• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KASUMI: v podstate papadum, akorat krom mouky z cizrny tam das z cerveny cocky, delam to obvykle od oka, ale zhruba takto
    https://www.masterclass.com/...d-tips-for-making-perfect-indian-crackers#classic-papadum-ingredients
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    87HIGHFLYER: Recept?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KASUMI: indický placky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRUKEV: jo, udusej, případně přilej slanou vodu, pokud to bude moc suchý.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZUZKAOU: ad nedávná zelodebata. Zelí v kameňáku založeno klasicky, ale dotaz na výzkum ve sklenici.
    Zelí napěchováno do pětikilovky, zadeklováno plastovým těsným uzávěrem. Co 12 hodin jsem došel a zelí jsem nechal upšouknout mikrootevřením uzávěru. Pšouklo, tedy kvasí, ok. Ale dnes jsem to otevřel trochu víc a okamžitě spousta vzduchových bublinek rozmístěných ve sklenici s radostí vystřelilo nahoru a zdrhlo ze sklenice.
    Mám to občas udělat, aby pak tekutina vyplnila hluchá místa? Nebo neřešit, ono si to nějak umí utéct z pevně uzavřené sklenice umí samo?

    Tady právě trochu tápu. V kameňáku mám dekl oblitý vodou, tam si to oxid sám probublá, medovinu kvasím přes kvasnou zátku, slivovici mám lehce zaplachtovanou s drobnýma otvorama, ale tady v té sklenici mě mate ten docela fest zaklapnutý uzávěr.
    Něco takového: https://zacinajicivcelar.cz/...astove-na-sklenici-4l-plne-transportni-baleni-10ks-8000000001092.html
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    KASUMI: já ji přidávám do housek :) sice tak hodně nevykynou, ale jsou tam jiné přidané hodnoty :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Objevila jsem “mouku” z cervene cocky. Zahustuju tim kvetakovou polevku a strasne mi to chutna. Mate nekdo ozkousene jine pouziti, treba na testo? Jak se to chova?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ILIEN: ja sem mel doma vzdycky 'kapezetku' venecky a cernej caj, na nedobry casy. tak pred 20ti lety ale. to ale neni bezlpekovy.
    ted mam v mrazaku dycky pixlu od jogurtu plnou vyvaru a ve spizi zluty germansky vajecny nudle. muzes nahradit germansky nudle tema rejzovejma..
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    GEISHA: Dobré vědět, já je automaticky dělám jako uzdravovací jídlo i svým dětem. Zatím si nikdo nestěžoval, ale raději si na to začnu dávat pozor.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    KASUMI: I když jsou míchaný naměkko s troškou másla? Tyjo, já je jím vždycky jako rekonvalescentní jídlo, už od malička je mám spojený s uzdravováním. Není to teda náhrada oběda, ale jedno, maximálně dvě vejce, abych se rozjedla.
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    ILIEN: Je to divné, ale pizza
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    ILIEN: rýži s dušenou zeleninou. Případně se to dá posypat sýrem
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BONEMINA: clovece, vajicka jsou imho dost tezky..
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ILIEN: Vývar a bramborová kaše už tu zazněly, přidávám míchaná vajíčka skoro naměkko.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    KASUMI: jo, vidíš, pravda... no, v zásadě mi přijde dobrý mít něco, co můžu užírat po malých kouskách a zároveň to není náročný na skladování (nezplesnivý mi to) a na trávení.

    Když jsem byla ve špitále kvůli ledvinám, tak jsem týden v zásadě nejedla a mamka se mě snažila rozjíst právě různými polévkami a kaší... když už to šlo, tak přidala třeba trochu hráčku nebo mrkve, prostě něco, co žaludek nezatíží.

    Pozor bych si dávala na ostrý, luštěniny a maso.
    KURE
    KURE --- ---
    GENEVIEVE: přesně tak, starej rohlik + polívka, čím je mi hůř, tím blíž k čistýmu vývaru.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ILIEN: vyvary, pripadne zeleninove polivky cire, nezahustene

    GENEVIEVE: bezlepkovy piskoty nejsou tak dobry.. ale i tak si z nich delam variaci na detske comfort food - piskotovou kasicku - tze BL pistkoy, Soja mleko, granko.. :)


    EDERA
    EDERA --- ---
    ILIEN: Kuřecí prsa nakrájená na nudličky dušená s mrkví. Podlitá tak, že je šťávy někde na pomezí k vývaru. Okořeněné libečkem nebo petrželkou. A k tomu rýži.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ILIEN: hele polévky. Vždycky zabere vývar, který je lehko stravitelný. Případně pak přidám třeba nudle.

    Bramborová kaše je taky docela nenáročná na strávení, horší na přípravu. A jinak jedu na rohlíkách a piškotech. Piškoty jsoudobrý, mají cukr a můžeš je mít u postele a užírat.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ILIEN: kdyz jsem byl malej, tak to byla bramborova kase se sunkou. To mi delala mama...

    A kdyz mi neni dobre az tak, ze nejsem schopen varit (coz je temer smrtelna postel), tak to uprimne jistej korejsky polivky z pytliku.
    ILIEN
    ILIEN --- ---
    Co vaříte jako jídlo, když vám není dobře? Nějaký jídlo, co dokážete sníst vždycky? (Bezlepkový)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam