• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    HARLOT
    HARLOT --- ---
    LADY_MYSKA: Nejlepší je vydlabat, posolit, naplnit masovou směsí a zapéct. A nebo nakrájet na dlouhé plátky a použít do musaky místo brambory.
    AIJA
    AIJA --- ---
    QUANTI:
    Nebyl to maďarský perkelt?
    PETATA
    PETATA --- ---
    LADY_MYSKA: nekolikrat za leto z techto obru delame cuketovou topinkovou pomazanku a zavarujeme :)
    nebo slane kolace jako "dratenik" a nebo podle Vanka
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    LADY_MYSKA: Případně nastrouhat do nějaké sladké buchty.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MOODYCAT: já dneska jdu zbytek dýnovýho pyré zapracovat do máslových sušenek, tam je ta barva pak úplně v pohodě :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    HARLOT: ideologicky asi víceméně ano, ale mám dojem, že ten konkrétní recept byl ještě trochu jiný. Ale tak přinejhorším zkusím kaťák, no :D
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LADY_MYSKA: My doma tradicne tyhle monstra hazeli do trojobalu, defacto to bylo nejoblibenejsi jidlo, co jsem mivala u babicky.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Tak co se tyce dyne, tak hlasim, ze jsem mela dynove pyre a dobry, akorat ta barva je strasna :D. Takze kdyz clovek ji se zavrenyma ocima, tak fajn.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TRISSIE: nahod prosím.

    Díky
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LADY_MYSKA: u nás je oblíbený cuketovo-sýrový nákyp, když tak můžu nahodit recept.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    LADY_MYSKA: na plátky, koření, olej a na gril
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    LADY_MYSKA: nastrouhala bych to na nejaky placicky se zbytkama :-) postupne.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Pristala mi v kuchyni prerostla cuketa. Co by se s ni dalo udelat? Moje myslenky se zatim ubiraji smerem ji vyhodit, pac mam rada mlade kousky
    HARLOT
    HARLOT --- ---
    QUANTI: Je to katův šleh?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Tyjo, připadám si teď jak blbec, ale člověk nikdy neví... Viděla jsem v krámě hovězí nudličky a najednou jsem měla flashback, že jsem z nich asi tak před deseti lety docela často něco vařila. Bylo to pikantní, mám dojem, že tam byly nasekaný chilli papričky, a mám dojem, jako by to bylo v leču, ale taky se mi to může jen zdát, každopádně z toho mám takový sladkokyselý dojem. Ale možná se mi taky plete víc vzpomínek dohromady. No. Říkala jsem, že budu znít jak blbec, ale neříká to náhodou někomu něco? :D (Google jsem zkoušela, různé varianty, nic.)
    KAREN
    KAREN --- ---
    ZUZKAOU: už jsem to řízla, příště to třeba zkusím sundat až poté. nemám s tím vůbec zkušenosti, chci to zkusit upéct v troubě na nízkou teplotu (spíš dýl než míň, kvůli děcku) a pak krájet - snad to neztroskotá na ne zrovna ostrejch nožích ;D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAREN: opéct a pomalu dusit na co nejnižší teplotu pak se ti promění na takový ten boží kolagen. odříznout to můžeš i po udušení, ale bez toho budeš mít slabší šťávu.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KAREN: Po hodně dlouhým pomalým pečení by mohla ta podložka změknout, já bych ji ale radši stáhla. Ve výsledku to po seříznutí bude míň cítit hovězinou, ale to každýmu nemusí vadit. :-)
    KAREN
    KAREN --- ---
    mám poprvé hovězí pupek. má z jedný strany notnou vrstvu tuku, takovou hotovou podložku, asi takto:

    tak se chci poptat - když mám v plánu ho zatáhnout na pánvi a pak dopéct, je životaschopný tam tu "blánu" nechat, nebo je lepší se toho zbavit?

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam