• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    LADY_MYSKA: tak, naplanovane jsem to mela krasne, obed je ted

    Nakonec opravdu vyhrala varianta papilota a potomek rybu odmitlo jist uplne. Ale tak hlavne, ze ja jsem konecne po jidle a bylo to vitana zmena


    SIRIUS: a ta je jaka? Mam tu simax dve misy a tak jestli je jeste neco lepsiho
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SIRIUS: To mě naopak vadí to mytí a tak delam co nejvíc věci v papíře :-)
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    jo taky to mam rad, ale sralo me furt crcat se s papirem, takze sem koupil zapikaci misku s dobre padnoucim vikem a delam to v tom
    KURE
    KURE --- ---
    hm, asi tu papilotu budu dělat častěji.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Ja vlastně nedělám ryby jinak. Je to nej
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    LADY_MYSKA: Jak píše DEVIL, v papilotě je super. Jde to ještě udělat tak, že na velkej kus pečicího papíru dáš i predvařenej kus kus, nějakou zeleninu, co pouští šťávu (třeba cherry rajčátka), citron, koření a lososa, a zabalíš to jak buchty do uzlíku, nahoře svážeš provázkem. Z toho pak nic nevyteče.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LADY_MYSKA: Ja ho pecu v papilote bez tuku, zabalenyho do citronovy kury nebo solny krusty.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LADY_MYSKA: muzes ho udelat uplne dietne v papilote. do peciciho papiru das treba par krouzku cibule, par platku citronu, lososa, sul pepr a treba chrst bilyho vina, par kulicek pepre a bobkovej list, nekolikrat prehnes ty konce peciciho papiru, aby to udelalo kapsu, obalis to alobalem a das to na nakou mrizku do trouby. ja pod to davam jeste nakej plech, kdyby to jeblo, tak aby to neejakulovalo vsude v troube a nemusel bych pak surovat. muzes udelat porce, nebo celej filet, nebo podkovy...
    k tomu zblansiruj nebo spar nakou zeleninu nebo jen vareny brambory a tu zeleninu dej k tomu lososovi.. muzes s tim delat co chces
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Dekuji, tak se jde na vec, tedy losose, at je obed ve 12 na stole
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    BUNDA: na fazolky se tesim na sladkokyselo s bramborem ( navic fazokly nedostanu do potomka)
    KURE
    KURE --- ---
    LADY_MYSKA:
    já ho často jim (skoro) syrovýho
    a) s nějakym dipem na bázi jogurt-kopr-cesnek (priloha cokoliv od bagetky po zeleninu nakrajenou na podlouhly tvary vhodny k máčení do dipu)
    b) jako ceviche treba v tomhle duchu https://www.foodandwine.com/recipes/classic-ceviche

    ale na zimu je supr v polívce něco v tomhle duchu https://fresh.iprima.cz/recepty/finska-rybi-polevka-lohikeitto
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    LADY_MYSKA: já (nejen) k lososovi úplně miluju česnekovou rýži: https://www.spendwithpennies.com/garlic-butter-rice/
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    LADY_MYSKA: já si k němu dělám zelené fazolky a tzaziky :)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Prosim, nejake dietnejsi uprava losose? Vetsinou dam sul, trochu pepre, maslo a sup do trouby a prilohu zeleninovy salat ( co je po ruce), sem tam opekane brambory, ale tak nejak by to chtelo dneska trochu zmenu
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Ghi mam tedy celou dobu v lednici
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KASUMI: ja tedy kupuji ty kg kyble, coz je cca na mesic pro nasi rodinu.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    my kupujeme 2,5kg krabici z makra.. pomer cena vykon k nezaplaceni (ted nevim, kolik to stoji, ale vychazi nam to nejak normalne)
    Mlékárna Polná Přepuštěné máslo 2,5 kg - Heureka.cz
    https://masla.heureka.cz/mlekarna-polna-prepustene-maslo-2_5-kg/#prehled/
    nevyhoda je, ze je to celkem k rychle spotrebe (obvykle tak pul roku), ale uz jsme to jedli i par mesicu po a bylo to ok
    jak je to velky, dobre se k tomu dostava - to ghi ve sklenicich vysokych je na pest
    nic spatnyho z toho necitim
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    BEZPRIZORNI: Ale myslím, že určitý specifický pach ghi má, když jsem ho zkoušela poprvé (to bylo nějaké indické z arabských potravin), tak jsem ho po otevření vyhodila, protože mi přišlo zkažené (po čichu nakyslé, možná lehce žluklé). Po letech jsem začala kupovat Grizly ghi a to má určitý pach taky, hlavně když se skladuje mimo lednici, ale na chuť je ok, Alnatura totéž.
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    Ja vařím na Ghi z Lidlu a taky mi nesmrdi
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KURE: Mne prijde, ze to delaj ty eko bio ezo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam