• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ONDRAT: bylo to dokonaly! Diky :)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    TOOMIX: V Čechách jedině Borkova Show! https://www.youtube.com/c/BORKOVASHOW
    NEMESIS
    NEMESIS --- ---
    Máte někdo nějaký ověřený zdroj thajských receptů? Ráda bych se naučila něco, co jsem v Thajsku jedla pod jménem Crispy Chicken Spicy Salad.
    V podstatě to byly jen v nějaké místní strouhance obalené řízky, nakrájené na kousky a promíchané s cibulí a zálivkou...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZCR: tak to sem nastesti nevidel.
    LUSINDA: jo to znam, tehda sem to sledoval. ja koukam pravidelne na myho bejvalyho sefa z alcronu, romana pauluse v lidl kucharsky akademie. asi proto mi to tam hodilo toho vanka nebo nevim.
    ZCR
    ZCR --- ---
    DEVIL: já to nebudu zkoušet, ale horší než když začnou Sapík s Pohlreichem filosofovat o smyslu všehomíra to snad být nemůže
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LUSINDA: k tomuhle hezky kontrastuje Vaříme s Mírou

    Gothajburger | Stream
    https://www.stream.cz/varime-s-mirou/gothajburger-278462
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LUSINDA: Kanic leopardí a empírový stoleček po rekonstrukci zámku jsou prostě úplně epický. A samozrejme "zbytek vyhodime nebo dame dedovi na gulas"
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    DEVIL: sprav si náladu Luxusem na talíři. https://www.stream.cz/luxus-na-taliri
    To je aspoň vtipný a kuchař je herec.
    KELDA
    KELDA --- ---
    DEVIL: no ale rozmrazení a pak do mrazu je taky awfull. Já uvařené do mrazu dávám ale pravda jsou to zbytky pro naplnění břicha v práci ... Žádný luxus oravda
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: je to husty... ale nektery ty informace (vetsina) mi prijde dobra, jen proste vanek je "kamardickove moji" a to je fakt peklo.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    sorry za ot, ale ted mi jewtube poprvy doporucil video z kanalu rozum v troube. tam je vanek a nakej dietolog nebo kdo. tak sem to pustil a tyvole to je takovej cringe, ze sem to nemoh studem ani dokoukat. kazdy video kolem 100k views, je tohle normalni? videl to nekdo? jako faktickou hodnotu to ma, ale to podani?! to je snad horsi nez rychlej prerod internetovejch virologu na politology a specialisty na rusko-ukrajinskou valku.... monstrozita!
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    vzdycky bych do mrazu pripraveny tepelne neupraveny, protoze v obou pripadech to zastavi degradacni proces. o tridu horsi je ale tepelna uprava a pak mrazak a rozmrazeni a ohrati, nez marinovany zamrazeny a pak uvareni a snezeni
    KELDA
    KELDA --- ---
    JAJITA: nebo uvař a pak dej do mrazu
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Díky, jdu na to.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    JAJITA: jsem taky tym mrazak. Navic po zkusenostech s covidem bych rekl, ze tu chut stejne par dni mit jeste nebudes
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    JAJITA: mrazak to jisti
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JAJITA: dala bych do mrazáku rovnou, vyndat jde vždycky, ale co když nebudeš mít chuť ani zítra, ani pozítří?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Zdravím, mám v lednici od neděle naložené krůtí prso v jogurtu s kořením na tikka masalu. Od včera covid, nemám vůbec chuť na jídlo a bolí mě se vůbec hýbat, natož vařit. Co s tím masem? Vydrží ještě, nebo to vrazit do mrazáku? Díky.
    KELDA
    KELDA --- ---
    Doporučuju. V Číně sem si to dával pořád a skoro ke všemu. Podstatné tam je sečuánský pepř, bez něho to není ono

    Hot and Sour Shredded Potato Recipe (酸辣土豆丝)
    https://youtu.be/JXG7xxzYfg4
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    TOOMIX: Stejně jako grannies jsem to dělaj i já (až na to víno, to tam přece nepatří..?), ale jejich postup je důležitý perfektně vychytat (hlavně teplotu). Vincenzo má třeba tohle"zjednodušení" - voda z pasty do vajec se sýrem, který ti umožní udělat ideální konsistenci na jakýkoliv plotně/pánvi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam