• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MONROE: Na blanensku se poptej, jestli ho nemají někde ve zdravé výživě, kde berou i zeleninu a nebo jestli tam někde máte bedýnkový systém...

    Jinak budou ho teď mít někteří na Zelňáku.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Normální je taková světle žlutá a ta mi teda špagetuje skvěle (peču normálně nahoru řezem teda..) a ted jsem koupila v Bille nějaký tři takový strakatý zelenožlutý.. ty teda jsou trošku horší, ale víceméně to je taky použitelné. Stály totiž 1 ks 14 Kč, nech jim to tam :D Dneska chci jednu udělat zapečenou s pestem a sýrem :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: já ji měla z Bykoše, tak bych doufala, že tam to mají ošéfovaný :D ale vzhledem k tomu, že to byla už druhá jejich dýně (nepočítám ty mexické na vydlabávání, jenom ty, co tam měli fakt uvedené na jídlo), co se nedala jíst, tak to mají prostě asi jenom na dekoraci nebo nevím...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DEVIL: já kupuju v místních zahradnictvích, tak i to může hrát roli, že je zralá a ne podtržená...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DEVIL: byla poměrně malá, jánevím tak 30 cm na dýlku? Holt asi špatnej oddíl.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    TRISSIE: ja sem ji nikdy nejed, nez do ty doby, co sem nastoupil do vegetariansky kuchyne a tam sem objevil ze neco takovyho je. pecu ji jen jak sem odkoukal. mozna zalezi jak je dyne velka. ja vetsinou kupuju ty mensi, protoze maj lepsi chut. vetsi sou takovy vodnatejsi. tady sou ale xindli a namisto za kus to prodavaj na vahu! v torontu na marketu to bylo za kus. fakt smejdi
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    prostě měla Quanti asi nějakou blbou nedozrálou dýni.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DEVIL: v tom to nebude, já ji peču 40 minut řezem nahoru a měkká je až až...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    QUANTI: no to musis prave. kdyz ji obratis na ten papir, tak ta voda co je vevnitr se tam uzavre a to rychlejs zmasli dyni. perskej zid v jedny restauraci mi to vyklopil. tesilo ho, ze to setri energii (v ty kuchyni jela trouba 17 hodin denne lol)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DEVIL: to jsem všechno udělala, akorát řezem nahoru teda, ale to bych se divila, že by to mělo až takovej vliv...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    QUANTI: a peces ji v celku? rozrizni dyni napul podelne, podlabni ven strivka, zevnitr nasol napepri a naolejuj a pak rozrizlou stranou poloz na pecici papir na plech
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Já jsem ji akorát posledně pekla přes hodinu a furt byla tvrdá a nedobrá...
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: ja ji prostě upecu a prvni cast pouziju misto spaget (s pestem, bolonskou... ) a ze zbytku udelam placicky se zbytkama z lednice:)
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    KOCHANSKA_CH: dávala jsem ho jemno nakrájený do zeleninových karbanátek s majoránkou, nebyl tak výrazný, bylo to velmi chutné.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    EDERA: Já jsem s fenyklem trochu narazila na odpor drahého, má furt ty dětský chutě. :-/
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Prosím máte nějaký oblíbený recept se špagetovou dýní? :) děkuji
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Damned, mám málo fenyklu :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    MUTHA: Dík za připomenutí! Taky jeden fenykl zrovna v lednici mám. Takže je jasné, jaká polívka o víkendu bude.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADELHAIDA: čerstvej fenykl?

    Udusit na másle či olivovém olej jako přílohu - nakrájíš na klínky, hodíš na pánvičku s trochou tuku, posolíš, popepříš a chvíli to tam trápíš ze všech starn, aby to zezlátlo. A pak záleží na tvé chuti, jestli ti stačíjen opečený, ale ještě trošku křupavý a nebo ho podleješ vodou/vývarem, případně s troškou víka a dodusíš do měkka.

    Přidat ho na plech k pečené zelenině. Zejména s řepou a dýní.

    Zabalit ho do balíčku s cibulkou, česnekem a filetem nějaké bílé ryby a upéct je.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    ADELHAIDA: já to dávám pod pečený kuře - takový ten eintopf, kdy se společně peče třeba kuře, brambory, batáty, mrkev, cibule, česnek, dýně, fenykl (nepeču tedy všechno jmenované najednou, ale klidně 2-3 z těchto příloh).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam