• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    TRISSIE: já ho vzdyck uziram a pak je mi blbě :D
    a od květáku!!!

    a teda odnzeli se přiznám já nerada, ale od salátů! tam jsou nejlepší kousky!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    REONA: u nás všichni milujeme syrový košťál z brokolice, počítá se to? :-)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    REONA: tak hlavkovy salat a zeli je rozdil
    REONA
    REONA --- ---
    Jsem jediná, kdo miluje košťály? Teda pravda, hlavně když jsme dělali hlávkový salát se sladkou zálikou...košťál byl vždycky můj! Mňam! Asi vím, co bude dnes za salát k obědu (nj, máme trochu posunuté časy..)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Někdy mám morál na to, že rozebírám hlávku kapusty/zelí po listech a to střední žebro vykrajuju. To je pak luxusní materiál na další zpracování.
    Ke sváteční kachně jsem teď měla ale červený zelí, co moc rozebírat nešlo, tak jsem si dala práci krájet fakt najemno. Zelí jsem upekla tentokrát v troubě a jak byla ta žebra dobře pokrájená, tak to nebylo poznat.
    AIJA
    AIJA --- ---
    TESSS:
    Tak to nevím, na fotbal nechodím, ale stejně bych si ani tohohle k jídlu nedala:-)
    TESSS
    TESSS --- ---
    AIJA: ja zas slyšela: Kostal ven! Ale to bylo na fotbale tak nevim a uz je to dyl
    AIJA
    AIJA --- ---
    Já zase slyšela, že v košťálu je nejvíc dusičnanů a dalších hajzlovin:-)
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    ADELHAIDA: naše babi nakecala děckám, že košťál je to nejlepší a sní to sama. my se o to porvali, ona měla po problému :)

    abych nebyla OT, já když nevím co, tak tohle vždycky potěší a je to hned hotový.
    do woku/pánve s trochou oleje přidat
    na to pak půl kila kuřecího nebo tofu nebo pixla propláchlý cizrny, když o ní byla řeč. pokud je tam maso, míchat, až se zatáhne.
    na to pixlu kokosovýho mlíka, sušený nebo jiný chili, vařit, dokud neproběhne alchymie, tak 10-15 min.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ALEXIS: muj jeden pribuzny napsal publikaci (on je vazeny pan profesor, internista) a pouzil v ni teorii jeho otce - co je na K, to nadyma... Takze uz je to i vedecky podlozene
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ADELHAIDA: U nás se traduje, že košťál nejvíc nadýmá (a hlavně je tvrdý a nikdo to nechce krájet ani jíst). :-D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    My ted mame dost radi peceny brambory s bryndzou, slaninou a cibuli
    Klidne neloupany :))

    Cibuli a slaninu opect bokem, pak prihodit s bryndzou so pecenych brambor
    Easy peasy
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ALEXIS: Vyndat košťál je rozhodně dobrá vychytávka:-D
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ADELHAIDA: Tohle dělávala babička, bez košťálu. :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KATIA: Zelí jako příloha - nakrájet zelí na čtverečky tak 2x2 cm a chvíli podusit na másle s kmínem a bílým pepřem. Je to děsně dobrý k rybám, ale jde to k jakýmukoliv lehčímu masu. Předložili nám to v Portugalsku, a od tý doby to vaříme doma:-)Akorát asi měli jiný zelí, nebo tam nedali košťály.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MEANKITTY11: letos se nám urodilo dost kapusty, takže na tuhle kombinaci se necítím ;-)

    každopádně díky všem za inspirace, zatím vyhrâl coleslaw a další tipy ukládám
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    no to loupani me taky jako sere no, to asi kazdyho.
    nebo brambory uvar, osmaz cibuli a naky zeleniny nebo houby na panvi, brambory rozklohni i se slupkama, mrdni tam nakej sejra nebo naky vejce, ubal z toho koule, ty jen nasucho ovalej ve strouhance a pak smaz dohneda v oleji. to bude taky zravy a 'splachnes' do toho co potkas
    AIJA
    AIJA --- ---
    _ANT_:
    Nakrájet, hodit na plech, ke konci pečení přidat co zbylo v lednici od zeleniny a česnek. Ve finále na půlku poházet nastrouhanými sýry...vynechat kus pro kámoše vegetaríána.
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    VENDULKA: halusky jsem delala nedavno a na bramboraky to bude asi fakt malo

    DEVIL: noky jsem nikdy nedelala, nevim jestli se na to cejtim a loupani brambor mam ted z vanoc nejak dost

    Nejlepsi asi bude sehnat pekac a udelat nejakou variaci na francouzsky brambory. Kazdopadne dekuju.

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    _ANT_: bramboraky sou vybornej napad, ale ze dvou kil, to bude jak zakusek v peti lidech.
    podle myho je lepsi udelat bramborovy noky, tam je prcani jen s tim loupanim. predpokladam ze mas doma par vajec, mouku a k tomu muzes udelat nakou omacku xy z cehokoliv co doma musis spotrebovat
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    _ANT_: hromada braboráků (na oleji, ne na sádle), halušky (vegetariánovi bez slaniny)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam