• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MIST
    MIST --- ---
    DIVER: zazvorovy sirup (vyborny pak jen uz s horkou vodou, nebo do caje ci sodovky) a kandovany zazvor zabalit do sacku a rozdat po znamych - utvrdi to zdravi i mezilidske vztahy.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    DIVER: Domácí zázvorová limonáda, mrkni k Zuzce na Zkvašeno. A kandovaný zázvor taky vydrží dlouho, dá se přidat do pečení nebo jen tak žvýkat při bolavém krku.
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    DIVER: zázvorový léčivý lektvar - macerát zázvoru, medu a citrónu v kořalce. Poměry najdeš na internetech.
    DIVER
    DIVER --- ---
    nevíte, co mám dělat tak s půlkilovkou darovanýho zázvoru? spotřebovat ho je nereálný, ale třeba jde nějak zpracovat a uchovat...
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    BAAL: https://www.rafoshop.cz/vysledky-vyhledavani?search_keyword=Tlacenku&page=1
    Myslim, ze skladem bude jen v nuslich, ale bud se tam da zavolat, jestli by to poslali na jinou z pobocek, pripadne udelat eshopovou objednavku s vyzvednutim jinde. (pobocky u ipaku, na zizkove a u kulataku)
    ADITU
    ADITU --- ---
    BAAL: zkus U Rasa na Budějovické. nejsem teď v Praze, abych ti to ověřila, ale na tyhle věci jim dost věřím.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: To chce vlastni skrinku:))))
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    BAAL: Kupovala jsem na podzim v domácích potřebách na Jugoslávských partyzánů na Praze 6. Tipuju, že tyhle oldschool domácí potřeby to budou mít i jinde.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    #jezisek

    BAAL
    BAAL --- ---
    Chtel bych si udelat doma tlacenku, mate tip kde by se dalo v praze prijit k sacku? Aniz bych musel kvuli pytliku za 7korun platiti nekde postovne.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    ADELHAIDA: Díky!
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KAKIHARA: Udělala bych si opečenou křupavou cizrnu. Sleješ plechovku cizrny, pořádně ji osušíš, a pak ji promícháš se lžící oleje, nebo sádla, a kořením (variant je nepřeberně mnoho, ale s těma mravencema by to mohlo být zajímavý). Troubu předehřeješ aspoň na 200°C (záleží na tuku, co použiješ) a ochucenou cizrnu tam dáš na plechu s pečicím papírem. Pečeš dokřupava cca 20 - 30 minut. Ještě žhavý to pak posypeš solí, promícháš, a ujídáš k televizi místo popcornu. Asi by to šlo i s jinýma luštěninama, dovedu si představit boby, nebo hrách, ale to by chtělo namáčet a sušit, a to jsem líná:-)
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    Pripadne se smažu, kdyby to bylo echt mimo..
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    Uplne čirou nějakou zvláštní náhodou netušíte někdo, co bych mohl dělat s takovým kořením s mravencema? Koupil jsem si to v myanmaru, částečně z hecu a částečně ze zvědavosti, kromě těch mravenců tam čuju nějaký chili, pepř a god knows what...premejslim jestli si to nechat nebo tim nekoho “obstastnit”. Zatim jsem našel akorát nejakej místní salát, kterym bych to moh pripadne podrobit.
    Neberte to nejak extra vážně, spis by mě zajímalo, co by se s tim dalo dělat. Ptal jsem se prodejce, ale ten mi rek akorat, že to jsou mravenci a že za to chce v přepočtu asi pětactyricet korun.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    RUTHLESS: Mam to stejne, plus na indukci nevim, jestli varim nebo ne.
    AIJA
    AIJA --- ---
    RUTHLESS:
    Mám to stejně.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: Jj. Zkoušel. Proste mi nesedí ta neregulovatelnost. Ta, která je u plynu okamžitá. Ale nikdy jsem s tím nežil dlouhodobě. Je možný, ze to jen neumím. Pro mě je plyn. I proto, ze se na tom daji opalit papriky, zapálit František a tak. Oheň je oheň... ale samozřejmě na dlouhý vaření to není. To mám strach, prirozene.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: A zkousels indukci nekdy?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Ja teda musím říct, ze nedám dopustit na plyn. A elektrickou troubu. Když jsem stavěl byt pro své budoucí ja, tak jsem si nechal udělat petiplotynku a to uprostřed plánuju používat čas od času jako tal/gril (nechám si vyrobit kamen). Upřímně by mi jako naprosto nejlepší řešení přišlo plynový sporák, elektrická trouba a jedna elektrická plotynka na vývary a obecně vaření přes noc. Toto plánují v budoucnu mít :-)
    S elektřinou mám zkušenost na chatě a naprosto nechápu, jak na ty sklokeramice mama s tetou jsou schopny uvařit pro 8 lidi. Nechápu. Ja když čas od času prijedu a něco vařím, tak úplně rostu!
    DIVER
    DIVER --- ---
    XTREE: ono to jde. až teď mi došlo, že to vlastně tak mimoděk dělám. mám na plynovým tři druhy plotýnek (rozměrem): malá, 2x střední, velká. občas stačí dát velkej hrnec na nejmenší plotýnku a dohromady to udělá pomalý dušení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam