• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    TUILE
    TUILE --- ---
    ADELHAIDA: heeej, burito nezni zle. to je hodne jiny nez co sem uz delala!
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TUILE: Chimichanga:-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SIRIUS: bolonska!
    diky
    FAT
    FAT --- ---
    TUILE: Nudličky na kary s rýží. Zajišťují nastrouhaným jablkem.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KASUMI:
    - peprova omacka ke steaku
    - borsc
    - vidensky bramborovy salat
    - bolonske ragu
    - ragu ze zveriny
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    mam krasnej cerstvej hovezi vyvar z zeber a morkovych kosti
    co s nim, krom samotnyho jidla? mam aspon 3 litry..
    mouka a mlecne je no go
    risotto ne

    je mi jasny, ze to muzu dat jako zaklad pro omacku.. ale ty ja moc nedelam
    premyslim, jestli z toho neudelat nejakou hodnotnejsi polevku, ale nemam nic osvedceneho..

    mrazak je plnej, takze to potrebuji snist
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TUILE: na kostičky s kmínem, houbama, smetanou a rýží
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TUILE: prsa pouzivam tady, ale chce to mit vyvar, to asi nemas

    https://www.apetitonline.cz/recepty/873-kureci-polevka-s-nudlemi.html
    TUILE
    TUILE --- ---
    TRISSIE: testoviny ani kure na paprice neoslovilo, ale to vinovy se zampionama zni dobre.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TUILE: těstoviny s kuřetem a čímkoli? kuře na paprice?
    a jestli máš houby, tak tohle: https://www.apetitonline.cz/recepty/2807-kure-na-vine-s-houbami.html
    TUILE
    TUILE --- ---
    KASUMI: na kureci polivku mi ale asi kozy stacit nebudou, ne?
    tipla bych ze budu potrebovat i skelet na vyvar.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TUILE: satay - bud klasickej s arasidama (na to je na netu hafo receptu) nebo kesu
    Recept: Kuřecí špízy Satay s kešu omáčkou | od Lucky Grusové
    https://paleosnadno.cz/recept/kureci-spizy-satay-s-kesu-omackou/

    ted jsem nedavno v Soup Bible narazila na kureci polivku s mandlema, pokud je zajem, ofotim recept (jeste jsem ji nedelala)
    TUILE
    TUILE --- ---
    v ramci nastupu na karantenu a nedostatku jineho masa v regalech sem koupila asi dve kila kuresich prsou.
    uz sem delala
    kungpao
    maslovy kure
    rizek na prirodno
    roladu
    nudlicky se zeleninou
    salat s grilovanejma kouskama

    dochazi napady a v mrazaku sou jeste tri porce.

    nejaky napady?
    (jo a nemam troubu, ale treba rolada sla udelat v kontaktnim grilu -ten naopak mam-v alobalu.)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    pro me je kachna zejmena to ozirani kosti a kuze a chrupani pecenejch kousku vseho. kdyz bych ji celou rozebral, tak by mi pak bylo lito pect jen ten skelet. pecena kuze kterou dycky den predem susim posolenou v lednici je asi to nejlepsi.
    delam k ni dycky cerveny zeli a zeru jen kachnu a zeli, zapijim lezakama (rip). knedliky nevedu
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DAVE_PAGE: Čerstvý kachní škvarky jsou fakt gut. :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Cela kachna je takové obřadní jídlo. Navíc chci zkusit tu zenovou od Wojtyly. Líbí se mi to jako komplet proste :-)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    z kachny delam v poslednich par letech 4 jidla - minutkova prsa, pecene/trhane stehna, super vyvar z kosti a schovavam si do mrazaku kuze a tuk, ktere (kdyz je toho vic) pak vyskvarim na skvarky a sadlo. Upect kachnu mi prijde skoro az skoda :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DEVIL: já teda miluju pečený prsa. Na kuřeti ne, ale na kachně jo. Ňom.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DEVIL: Taky moc nepeču kachnu vcelku. Prsa na minutkovou úpravu, stehna do trouby, skelet a křídla do vývaru, sádlo okrájím a vyškvařím. Játra na rychlo s cibulí a jablky. Přijde mi, že je pak z toho ptáka víc užitku. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam