tak jsem dal na
MOODYCAT: a zatížil to vidličkama a nožema. shrnuly se mi nejdřív dva okraje, ale opravil jsem to. a pak se to těsto nafouklo a vidličky s přehledem setřáslo :) vyndal jsem to, zatížil prkýnkem a krásně se to zase vyrovnalo. quiche se nakonec krásně vyvedl, ale...
1, jenom s tím bylo dost patlání - rozhodně jsem to dělal nejmíň dvě hodiny.
2, mám toho jeden plech. spočítal jsem to s tím chřestem, goudou, ricottou, smetanou, slaninou a vyšlo mi to všechno tak za dvě stovky.
vtipný bylo, že jsem nad tím plechem stál a přemýšlel, kolik je to porcí - asi tak šest, jsem odhadl. pak mě napadlo, za kolik bych si tu porci koupil jako zákazník. usoudil jsem, že tak za tři pětky. a pak mi došlo, že bych byl dokonce i pod nákladama.
kdybych měl dodržet tu Pohlreichovu rovnici, že prodávám za cenu "3,2 x náklady", tak by ten kousek musel stát stovku! docela fičák, to bych si na ulici do ruky nekoupil, ale třeba v Imperialu zase jo.
(zase chápu, že tohle je jedna z těch dražších variant quiche. spokojit se s cibulí místo chřestu, levnějším sýrem a smetanou a mlíkem místo ricotty, bylo by to cenově asi někde jinde. jen kvůli tomu chřestu o stovku.)
jo a dík za rady. předpékal jsem těsto poprvé v životě, tak zase nějaká zkušenost :)