• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kabocha Salad Recipe – Japanese Cooking 101
    https://www.japanesecooking101.com/kabocha-salad/

    tohle je moc dobrý, komu se nechce kupovat japonskou majonézu, tak buď si vyrobí vlastní s rýžovým octem, cukrem a dashi práškem a nebo dosladí a přidá umami do nějaké jemnější kupované

    Japanese Mayonnaise (Kewpie Mayo) マヨネーズ • Just One Cookbook
    https://www.justonecookbook.com/japanese-mayonnaise/
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Nevíte, jestli bude zapečená čočka dobrá i druhý den?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    XCIDER: nebo konzervovaný
    ZCR
    ZCR --- ---
    jinak ad adobo - skvělé je z bůčku, ale nedávno jsem dělal tohle, a je to jednoduché, na suroviny překvapivě prosté, a výborné
    (je to video, postup v popisu)
    Simple Filipino Chicken Adobo | Kenji's Cooking Show
    https://www.youtube.com/watch?v=ZdxSPFt4oxk
    KURE
    KURE --- ---
    diky diky vsem. samy dobry napady. Vyghraje bud nějaky kureci kari nebo ten linej mac&cheese :)
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    KURE: chilli con carne. fazole teda chteji namocit den predem....
    ZCR
    ZCR --- ---
    MUTHA: nebo adobo
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KURE: Já mám ráda tenhle recept http://www.pradobroty.cz/2014/12/kureci-dusene-s-rajcaty-cervenou-cockou.html?m=1 ale trochu jsem ho upravila, aby byl jednohrncový.
    Maso na oleji (a cibulce, když se mi ji chce krájet) osmahnu. Z masa jdou použít různý kousky, už jsem tam naporcovala i celý kuře, ale i tofu, cizrnu, brambory. Jen je potřeba přizpůsobit dobu vaření.
    Přisypu koření (karíčko kari), pak zaleju rajčatama a tekutinou (vývarem, vodou, i vínem, i když celá flaška se neuplatní). Nechám vařit a na posledních dvacet minut přisypu červenou čočku takovém množství, aby to odpovídalo počtu porcí a množství tekutiny. Pak se už nemusí dělat příloha, vcelku poslouží ta čočka.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KURE: :-)
    [TRISSIE @ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?]

    chtěla jsem taky doporučit něco se zapečenými bramborami, ale to asi nespadá do "co nejmenší námaha", co? (u mě jo, protože mám ďáblův nástroj zvaný elektrický krouhač na zeleninu, díky němuž jsem ochotná vyrábět gratiny a další nesmysle založené na rovnoměrných tenkých plátcích syrových brambor a jiné zeleniny, ale ta část s plátkováním mě vždycky neskutečně srala).
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KURE: hovězí po burgundsku

    Hovězí po burgundsku | Apetitonline.cz
    https://www.apetitonline.cz/recept/hovezi-po-burgundsku-0

    Hovězí po burgundsku
    https://www.ceskenapady.cz/hovezi-po-burgundsku-cnp-1110-9670.html
    KURE
    KURE --- ---
    poraďte prosím nějakej jednohrncovej recept co neni segedyn a boršč.
    A dalo se to udělat odpoledne po příchodu z práce s co nejmenší námahou. Když do toho padne flaška vína, tím lépe, ale neni podmínkou.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    CMLKA: Mám stejnou zkušenost jako JAJITA, naopak u mužových rodičů ve sklepě vydrží dýně fakt dlouho (dokud se nesní, loni to bylo asi do dubna).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jdu dělat pokusy s kvašenou kunovjankou. Tedy co to udělá, když zkvasím celer+mrkev+ petržel a pak to dám buď do bramborového salátu a nebo jako základ ke svíčkové.

    Máte někdo nějaké poměr těchto tří bulev a kořenů na který přísaháte? Já to vždycky házím tak od oka...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    CMLKA: Jsem v bytě bez chladného sklepa, takže jsem ta Hokaida měla vždycky v předsíni a pokaždé mi zplesnivěla, do příštího roku se nedožila nikdy žádná.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    JAJITA: OK ja jen, že jsem zrovna o tom nedavno psala článek, kde psali, že naopak pokojova teplota ideal....
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    CMLKA: Věř mi, že nemáš-li dobré teplotní podmínky, tak opravdu ne. Letitá zkušenost, proto se táži na možnosti konzervace, víš?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    JAJITA: prosim te, dyne v pohode vydrzi az do jara, pry, ale skladovat naopak v teple a suchu, v podstate nechat zaschnout tu stopku a pak by to melo byt v pohode
    PETATA
    PETATA --- ---
    K debatě o jablkách

    Každý rok si jezdím pro jablka do vesničky Štíhlice na Praze východ (kousek za Říčanama)
    Byla jsem tam zrovna dnes, tak mohu napsat aktuální informace

    Mají tyto druhy: Gala, Golden Delicius, Jonagold, Jonagored, Red Prince, Idared a Topaz
    Některé druhy vydrží dobře uskladněné klidně rok. Před měsícem jsme dojídali poslední z min roku.
    Za 1 kg chtějí 20 kč
    Mají k dispozici i čerstvý mošt případně pasterovaný v boxech (5 litrů ta 175 kč)

    Další sady jsou v Tísmicích u Českého Brodu. Jedny přímo u silnice, ale tam je taková nepříjemná pani. Tady ve Štíhlicích vždy ochutnáme všechny druhy a pak si člověk sám nabere... Tam to nejde a vše dělá ta baba. A další je také v Tísmicích ale v "centru", vedle jatek v takovém areálu ZD, tam jsou o malinko dražší, ale také mají výborné. Všude mají případně i brambory

    Jablka jsou výborná!
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: Mám těch dýní celkem dost ze samosběru, kg/6 Kč!, tak bych o ně nerada přišla jejich uhnitím :)
    S vývarem už taky vím, co udělám, bude bulgur s pečenou zeleninou.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: péct v ceklu i se semínky -krásně to ovoní. Semínka pak vybrat a vyvařit :-D

    Přesně tak jsem to teď dělala, jen jsem teda z té pečené udělala risotto.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam