• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KURE
    KURE --- ---
    BRUKEV: máme oproti anglii hodně posunutý význam slova pudding. :) nemusí to bejt vůbec špatný.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Trocha inspirace na Victorian era cooking. Moc hezky se na to dívá, ale některé recepty (rabbit pudding)mě fakt moc neberou :D
    How to Make Rabbit Pudding - The Victorian Way
    https://www.youtube.com/watch?v=4CZia98aRnQ

    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Mě se málokdy chce crcat s redukcí. Používám tenhle bujon a je fakt naprosto skvělý. V lednici vydrží a jde příjemně dávkovkovat podle potřeby.
    https://www.rohlik.cz/hledat/bujon?companyId=1&productPopup=1351153-maggi-hovezi-tekuty-bujon
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    KASUMI: zredukovat , nalejt do tvoritek na led, to do mrazaku se vejde dycky
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KASUMI: nemusis ho dat moc, ja mam na todle normalne namrazeny takovy mensi davky, ale ja teda davam vyvar prakticky vsude, segedyn mam taky radsi s vyvarem a bez smetany
    TUILE
    TUILE --- ---
    ADELHAIDA: heeej, burito nezni zle. to je hodne jiny nez co sem uz delala!
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    TUILE: Tortilly.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI: ale do rajské nebo koprovky hovězí vývar patří :-)
    a koprovka s vejcem (u nás se jí s bramborem, ne s knedlíkem) je takové krásně postní jídlo!
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SIRIUS: Kdyz na ten zaklad uplne jiny chute je mi to lito:(
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    VSICHNIMAME: Jo, je to dobrý. Je to sice trochu jako dělat svíčkovou z vopravdický svíčkový, tzn. je to trochu škoda materiálu, který by víc vynikl v něčem jiném, ale je to o fous lepší, než normálně.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    SIRIUS: ok, v tomhle se neshodneme.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    VSICHNIMAME: kazda polivka je lepsi na vyvaru :-) (teda na vyvaru z keryho je peclive sebran tuk samozrejme)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    SIRIUS: do bramboracky vyvar???
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KASUMI: jinak teda vsechny polivky do kerych se dava bezne kureci vyvar sou za me s hovezim lepsi, takze takova rajska, bramboracka, dynova funguje v tomdle silenym pocasi uplne krasne
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TUILE: Chimichanga:-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SIRIUS: bolonska!
    diky
    FAT
    FAT --- ---
    TUILE: Nudličky na kary s rýží. Zajišťují nastrouhaným jablkem.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KASUMI:
    - peprova omacka ke steaku
    - borsc
    - vidensky bramborovy salat
    - bolonske ragu
    - ragu ze zveriny
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    mam krasnej cerstvej hovezi vyvar z zeber a morkovych kosti
    co s nim, krom samotnyho jidla? mam aspon 3 litry..
    mouka a mlecne je no go
    risotto ne

    je mi jasny, ze to muzu dat jako zaklad pro omacku.. ale ty ja moc nedelam
    premyslim, jestli z toho neudelat nejakou hodnotnejsi polevku, ale nemam nic osvedceneho..

    mrazak je plnej, takze to potrebuji snist
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TUILE: na kostičky s kmínem, houbama, smetanou a rýží
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam