovka s bedlama namísto masa.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Co s bedlama krom smažení v trojobalu / na kmine nebo houbovyho prachu?
    PETATA
    PETATA --- ---
    ADELHAIDA: nevim, zda tvuj muz nema na mysli neco delaneho zastudena
    my delame tuto (s tim syrem jsme to jeste nezkouseli, je dobra i samotna)

    Topinková bomba | Apetitonline.cz
    https://www.apetitonline.cz/recepty/8376-topinkova-bomba.html
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    PETATA: A jak se dělá cuketová pomazánka, prosím? Muž po něčem takovém baží, že to dělávala mamka...
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Vsem moc dekuji, zitra se dukladneji na odpovedi podivam a neco vyberu.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LADY_MYSKA: Zeleninový lazane. Před použitím upéct nebo ugrilovat osolený a popepreny platky
    HARLOT
    HARLOT --- ---
    LADY_MYSKA: Nejlepší je vydlabat, posolit, naplnit masovou směsí a zapéct. A nebo nakrájet na dlouhé plátky a použít do musaky místo brambory.
    AIJA
    AIJA --- ---
    QUANTI:
    Nebyl to maďarský perkelt?
    PETATA
    PETATA --- ---
    LADY_MYSKA: nekolikrat za leto z techto obru delame cuketovou topinkovou pomazanku a zavarujeme :)
    nebo slane kolace jako "dratenik" a nebo podle Vanka
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    LADY_MYSKA: Případně nastrouhat do nějaké sladké buchty.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MOODYCAT: já dneska jdu zbytek dýnovýho pyré zapracovat do máslových sušenek, tam je ta barva pak úplně v pohodě :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam