• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DAWIDOS: scuk je kvalitou rozmný a dodávají tam ti co přišli o možnot prodávat na trzích, je ale dražší. Obecně teď je na zeleninu nejdhorší čas, protože prostě už je dlouho skladovaná a čerstvá neskleníková ještě není.

    příadně si najdi v okolí KPZ

    Chci se zapojit do KPZ | KPZinfo
    https://kpzinfo.cz/spotrebitel/chci-se-zapojit-do-kpz/
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    RUTHLESS: osvědčený zdroj s dobrou kvalitou? Z webovek to člověk nepozná.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    RUTHLESS: rajce ted v CR koupit jde
    Čerstvě utrženo
    https://cerstveutrzeno.cz/
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    RUTHLESS: Dekuju, ja to myslel tak, ze kdyz zacnu googlovat, tak je to sama freshbedynka a jimejinak a svetbedynek a ztracim se v tom.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DAWIDOS: Mne to vozí jeden farmář, v pondělí objednam, v pátek večer přijede. Ale zelenina je fakt jen sezonní. Takže teď jen zimní. Pouzivam ho na kuřata, ryby a tak.

    Zelenina přece všude musí byt taková, ne? Ze není. Přece rajče teď koupit v Čechách nejde... nebo co v tom ocekavas vlastně?
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Mate prosim nekdo overene ovozel farmarske bedynky pro Prahu? Nikdy jsem nepotreboval (domaci zdroje), ale ted kvuli korone je to s dodavkama horsi. Diky.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Koleno ovařit pak strčit do trouby nebo remosky. A do vývaru kroupy, majoránku a spoustu česneku
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    RUTHLESS: nej jsem měl z konvektomatu :) Ale ten moc domácností nemá.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    taky jsem nedávno naložil koleno a upek. ještě je v lednici. většinou jsem to dělal obyč. sůl, pepř, kmín a česnek (občas černý pivo). zapict na cibulce.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MILUCH2: Rozejít se a nechat tam remosku... co to je jako.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MILUCH2: Kolena je nej z remosky. Vřele doporucuju.

    Ale taky ho nevarim ani bez temosky jen do trouby.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MILUCH2: Predvar ho a pak ho teprv frkni do trouby
    MILUCH2
    MILUCH2 --- ---
    Dneska jdu dělat poprvé koleno . Asi ho mám upéct že ? :))
    PETATA
    PETATA --- ---
    TOOMIX: v nové kuchařce Romana Vaňka je nějaká rybí pomazánka z vařeného rybího masa
    myslím, že by to šlo v klidu udělat i z pečeného
    kdyžtak ti opíšu další suroviny
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    TOOMIX: obral bych maso a udelal salat, asi nejakej mix testovin / zelenina / yogurt / kopr a nebo ciste zeleninovej treba z celeru, to by taky mohlo pekne fungovat
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Pekl jsem v troubě celé pstruhy na másle s petrželí a ještě dost nám zbylo, nějaký nápad, co tak se 2 celýma rybama?
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    ADELHAIDA: díky za upozornění, byla by škoda si jemnou chuť přebít něčím příliš aromatickým.
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    DEVIL: netuším, jaký je to druh. V naší oblíbené rybárně, kam nejčastěji chodíme pro siveny a pstruhy, měli zrovna v nabídce jesetera, tak jsme si jednoho vybrali, oni ho klepli a vykuchali, a my zkusíme něco nového.
    Ale jak se teď ukázalo, tak se na novoty u nás doma musí pomalu, nápady od tebe se nesetkali s přijetím, takže je ukládám na později...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    Z_RYBY_KOST: omg cerstvyho jesetera? mas bilyho nebo zelenyho?
    ja bych udelal z poradnyho kusu urcite sashimi abys ho vychutnal. dalsi kus bych nakrajel na 1cm tlusty hranolky a nalozil je na hodinu az dve do roztoku podle ruhlmana (2 litry vody, 112g soli, 63g cukru, 1 nakrajenej citron, par snitek kopru, 3 strouzky cesneku - svarit, vychladit a vhodit rybu dovnitr) a pak udelal rychle na grilu/panvi a protoze to je minimalne mastna ryba, tak bych prepustil maslo a pomalu bych v tom konfitoval par porci a pak je hodil na nakej listovej salat, nebo lehce zasmazenou korenovou zeleninu
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Z_RYBY_KOST: Dělala jsem ho jednou, na másle, bílém pepři a šalvěji. Maso má hodně jemnou chuť, rozmarýn je fajn, ale tady bych se bála, že přehluší chuť masa. Použila jsem pánev (měla jsem podkovy), přišlo mi, že má člověk lepší kontrolu nad šťavnatostí (nechceš ho mít přesušenýho).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam