• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KURE: KASUMI: dovolim si jeste tip, jestli mate moznost nekde sehnat bud salmon caviar nebo jen tobiko a posypat tim finalni servirovani toho ceviche, tak to je uplne ultimativni krok!
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KASUMI: krome klasicky kombinace me asi nejlepsi prislo doplneni o salotky , bud proste jenom syrovy a hodne najemno a nebo kombo kdy sem je mel predtim povareny s vinem a korenim / druha variace kdy sou na olivaci tak jako decentne potrapeny s trochou pomerancovyho balsamica, oboje samozrejme napred nechany vychladnout. Este sem videl recept kde byla takova quickpickle mrkev ale to sem nezkousel, celkem bych ale veril ze to bude cesta kdyz to nekdo chce vic doskladka ze to je cesta experimentu kera stoji za uvahu
    KURE
    KURE --- ---
    KASUMI: já jsem to vždycky dělal úplně jednoduše.
    z ryby plátky, osolit, pomeranč a citron šťáva na rybu, přes noc v lednici.
    druhej den ryby vyndat, otřít a na mísu.
    a k tomu jsem dělal malý toustíky, rohlík na šikmý plátky, nebo toustovej chleba na 4 trojuhelníky.
    nemaje "suchej" touster, tak s kousíčkem másla na pánev aby chytly barvu.
    a úplně základní "dip" kysaná smetana s trochou soli a pepře a česneku + baby gem salát rozebranej na lístky a každej ať si to skládá dle libosti.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KURE: nejakej tip na dobrou uprava na ceviche? ochuceni?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    QUANTI: muzes udelat gravlax - do soli, cukru, kopru a udelat z nej trvanlivou vec. hazet pak do vseho moznyho, nebo jist s chlebem
    FAT
    FAT --- ---
    QUANTI: Lososa na pánev, špagety uvařit a listový špenát na trošku cibulky a česneku (jen ovonět), sůl, pepř a chvíli podusit. Potom se vším šup do pánve a prohřát společně. Lososa, samozřejmě, natrhat na kousky.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    QUANTI: Stejne, akorat to nebude uzený :) jakoze v těch vajckach se udela a pak záleží na chuti stravnika.) za mě cajk.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KAKIHARA: tam jsem spíš zvyklá na uzenýho, jak s čerstvým?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GRESHI: asi nechci úplně shánět všechny ostatní potřeby a ingredience na sushi :) ale v papilotě jsem chtěla zkusit, díky.
    FAT: hmm, rozvedeš to trochu? Lososa na pánev ke špenátu?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    QUANTI: sushi nebo bowl
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Ja lososa nejradsi syrovyho, takze tatarak (treba i misto krutonu do polivky - spenatova, brokolicova, ...), nebo jako sashimi. Jinak miluju ted v lete sveho oblibeneho s jahodovou salsou. V jine podobe ho sepsany nemam - https://www.mimibazar.cz/recept/136146/losos-s-jahodovou-salsou
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    QUANTI: V michanejch vajckach je taky fajn
    KURE
    KURE --- ---
    QUANTI: Carpaccio, Ceviche
    FAT
    FAT --- ---
    QUANTI: Špagety a listový špenát.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    QUANTI: Jednou jsem podle nějakého receptu zapekala se šalotkou, koprem a zakyskou :) A byl super :)
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    QUANTI: Máme rádi finskou lososovou polévku se smetanou, koprem a zeleninou
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    QUANTI: případně ho mám moc ráda s rozmarýnou :-)
    GRESHI
    GRESHI --- ---
    QUANTI: sushi, tatarak, v papilote, tech moznosti je spoustu ;)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    QUANTI: my ho máme moc rádi v quiche. Většinou se špenátem a sýrem. :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Koupila jsem 1200g filet lososa, protože stál stejně jako 400 gramů na rohlíku, kde ho většinou beru :D což ale znamená, že ho máme cca natřikrát. Většinou ho jen osolím, opepřím a hodím do trouby nebo na pánev - máte nějaký nápad na zajímavou obměnu?
    AIJA
    AIJA --- ---
    MICHELLEDANIELS:
    S tou kachnou souhlasím:-)
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    MOODYCAT: O tuk v LC ani tak nejde. Spis se řeší sacharidy. Taky rozdíl v přírodních tucích a smaženém oleji. O obsahu akrylamidu v sýru nebo slanině nemám informace, takže tím oponovat nemůžu. Každopádně mi to přišlo jako fajn tip.. jestli je zdravější mně osobně je fuk.. pro mě je zdravá i pečená kachna, když k tomu není těch 5 knédlů :))
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MICHELLEDANIELS: Kamo, slanina a syr namisto brambor mi moc zdravi neevokuje :). Vsadim se, ze tuku je tam stejne jako ve smazenych bramborovych.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam