Porusalda (jestli sledujete Hugo Hromase, tak jste o ní slyšeli), je fakt tak skvělá a tak jednoduchá, jak o ní Hugo básní.
La AUTÉNTICA PORRUSALDA VASCAhttps://www.youtube.com/watch?v=GkxykNAIvE01 díl světlé strany porku
1 díl brambor (na jednu porci tak 150 g brambor a 150 g porku)
oblíbený tuk
sůl, pepř
něco vody
případně lahůdkové droží
Porek nakrájejte na větší kousky, brambory na sousta. Na tuku mírně restujte porek, pak přidejte brambory, chvilku je trapte na tuku i brambory, zalijte to vodou tak na prst nad hmotu, osolte, opepřete a nechte pomalu vařit tak 20 minut.
Když tam dáte vody víc na těch 300 g hmoty tak 1 l a pak to rozmixujete do hladka a přidáte dostek másla a nebo smetany, získáte francouzskou potage parmenterier
Cours de cuisine :Le potage Parmentierhttps://www.youtube.com/watch?v=-UtOMNWS4hAfakt to musíte zkusit, je to stokrát lepší než česká porková polívka.