• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    KELDA
    KELDA --- ---
    JAJITA: nebo uvař a pak dej do mrazu
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    JAJITA: jsem taky tym mrazak. Navic po zkusenostech s covidem bych rekl, ze tu chut stejne par dni mit jeste nebudes
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    JAJITA: mrazak to jisti
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JAJITA: dala bych do mrazáku rovnou, vyndat jde vždycky, ale co když nebudeš mít chuť ani zítra, ani pozítří?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Zdravím, mám v lednici od neděle naložené krůtí prso v jogurtu s kořením na tikka masalu. Od včera covid, nemám vůbec chuť na jídlo a bolí mě se vůbec hýbat, natož vařit. Co s tím masem? Vydrží ještě, nebo to vrazit do mrazáku? Díky.
    KELDA
    KELDA --- ---
    Doporučuju. V Číně sem si to dával pořád a skoro ke všemu. Podstatné tam je sečuánský pepř, bez něho to není ono

    Hot and Sour Shredded Potato Recipe (酸辣土豆丝)
    https://youtu.be/JXG7xxzYfg4
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    TOOMIX: Stejně jako grannies jsem to dělaj i já (až na to víno, to tam přece nepatří..?), ale jejich postup je důležitý perfektně vychytat (hlavně teplotu). Vincenzo má třeba tohle"zjednodušení" - voda z pasty do vajec se sýrem, který ti umožní udělat ideální konsistenci na jakýkoliv plotně/pánvi.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    POHODAVOLE: tip: Až půjdeš okolo Lidlu, najdeš tam hrubý špagety, nevím, jak dlouho je maj v nabídce, ale jsou fajn, 20,-kc.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TOOMIX: diky, mrknu. Vincenza jsem uz videl a vypada to skvele a jiz jsem podle nej varil, tak ma duveru.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    POHODAVOLE: buď na YT od Vicenzo's plate jako je doporučováno níže nebo pak verze od Pasta grannies

    How to Make Pina's Spaghetti alla Carbonara | Pasta Grannies
    https://youtu.be/XvcOtyuQgEM
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nemate prosim nejaky overeny recept na real carbonara?

    Diky!
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    QUANTI: Ale dobře udělaný to není zvejkavej kundrfal, ale rozplyvajici se šťavnaté kousky plné chuti, že :-) Okrajuju jen tam, kde to není k jídlu, jinak třeba z toho pomalého hrnce přes noc se to může krájet klidně dezertní lžičkou.

    A vůbec. Jste mi tu udělali hrozný chutě a teď mám hlad jak vlk...
    SADSOUL
    SADSOUL --- ---
    ADELHAIDA:
    Vegan Meatloaf (Easy Lentil Loaf) - Detoxinista
    https://detoxinista.com/vegan-meatloaf/

    Strojový překlad kdyžtak:
    Vegan Meatloaf (Easy Lentil Loaf) - Detoxinista
    https://detoxinista-com.translate.goog/vegan-meatloaf/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=wapp
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    V jedný veganský restauraci jsem jedla "sekanou", byl to takovej nákyp z čočky pečenej ve formě. Googlila jsem, ale na "čočkovou sekanou" mi to vyhodilo relativně málo výsledků. Jmenuje se to jídlo nějak speciálně? A podělíte se o vyzkoušenej recept? Nemusí bejt nutně vegan ani vege, jde mi hlavně o luštěninu jako hlavní složku. Díky!
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    KID_MCHUTT: To ne, ale ty byly taky dobre:)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ETERNITY: nebyly to šťavnaté párečky? moc dobré a opro vás, důstojníku, skoro zadarmo - ať se picnu!
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ALEXIS: jj, krůtí prsa ještě projdou, ale zvlášť muž si obvykle výslovně přeje ty stehenní :D nějak to kombinuju, naštěstí teď už většinou vařím jen o víkendech, tak toho protočím víc, než se věci opakujou.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    KURE: pečené krůtí stehno je super, ale když jde o maso na kostky do zeleninových směsí, tak jsou prsa favorit
    FAT
    FAT --- ---
    KURE: Dělám si z něj výpečky. Na větší kusy, sůl, kmín, hodně cibule a česneku. Pomalu pod pokličkou a potom hodně na barvu a kůžičku. Kysané zelí a brknedlík to jistí.
    😉
    KURE
    KURE --- ---
    ALEXIS: za mě je nejlepší kus drůbeže (možná kromě foie gras) krůtí horní stehno.
    z toho je výborná pečeně.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    QUANTI: kuřecí stehenní řízky mě prudí ze stejného důvodu jako tebe a na prsa doma taky frfňaj, tak jsem přešla na krůtí prsa do směsí a to si pochvalují a mně to chutná taky. :)
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    FAT: Nejsi sam, kdo to povazuje za dobre. A je to adorovane v Pratchetovi, takze to musi byt pravda! (uz si nepamatuju konkretne kde, ale v jednom odstavci se chvalilo kari nebo tak neco, ze melo obzvlaste mnoho krupek a slachovitych kousku)
    FAT
    FAT --- ---
    MOODYCAT: Ufff... Nebýt několika souhlasů, mysel bych si, že jsem docela zvrhlej...
    :-)
    Já tedy sním i ty zbytky šlach a kloubů (kuře) bez problémů. Nejpřírodnější kolagen.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam