• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    Kdyz se resi dyne, nezusite, jestli nekde v Praze prodavaji kabocha dyne?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Jeste nikdy sem neudelala takovou dynovou polivku, aby mi neprisla zoufale nudna, mozna narvat do ni hodne chilli, ale to ja nemam moc rada. Takze z dyne proste dela noky, ktery jsou super, minule jsem je delala i ke kachne a nebo jsem z ni pekla moc dobrej dort, fajn je i dynovy rizoto
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: Dýní upeču s pár mrkvemi a zbyde-li něco, je pak polévka :D
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ZUZKAOU: qja teda nedávám tu zeleninu ale dáváme kokosový mléko a chilli a je to velký dobro.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ultimátní řešení jak to udělat, aby dýňová polévka měla nějakou chuť :-D

    How to make the perfect pumpkin soup – recipe | Vegetables | The Guardian
    https://www.theguardian.com/food/2021/oct/27/how-to-make-the-perfect-pumpkin-soup-recipe
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    TESSS: nevim, jestli to může být to, co myslíš, ale ultrapálivý ajvar je dobrá cesta :)
    TESSS
    TESSS --- ---
    REONA: diky
    AIJA: Spíš víc :)
    Už jsem se rozhodla, jak s tím naložím.
    AIJA
    AIJA --- ---
    TESSS:
    Jakože dáš půl lžičky do něčeho jako k ochucení?
    REONA
    REONA --- ---
    TESSS
    TESSS --- ---
    AIJA: do vaření. i ten dip by šel, ale určitě ne k masu.
    AIJA
    AIJA --- ---
    TESSS:
    Jak omáčku? Jako "dip" nebo něco ochuceného jako doplněk třeba k masu nebo fakt omáčku jako je koprovka nebo svíčková nebo rajská?
    TESSS
    TESSS --- ---
    Hledám nějaký skvělý recept na Habaneros omáčku. Důležité je zachovana oranžova barva a chuť. Projela jsem net, zajímá mě, jestli máte někdko něco vyzkoušeného? Diky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kabocha Salad Recipe – Japanese Cooking 101
    https://www.japanesecooking101.com/kabocha-salad/

    tohle je moc dobrý, komu se nechce kupovat japonskou majonézu, tak buď si vyrobí vlastní s rýžovým octem, cukrem a dashi práškem a nebo dosladí a přidá umami do nějaké jemnější kupované

    Japanese Mayonnaise (Kewpie Mayo) マヨネーズ • Just One Cookbook
    https://www.justonecookbook.com/japanese-mayonnaise/
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Nevíte, jestli bude zapečená čočka dobrá i druhý den?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    XCIDER: nebo konzervovaný
    ZCR
    ZCR --- ---
    jinak ad adobo - skvělé je z bůčku, ale nedávno jsem dělal tohle, a je to jednoduché, na suroviny překvapivě prosté, a výborné
    (je to video, postup v popisu)
    Simple Filipino Chicken Adobo | Kenji's Cooking Show
    https://www.youtube.com/watch?v=ZdxSPFt4oxk
    KURE
    KURE --- ---
    diky diky vsem. samy dobry napady. Vyghraje bud nějaky kureci kari nebo ten linej mac&cheese :)
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    KURE: chilli con carne. fazole teda chteji namocit den predem....
    ZCR
    ZCR --- ---
    MUTHA: nebo adobo
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KURE: Já mám ráda tenhle recept http://www.pradobroty.cz/2014/12/kureci-dusene-s-rajcaty-cervenou-cockou.html?m=1 ale trochu jsem ho upravila, aby byl jednohrncový.
    Maso na oleji (a cibulce, když se mi ji chce krájet) osmahnu. Z masa jdou použít různý kousky, už jsem tam naporcovala i celý kuře, ale i tofu, cizrnu, brambory. Jen je potřeba přizpůsobit dobu vaření.
    Přisypu koření (karíčko kari), pak zaleju rajčatama a tekutinou (vývarem, vodou, i vínem, i když celá flaška se neuplatní). Nechám vařit a na posledních dvacet minut přisypu červenou čočku takovém množství, aby to odpovídalo počtu porcí a množství tekutiny. Pak se už nemusí dělat příloha, vcelku poslouží ta čočka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam