• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    udělala jsem trhané vepřové podle pradobrot, je skvělé, ale je ho teda děsně moc. nějaké zajímavé recepty, co můžete doporučit? něco jiného než vrazit to do housky. zítra pojedeme nakoupit, takze uvítám osvědčené kombinace téměř s čímkoli

    dotaz 2: zkoušeli jste to někdo zamrazit? da se to pak jíst? a mrazi se už natrhané nebo vcelku?

    díky
    ZCR
    ZCR --- ---
    GEISHA: hm, je možné, že to bylo z Peru - je to přes patnáct let, budu se muset přeptat
    ZCR
    ZCR --- ---
    BRUKEV: pro inspiraci: bratránek tam byl a ukazoval fotku krásně dokřupava vypečeného morčete
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    A co prv smaženka s čaný
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TOOMIX: jako... ono to ale fakt není úplně blbý jídlo :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Řízek s rajčatovou omáčkou a mozzarellou, proč ne

    How to Make CHICKEN PARMIGIANA Like an Italian
    https://www.youtube.com/watch?v=IRSEVAtvRjs
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LADY_MYSKA: jak rika kure, dej do papinaku s korenim, soli a vodou abys mela jako plus dobrej vyvar. usetris cas pecenim a kontrolovanim, jestli uz je to spaleny na mrdku a vevnitr furt tuhy a jestli se ti alobal prilepil uplne na tu kuzi nebo jde odlepit. z papinaku to jebnes na mrizku s pekacem pod, posmidlas kuzi trochou medu nebo nakou jinou glazurou a pod dohledem opeces kuzi do krupava.
    pomalej hrnec bude dlouho trvat a ke konci to bude uplne na maderu. spis jak pulled pork. coz je u kolena skoda imho..
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    BRUKEV: Když vím, že budu do dvou dnů vařit polívku, tak tu bramborovou vodu dokonce jímám a ředím tím koncentrovanej vejvar z mrazáku.
    KURE
    KURE --- ---
    LADY_MYSKA: imho je to je skoro jedno.
    můžeš vařit a pak dodělat v nějakym grilu, horkovzdušný troubě, fritéze aby byla kůrčička.
    můžeš pect pomalu v troubě a pak to opálit na max na kůrčičku.

    já to vařim (v papinaku, protože čas), protože mam pak polívku. dávam k tomu kus cibule, mrkef a celer. bobkovej list, novy koreni, sul pepr. prostě standardní nuda :)
    Polivku snim jako vývar s majorankou, cesnekem a kroupama. Nebo bez krup se žloutkem v talíři.
    A koleno nakrojim kůži na kostičky a opražim v horkovzdušný friteze, dělá skvělou kůrku.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    prislo mi jedno veprove koleno.
    kdyz jej chci dat pect v celku, je dobre jej pred touhle upravou varit ( treba v pomalem hrnci) a nebo jit rovnou na peceni. Pokud varit, co pridat za zeleninu/koreni?
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS: díky moc za nabídku, ale to nebude nutné. Mě to zajímalo spíš z technickýho hlediska, jak to udělá 10 kuliček naráz.
    Na to moje vaření si vystačím s křivejma a nestejně velkejma koulema. :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KURE:
    RUTHLESS: nicmene kdybys byl hodne hodnej a tak, tak rodice tam leti nekdy za mesic. Tam to stoji predpokladam v prepoctu tak 10 korun.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KURE: zadej do google "falafel tool", to jsem udelal ja :-)

    https://www.amazon.com/Falafel-Ball-Making-Scoop-Tool/dp/B00AEMHQ56?th=1

    nicmene ja to mam ze staryho mesta... Ale imho by to v praze nekde mit meli.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    DOCKINEZ: Vykrajovac melounu?
    Udelatko pekny, ale ztraci to tu pridanou hodnotu, kterou ma delani pelmeni flaskou s vypouklym dnem (vetsinou vina:))
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS: odkaz pls
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    A kdyz jsme u toho falafelu, pokud mate mlejnek na maso, lepsi nez mixer.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    RUTHLESS: ano, z namoceny
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    87HIGHFLYER: Počkej počkej. Falafel ze syrový? Nikoliv z plechovky?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOCKINEZ: Falafelovac! To mám zas ja. To by mohlo fungovat.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Ha! A na 36ks najednou, skladem, hliníková

    Forma na ravioli na 36 ks - ZAHRADA a INTERIÉR
    https://www.zahradainterier.cz/vyroba-domacich-testovin-a-pizzy/forma-na-ravioli-na-36-ks/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam