• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    MOODYCAT: Ja vim, co znamena vychucena, ale je to hnusne slovo. Bud je ochucena dobre, nebo spatne:)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ETERNITY: Ja to delam podle toho, zda varim pro sebe nebo pro nekoho jinyho :D. Pro ostatni lidi to pripravuju "tak, jak se to ma", pro sebe se snazim kazdy maso vcetne ryb sezehnout na uhel :D.

    Vychucena, chutnat (ve smyslu "chutnal jsem tu polivku"), za to by se melo veset za palce do pruvanu.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    ADELHAIDA: Ted jsi mi pripomnela sousedku - kucharku ve skolni jidelne - co si u nas vcera do pulnoci stezovala, ze musela varit rybu (takove ty typicke kostky zasypane necim a syrem s bramborovou kasi, ze skoly to asi zname vsichni). Horlila, ze ryba musi byt vysmazena a vychucena! (boze, jak ja nesnasim slovo vychucena) Jak to nema kurcicku, neni to podle ni k jidlu.
    A cele to uzavrela tim, ze prohlasila, ze vsem tem nasim rybam bez kurcicky by bylo lip ve vode!!

    Asi budou kurcickari a papilotari. Ja toho jejiho pstruha z fritaku znasilneneho peti druhy koreni taky docela lituju:)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SIRIUS: Tyjo, since when je myti obri misy jednodussi nez utrhnout kousek papiru a zasmodrchat na konci.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LADY_MYSKA: ted sem jen poguglil lehce. podivej se na susi cz a hledej Shimaya Dashi no moto instantní rybí vývar, 100 g. nebo se podivej na jiny eshopy a hledej vetsi baleni. ja to pouzivam a je to to nejlepsi. proste jak rybi maggi
    SAL
    SAL --- ---
    Dostal se mi do pazour sáček mražených hřebenatek. Má kolektivní vědomí Nyxu spolehlivý tip, co s nima ideálně tak, aby to jedl i podezřívavý manžel?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Ty jo, já je mám nejradši na másle na pánvi s citronem a bylinkama. Papilota je prima, ale neudělá kůrčičku.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KURE: kdyz delam file, tak cele zpracuji, zbytky nejsou. Hlavne, nejvic ryby doma jit sama a zbytek rodiny ma vyhrady.
    Posledne jsem delala vybornou morskou stiku a taky jsem ji jedla sama
    KURE
    KURE --- ---
    LADY_MYSKA: nebo kousek file...
    ale jak spravne pise VENIKA neni to treba a recept podle cuketky bude taky vynikajici.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KURE: mam maly a plny mrazak, takze zadne orezy a z ryb vubec neobsahuje. Navic vareni ryb si pamatuji z domu a vlastne jsem rada, ze mam svoji domacnost bez rybiho vyvaru ( nevim o nicem co by mi jeste tak vadilo, drzky jsem nikdy nevarila)
    KURE
    KURE --- ---
    LADY_MYSKA: ja to delam tak ze orez, nebo kousky levny ryby z mrazaku pridam do polivky spolu se zeleninou, to staci.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    LADY_MYSKA: Mam rada tuhle verzi, rybi vyvar netreba
    Lohikeitto
    https://recepty.cuketka.cz/amp/lohikeitto/
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LADY_MYSKA: Kočík i Rohlík ho mají v nabídce, shodně ne skladem, oba předpokládají naskladnit zítra
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    LADY_MYSKA: bohuzel nemuzu dohledat na netu znacka je to modern house a kupoval jsem to v nejake akci na westwing, je to neco jako https://sortiment.makro.cz/cs/zapmisa-lasagne-21x135x5cm-mas/162129p/?force_store=&_ga=2.52381225.1428928787.1643815483-1019494480.1643568266 akorat to ma k tomu padnouci viko. Alternativne se da proste zadelat alobalem, furt to bude mensi oser nez ten papir
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KURE: polivka vypada dost jedle, jen premyslim, jestli se nekde da koupit rybi vyvar, na to nemam, abych si jej pripravovala doma sama
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    LADY_MYSKA: tak, naplanovane jsem to mela krasne, obed je ted

    Nakonec opravdu vyhrala varianta papilota a potomek rybu odmitlo jist uplne. Ale tak hlavne, ze ja jsem konecne po jidle a bylo to vitana zmena


    SIRIUS: a ta je jaka? Mam tu simax dve misy a tak jestli je jeste neco lepsiho
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SIRIUS: To mě naopak vadí to mytí a tak delam co nejvíc věci v papíře :-)
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    jo taky to mam rad, ale sralo me furt crcat se s papirem, takze sem koupil zapikaci misku s dobre padnoucim vikem a delam to v tom
    KURE
    KURE --- ---
    hm, asi tu papilotu budu dělat častěji.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Ja vlastně nedělám ryby jinak. Je to nej
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    LADY_MYSKA: Jak píše DEVIL, v papilotě je super. Jde to ještě udělat tak, že na velkej kus pečicího papíru dáš i predvařenej kus kus, nějakou zeleninu, co pouští šťávu (třeba cherry rajčátka), citron, koření a lososa, a zabalíš to jak buchty do uzlíku, nahoře svážeš provázkem. Z toho pak nic nevyteče.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam