• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MILUCH2: Rozejít se a nechat tam remosku... co to je jako.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MILUCH2: Kolena je nej z remosky. Vřele doporucuju.

    Ale taky ho nevarim ani bez temosky jen do trouby.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MILUCH2: Predvar ho a pak ho teprv frkni do trouby
    MILUCH2
    MILUCH2 --- ---
    Dneska jdu dělat poprvé koleno . Asi ho mám upéct že ? :))
    PETATA
    PETATA --- ---
    TOOMIX: v nové kuchařce Romana Vaňka je nějaká rybí pomazánka z vařeného rybího masa
    myslím, že by to šlo v klidu udělat i z pečeného
    kdyžtak ti opíšu další suroviny
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    TOOMIX: obral bych maso a udelal salat, asi nejakej mix testovin / zelenina / yogurt / kopr a nebo ciste zeleninovej treba z celeru, to by taky mohlo pekne fungovat
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Pekl jsem v troubě celé pstruhy na másle s petrželí a ještě dost nám zbylo, nějaký nápad, co tak se 2 celýma rybama?
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    ADELHAIDA: díky za upozornění, byla by škoda si jemnou chuť přebít něčím příliš aromatickým.
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    DEVIL: netuším, jaký je to druh. V naší oblíbené rybárně, kam nejčastěji chodíme pro siveny a pstruhy, měli zrovna v nabídce jesetera, tak jsme si jednoho vybrali, oni ho klepli a vykuchali, a my zkusíme něco nového.
    Ale jak se teď ukázalo, tak se na novoty u nás doma musí pomalu, nápady od tebe se nesetkali s přijetím, takže je ukládám na později...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    Z_RYBY_KOST: omg cerstvyho jesetera? mas bilyho nebo zelenyho?
    ja bych udelal z poradnyho kusu urcite sashimi abys ho vychutnal. dalsi kus bych nakrajel na 1cm tlusty hranolky a nalozil je na hodinu az dve do roztoku podle ruhlmana (2 litry vody, 112g soli, 63g cukru, 1 nakrajenej citron, par snitek kopru, 3 strouzky cesneku - svarit, vychladit a vhodit rybu dovnitr) a pak udelal rychle na grilu/panvi a protoze to je minimalne mastna ryba, tak bych prepustil maslo a pomalu bych v tom konfitoval par porci a pak je hodil na nakej listovej salat, nebo lehce zasmazenou korenovou zeleninu
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Z_RYBY_KOST: Dělala jsem ho jednou, na másle, bílém pepři a šalvěji. Maso má hodně jemnou chuť, rozmarýn je fajn, ale tady bych se bála, že přehluší chuť masa. Použila jsem pánev (měla jsem podkovy), přišlo mi, že má člověk lepší kontrolu nad šťavnatostí (nechceš ho mít přesušenýho).
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Koupili jsme čerstvýho jesetera. Máte někdo, prosím, vyzkoušený recept? Nebo ho prostě vcelku upeču se solí, pepřem a rozmarýnem a bude takto dobrý?
    Děkuji.
    MIST
    MIST --- ---
    BONEMINA: hmmm, jestli to s kuskusem udelas, tak dej vedet, jak moc je to jedly
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Ty fazole se mi libi zatim nejvic, ale konzerv se tu seslo tolik, ze postupne otestuju asi vsechno :)

    Ted me napadlo, ze kdyz by se olejovky smichaly s nakladanyma citronama a kuskusem, ze by to taky nemuselo byt marny.
    DAHY
    DAHY --- ---
    BONEMINA: Něco pilafovitého? https://www.196flavors.com/dominican-republic-locrio-pica-pica/

    Nebo třeba salát s bílejma fazolema. (citron, petržel, červená cibule/šalotka, oliváč, sůl, pepř).
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    BONEMINA: na pizzu?

    (Jinak já je jím prostě samotné vidličkou z plechovky...)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BONEMINA: se sardinkama delam testovinovej salat. nozem je pokrajim na prvocinitele a rozmicham v neutralnim oleji s balsamicem a trochu citronovy stavy. leju do uvarenejch testovin ke kterejm dam papriky, kesu nebo pistacie, krajeny okurky se slupkou, petzel, rajcata bez zrnicek a suseny merunky na jemno. nedavam majonezu
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MUTHA: no prave.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Napada vas prosim co se sardinkama v plechovce krom sardinkove pomazanky? Sesla se mi tu vetsi zasoba. Zkousela jsem je do rajcatove omacky na testoviny, ale bylo to divny. Taky jsem nasla recepty na smazene sardinky, ale to mi zni uz moc babicovsky.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KASUMI: jo to zni jako dustojny zpracovani vyvaru :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam