• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    KATIA: miluju tuhle http://www.kublanka.cz/index/caldo_verde
    Ale delam často i kapustu jako jednoduchou zeleninovou přílohu, jen lehce ovarim a pak na maslo na panev, sul, cesnek.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: no, trochu jsem se toho bál. Ještě to maj v makru. Ale patlat se mi to nechce, to je na mě moc velký zenový cvičení.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    87HIGHFLYER: moc se neprodává. Tipuu že ho budou mít třeba turci Na Poříčí a neb řecké speciálky.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Dá se někde běžně koupit filo (yufka) těsto? Našel jsem jen chezamis, ale běžně obchodech jsem to neviděl. Nebo se to u nás prodává pod jinym názvem?
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    KATIA: Me vzdycky napadne jen “kel”. Ultimatni zalezitost podavana s cerstvym chlebem (jen nikdy nezahustuju moukou, ale lehce stouchnu mixerem).

    Odbocim jeste od kapusty ke kapustickam - naprosto famozni kombinace tohle - https://www.apetitonline.cz/recepty/370-zapecene-kapusticky-v-kremove-omacce.html
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KATIA:

    Kapustové listy plněné masovou směsí - Marcel Ihnačák - RECEPTY KUCHYNE LIDLU
    http://www.youtube.com/watch?v=bspUmHPl5Zw
    KATIA
    KATIA --- ---
    nemáte nějaké ultimátní recepty s kapustou? vydařené karbanátky máme za sebou, tak hledám další inspiraci...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SHUKI: Ja bylinky davam na radu Premka Forejta do takove te kostkovane mikrouterky navlhle vodou lehce (ne mokrou), tu dam pak do zavrene krabicky do lednicky
    Bylinky v tom vydrzi fakt dlouho
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    SHUKI: Veškeré bylinky dávám do kabicky s vlhkým ubrouskem. Když se mění ubrousek za vlhký, vydrzi dost dlouho.
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    Diky vsem, to skoro vypada, ze zadnou zvlastni peci nepotrebuje :-)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    SHUKI: dávám do sklenice s vodou a do lednice. Do soboty bude cajk.
    FAT
    FAT --- ---
    SHUKI: Já bych ho zabalil do mokrého papíru, dal do mikroteňáku a i s ním do lednice.
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    Dneska jsem na trhu koupila svazek kopru. Jak nejlip ho udrzet fresh do soboty, kdy budu delat koprovku? Diky
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    DIVER: To mas nejaky divoky testo :D. Ja quiche s vidlickama pecu uz takovejch deset let a nikdy se podobnej mayhem nestal, zpravidla vsei s pripravou trva do hodiny.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ADELHAIDA: no to mas asi naprostou pravdu s tema tukama a celkovejma prisadama v tom testu
    DIVER
    DIVER --- ---
    tak jsem dal na MOODYCAT: a zatížil to vidličkama a nožema. shrnuly se mi nejdřív dva okraje, ale opravil jsem to. a pak se to těsto nafouklo a vidličky s přehledem setřáslo :) vyndal jsem to, zatížil prkýnkem a krásně se to zase vyrovnalo. quiche se nakonec krásně vyvedl, ale...

    1, jenom s tím bylo dost patlání - rozhodně jsem to dělal nejmíň dvě hodiny.

    2, mám toho jeden plech. spočítal jsem to s tím chřestem, goudou, ricottou, smetanou, slaninou a vyšlo mi to všechno tak za dvě stovky.

    vtipný bylo, že jsem nad tím plechem stál a přemýšlel, kolik je to porcí - asi tak šest, jsem odhadl. pak mě napadlo, za kolik bych si tu porci koupil jako zákazník. usoudil jsem, že tak za tři pětky. a pak mi došlo, že bych byl dokonce i pod nákladama.

    kdybych měl dodržet tu Pohlreichovu rovnici, že prodávám za cenu "3,2 x náklady", tak by ten kousek musel stát stovku! docela fičák, to bych si na ulici do ruky nekoupil, ale třeba v Imperialu zase jo.

    (zase chápu, že tohle je jedna z těch dražších variant quiche. spokojit se s cibulí místo chřestu, levnějším sýrem a smetanou a mlíkem místo ricotty, bylo by to cenově asi někde jinde. jen kvůli tomu chřestu o stovku.)

    jo a dík za rady. předpékal jsem těsto poprvé v životě, tak zase nějaká zkušenost :)
    GALE
    GALE --- ---
    AIJA: Vím o těch piskotovych, co přežijí i světovou, ale predpeceny korpus na quiche jsem tam neviděla.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DEVIL: Tady se to moc nepoužívá, rozhodně to není součást sortimentu běžného supermarketu. Už jsem si v amerických receptech všimla, že mají často mezi surovinami "pie shell" nebo tak něco. Někdy by to člověk užil, ale předpokládám, že když v tom chci mít jako tuk máslo nebo sádlo, a ne palmáč, tak mě vyjde v ČR levněji vlastní těsto včetně předpékání (a možná i včetně koupení pytlíku rýže na zatížení:-)).
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    PEPITO: to jsem si koupila v nějaké slevě v Tchibu, na normálně velkou formu by se šikly piksly dvě, leč mám jen jednu
    tak mám ještě sklenici nějaké nejlevnější rýže, kterou takto používám dokola, náklady asi 10 Kč
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam