• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    ADELHAIDA: Díky!
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KAKIHARA: Udělala bych si opečenou křupavou cizrnu. Sleješ plechovku cizrny, pořádně ji osušíš, a pak ji promícháš se lžící oleje, nebo sádla, a kořením (variant je nepřeberně mnoho, ale s těma mravencema by to mohlo být zajímavý). Troubu předehřeješ aspoň na 200°C (záleží na tuku, co použiješ) a ochucenou cizrnu tam dáš na plechu s pečicím papírem. Pečeš dokřupava cca 20 - 30 minut. Ještě žhavý to pak posypeš solí, promícháš, a ujídáš k televizi místo popcornu. Asi by to šlo i s jinýma luštěninama, dovedu si představit boby, nebo hrách, ale to by chtělo namáčet a sušit, a to jsem líná:-)
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    Pripadne se smažu, kdyby to bylo echt mimo..
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    Uplne čirou nějakou zvláštní náhodou netušíte někdo, co bych mohl dělat s takovým kořením s mravencema? Koupil jsem si to v myanmaru, částečně z hecu a částečně ze zvědavosti, kromě těch mravenců tam čuju nějaký chili, pepř a god knows what...premejslim jestli si to nechat nebo tim nekoho “obstastnit”. Zatim jsem našel akorát nejakej místní salát, kterym bych to moh pripadne podrobit.
    Neberte to nejak extra vážně, spis by mě zajímalo, co by se s tim dalo dělat. Ptal jsem se prodejce, ale ten mi rek akorat, že to jsou mravenci a že za to chce v přepočtu asi pětactyricet korun.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    RUTHLESS: Mam to stejne, plus na indukci nevim, jestli varim nebo ne.
    AIJA
    AIJA --- ---
    RUTHLESS:
    Mám to stejně.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: Jj. Zkoušel. Proste mi nesedí ta neregulovatelnost. Ta, která je u plynu okamžitá. Ale nikdy jsem s tím nežil dlouhodobě. Je možný, ze to jen neumím. Pro mě je plyn. I proto, ze se na tom daji opalit papriky, zapálit František a tak. Oheň je oheň... ale samozřejmě na dlouhý vaření to není. To mám strach, prirozene.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: A zkousels indukci nekdy?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Ja teda musím říct, ze nedám dopustit na plyn. A elektrickou troubu. Když jsem stavěl byt pro své budoucí ja, tak jsem si nechal udělat petiplotynku a to uprostřed plánuju používat čas od času jako tal/gril (nechám si vyrobit kamen). Upřímně by mi jako naprosto nejlepší řešení přišlo plynový sporák, elektrická trouba a jedna elektrická plotynka na vývary a obecně vaření přes noc. Toto plánují v budoucnu mít :-)
    S elektřinou mám zkušenost na chatě a naprosto nechápu, jak na ty sklokeramice mama s tetou jsou schopny uvařit pro 8 lidi. Nechápu. Ja když čas od času prijedu a něco vařím, tak úplně rostu!
    DIVER
    DIVER --- ---
    XTREE: ono to jde. až teď mi došlo, že to vlastně tak mimoděk dělám. mám na plynovým tři druhy plotýnek (rozměrem): malá, 2x střední, velká. občas stačí dát velkej hrnec na nejmenší plotýnku a dohromady to udělá pomalý dušení.
    XTREE
    XTREE --- ---
    RYNA: pripadne lze minimalni plamen toho plynovyho ventilu nastavit. Asi zalezi na typu ventilu jestli a jak.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    SALVATOR: A na té litinové se navíc skvěle pečou lokše ;)
    RYNA
    RYNA --- ---
    SALVATOR: super, díky, o tom jsem nikdy neslyšela.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    RYNA: Existujou podložky na plynový sporáky. Jedna možnost je litinová, druhá drátěná. Obě ten hořák "zpomalej", litinová samozřejmě o trochu víc. Hledej rozptylovač plamene.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    DEVIL: tohle bylo normalne jako soucast desky v lince, bylo to urcite na tri faze, takze bych rekl ze to asi neco zmakne :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SIRIUS: v nekterejch komercnich kuchynich to maj. Je to psycho! Zasadi se do toho wok a za 30s se z panve kouri. Ma to ale mocnej prikon. Tomu se ty prenosny domaci indukce vubec nemuzou rovnat..
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ADELHAIDA: to je asi deska od desky, nám nepípá, jen začne blikat.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KASUMI: nedavno jsem videl indukci co ma prohluben prave pro wok, takze pokud to skutecne funguje a existuje povazuji to za takovej ekvivalent cisla 42 ve vareni :D
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DIVER: Za svůj život jsem vyzkoušela litinový elektrický plotýnky, sklokeramiku, plyn včetně trouby, i indukci. Nejblbější mi přišly ty litinový plotýnky, ale dalo se na to zvyknout. Plyn dobrej, nebála jsem se, ale trouba byla na prd. Indukci mám teď a hodlám se jí pokud možno držet zbytek života, jediný, na co to je blbý, jsou palačinky. Hrozně mě štve, jak to vždycky začne vztekle pípat, když hýbu pánví při rozlévání těsta. Jinak kočky jsou na indukci taky fajn, ale dá se to řešit tak, že člověk nenechá na sporáku nic. Nesmí se zapomenout, jinak to můžou tlapkama zapnout:-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Na vok mám na plynu speciální hořák, stěny se rozehřejou dobře.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam